kényes kommunikációs helyzetek

krízispr

krízispr

Panaszkezelés KFC módra

2017. október 16. - Vas Dora

ugyfelpanasz-rossz-kezelese.jpgA Szabó Z. -vel történtek új szintre emelhetik a biztonsági őr -fóbiát, pedig a sztoriban az üzletvezető a hunyó. KFC, véresre vert újságíró: szomorú valóság az ügyfélpanaszok kezelésének magyarországi hétköznapjairól.

A posztot frissíteni fogjuk a KFC Magyarország reagálásával.

BRÉKING: 19. 30 körül megszületett a KFC reagálása, melynek részletes elemzését hamarosan megtalálod az új posztban. 

Mi történt pontosan?

Szabó Zoltán az index.hu tartalomfejlesztési vezetője, újságíró. Vasárnap este a Király utcai KFC-ben a panaszkönyv helyett hatalmas ütéseket kapott. Az esetről ő maga számolt be Facebook-profilján.

Az ügy előzményei

A biztonsági őrök brutalitása, illetve nem megfelelő reagálása miatt  már több cég kényszerült magyarázkodni az elmúlt években. Ezek közül a legnagyobb publicitást az kapta, amikor a MCDonalds Nyugati téri egységéből kiküldtek egy szoptató nőt. Ez az ügy azonban sokkal mélyebb, hiszen a biztonsági őr az index.hu újságírója szerint kifejezetten rákérdezett az üzletvezetőre, hogy kidobja-e a panaszkönyvet követelő vásárlót. Az eljárás számomra azt sugallja, hogy ez bizony nem egyedi eset, hanem bevált gyakorlat a vásárlói panaszok csökkentésére.

Amiért az ügy hatalmasra fog nőni

Szabó Zoltán újságíróként észnél volt: egyrészt saját maga is dokumentálta a vele történteket (felvételt készített, szelfizett a Baleseti Sebészeten), másrészt azonnal rendőrt is hívott, még a helyszínen, vállalta a kihallgatást, illetve a feljelentésével járó hercehurcát. Így az eset jól visszakövethető, ellenőrizhető. Ráadásul az esetben érintett panaszos újságíró: tisztában volt a jogaival, hiába próbálták lerázni a panaszkönyvvel kapcsolatban, nem hagyta magát. A foglalkozásából adódóan részletesen és nagyon olvasmányosan írta le az esetét előre válaszolva néhány, borítékolható kérdésre.

A normál, mezei fogyasztónál lényegesebben kitartóbb és tájékozottabb vásárlót ért a KFC részéről indokolatlan agresszió. Ez a jól dokumentáltság segíteni fog abban, hogy a lehető legszélesebb nyilvánosságot megkapja az ügy. Szabó Zoltán maga is céljának tekinti a története megosztásával, hogy ne fordulhasson elő többé ilyen hazánkban. (Látni lehet, hogy a web 2.0 időszakában is mekkora lehetőség rejlik abban, ha egy újságíró, médiában dolgozó, elismert szakember kiáll egy ügy mellett: nemrégiben a lombikbabákért szólalt fel Pataki Zita).

 Hogyan reagált az első órákban a KFC?

1. A HVG.hu 12.25-kor megjelent cikke szerint ők elérték a KFC kommunikációs vezetőjét, akire hivatkozva azt írták: "Juhász Nándor marketingvezető is a Facebookon olvasott a történtekről, azt házon belül, más forrásból nem jelentették hétfő 11 óráig. Ezért egyelőre semmilyen érdemi nyilatkozatra nem vállalkozott, de az aggasztó eset azonnali, teljeskörű kivizsgálását ígérte. Azt mondta, Szabóval együtt szeretnék feltárni, mi történt, és a vizsgálat gyors lezárulása után érdemben is nyilatkoznak."

2. A szokásos, napi sales akciós poszt alatt (Keddi kosár) elkezdték törölni dél tájban az üggyel foglalkozó kommenteket (köztük pl. az enyémet is). Folyamatosan törölték azokat a kommenteket is, amelyekben azt panaszolják egyes felhasználók, hogy törötlék a korábbi üzenetüket.

3. A Facebook-oldalon 12.35-kor letiltották az Értékelést.

4. A "Keddi kosár" akciós poszt ALÁ írt kommentben reagáltak 12.40-kor a konkrét esetre.

KFC Sziasztok! Szabó Zoltán ügyét azonnali hatállyal és kiemelten kezeljük. Ezzel kapcsolatban jelen pillanatban is vizsgálatot végzünk a cégen belül, amely folyamatban van. Egyelőre az üggyel kapcsolatban sajnos nem tudunk többet elmondani. Üdvözlettel, KFC Magyarország

 Egyrészt nagyon jó, hogy viszonylag gyorsan közzétettek egy ún. átmeneti közleményt. Másrészt viszont nem egy másik poszt alá  kellett volna rejteni kommentként, hanem önálló posztot kellett volna nyitni a témának.

 Első Tanulságok

A Panaszkönyvvel kapcsolatosan nem szabad trükközni. Ha a vásárló kéri, oda kell adni. Bár az adott ügyet szinte egészen biztosan a biztonsági őrre fogja hárítani (borítékolhatóan) a KFC, nagyon fontos látni az üzletvezető felelősségét az adott helyzetben. Hogy ő miért nem akarta kiadni a panaszkönyvet, arra viszont a KFC panaszminimalizási stratégiája is lehet válasz. (pl. lehet, hogy a központ az egységek teljesítményét a panaszok számával is méri, és rangsorolja).

Sok -sok megoldás, tipp, trükk a panaszkezelésről: Ügyfélpanasz 2.0 című ingyenes meetup november 7-én!

 

 

krizispr-blogertesito-p.jpegÉrdekelnek a kényes kommunikációs helyzetek? És a lehetséges megoldásuk? Iratkozz fel a KrízisPR Blog értesítőjére és megkapod legfrissebb posztjainkat kríziskommunikáció, változáskommunikáció témakörében.

 

 

 

Többet szeretnél tudni a kommunikációs krízishelyzetekről? Gyere el kiscsoportos tréningünkre!

Jelentkezés, bővebb info a Kríziskommunikáció alapjai tréningről.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://krizispr.blog.hu/api/trackback/id/tr6312992370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hatar.comment 2017.10.16. 17:22:00

Magam részéről innen kezdve bojkottálom a Király utcai KFC-t és online sem rendelek tőlük. Ha mindenki ezt tenné, akkor észre térnének!

hatar.comment 2017.10.16. 17:24:47

Király utcaival vannak bajok. Kb. 1.5 hónapja más kajáját kaptam meg. Kb. 3 hete voltunk ott egyik este, akkor pedig gusztustalanul mocskos volt az étterem! Plusz két indok, hogy többet ne menjek. Nagyon sok új és jó hely van Budapesten.

elvis56 2017.10.16. 17:26:10

BOJKOTOT! Tőbbé nem megyek és mindenkinek mesélni fogom!

Sexual Harassment Panda 2017.10.16. 17:38:13

Én nem hiszem el h ez +történt.

incognito ergo sum 2017.10.16. 17:41:52

"Sok -sok megoldás, tipp, trükk a panaszkezelésről: Ügyfélpanasz 2.0 című ingyenes meetup november 7-én!"

ugyanott trabant eladó.

Vas Dora 2017.10.16. 17:45:29

@Sexual Harassment Panda: Szia! Igen, nagyon durva a sztori. De annak az esélye nulla, hogy egy ennyire felkavaró ügybe belemenjen "csak úgy" egy évtizedes munkássággal bíró újságíró. Ez, ha nem igaz, hitelrontás, jó hírnév megsértése, komoly per tárgya lehetne. Én ezt kizártnak tartom, bár azzal egyetértek, szinte hihetetlen, hogy ez megtörténhet.

Medgar 2017.10.16. 17:48:33

@Vas Dora: Azért az előzményfilmet is megnézném, bár az említett kfc ritka undorító hely.

Skankhunt42 2017.10.16. 17:56:34

hú de unalmas hiszti. a sok forradalmár meg kommentel meg értékel. csicska kis szarok

wiener 2017.10.16. 18:10:29

érdekes poszt, az utolsó sor miatt képes voltál megírni? nincs benne semmi csak hogy menjek el a 2.0-ra? gratulálok...

putris72 2017.10.16. 18:15:01

Hát ez és csak addig lesz hír ameddig majd a rendőrség megnézi,hogy mi van a biztonsági kamerák felvételén!Amugy egy másik helyen olyan ember is hozzászól aki állítólag ott volt,és nem igazán az indexes állítását igazolta!A videón is az látszik,hogy kikísérték de ö mindenáron vissza akart menni!A gyorsétteremekben zárás előtt már csak elvitel van!Ezt nem megérteni az elég gáz!A dolgozónak le jár a munkaideje,de még össze kell takarítani!Külön géz amikor éjjel 1.kor végzel,de még várod,hogy az ilyen kis idióták végre kitakarodjanak!A panaszkönyvet meg tuti nem kérte el,mert minden étteremben ki van vesztegetve a vendégtérbe!És nem panaszkönyv hanem a vásárlók könyve a neve,hogy a pozitív és a negativ tapasztalatokat is be lehessen írni!Büszke lehet magadra hazug kis liberóm!Emlékszik még valaki a 444 újságírónőjére akit állítólag inzultáltak?Telekürtölte a médiát,aztán meg a biztonsági kamerákon meg a szem és fültanuk szerint pont ö volt aki balhézott folyamatosan!Itt is elég gyorsan kiderül,hogy mi történt!Aztán szokás szerint jön a nagy csönd megint!

Vas Dora 2017.10.16. 18:18:57

@wiener: Szia, azért írtam meg, mert nagyon érdekelnek az ügyfélpanaszok, + kedvelem Szabó Zoltánt. A meetupra Téged is szeretettel várlak. Jó lenne, ha megismerkednénk és utána tudnád megítélni, amit csinálok:))

232323 2017.10.16. 18:25:44

Az elvert kismókusnak üzenem, hogy költözzön külföldre. Talán ez a pofon elég ahhoz, hogy felelőségteljesen meghozza ezt a döntést.

Én megtettem. :)

Void Bunkoid 2017.10.16. 18:58:43

Egyébként meg el kell menni súlyt emelni meg bokszedzésre, és az ilyen csodás biztiőrt kicsit összetörni az étterem előtt. Első blikkre nem tűnik kifejezetten makulátlan múltúnak, és a bűnözők, főleg ha még valami esetleg leülendőjük is lenne, nem szívesen hívnak rendőrt akkor sem, ha ők húzzák egy konfliktusban a rövidebbet.

Kopasz Szuzukis 2017.10.16. 19:01:13

Té kommentelők:
Ad1. : biztonsági őr SEMMILYEN körülmények között tettleg nem bántalmazhat egy másik embert. Ha nem sikerült kivezetnie a "delikvenst", akkor rendőri intézkedést kell kérnie.
Ad2. : a vendéglátó egységek nyitvatartása a vendégekre vonatkozik, nem az alkalmazottakra. Takarítani, rendet rakni záróra után szokás, nem a vendéglátás rovására. (Volt olyan, hogy záróra előtt 5 perccel estem be egy török kebaboshoz. Ugyanúgy kiszolgált, mintha délelőtt 10 órakor mentem volna. És nem szövegelt, hogy már bezárt, hanem megvárta, míg végzek, és nem siettetett.)
Ad3. : sajnos többször tapasztaltam már, hogy a Vásárlók Könyve valahogy épp nem volt elérhető. Mintegy véletlenül.

body_andras 2017.10.16. 19:01:21

Vártam h a cikkben legyen valami újdonság, okos értékelés, stb, de a nyilvános tudósítás után egyszer csak jött egy reklám.
Grat, így kell ezt, másnak a szétvert arcán mindig elfér egy reklám! ;)

Attilajukkaja 2017.10.16. 19:03:01

@body_andras:
"másnak a szétvert arcán mindig elfér egy reklám! ;)"
Ezt hogy érted????

röf 2017.10.16. 19:04:08

Várjuk a cikket a másik fél meghallgatásáról, várjuk az interjút a kidobószivarral.

Sexual Harassment Panda 2017.10.16. 19:16:34

@Vas Dora: ha ez a történet ugaz, és a szóban forgó ujságírót megütötte egy biztonsági ők egy étteremben, az felháborító, és gusztustalan.
Teljességgel elfogadhatatlan.

flydomi 2017.10.16. 19:27:27

@putris72:
Te ennyire sötét vagy?Bakker!Te vagy a bizti őr,lefogadom. :)
Na.Egyrészt az üzletvezető is tudta,hogyha egy idióta vendég kéri a panaszkönyvet,az a vásárlók könyve lehet.
Ha ki lett volna függesztve,ahogy ugatod,akkor valszeg nem kérte volna a panasz könyvet,bocsánat,a vásárlók könyvét.
Másrészt,ha bunkó volt,mert nem akarta megérteni,hogy olyankor nincs helyben fogyasztás,csak elvitel,akkor se történt volna nagy baj,ha beírja a panasz könyvbe.Oh.bocsánat,vásárlók könyvébe.
Persze,hogy balhézott,mert a kedvenc bizti őrőd-vagy esetleg te-nem jogszerűen viselkedett.
Egyébként a hivatalos infoid linkjét linkeld márbe.Mert ugye mi is ránéznénk,hogy tényleg az igazat ugatod,vagy nem.

Vas Dora 2017.10.16. 19:38:51

@röf: meglesz, én is alig várom, hogy érdemben reagáljon a KFC

Vas Dora 2017.10.16. 19:40:53

@body_andras: Szia! Igazából három reklám: 1.meetup az ügyfélpanaszok kezeléséről 2. Posztértesítőre való feliratkozás 3. Kríziskommunikációs tréning. Ha megnézel néhány posztot visszamenőleg, mindegyik végén ott találod:)

MagyarTarka · https://www.facebook.com/profile.php?id=100011062750336 2017.10.16. 19:54:45

@wiener: te micsoda segg vagy... csinálj blogot, pakolj bele időt, fáradtságot, ja, előtte tanuld ki a szakmát, nyerj vele jó megbízásokat, aztán tedd közkinccsé a gondolataidat... már ha vannak, az irigységen és a rosszindulaton túl... bocsi

MagyarTarka · https://www.facebook.com/profile.php?id=100011062750336 2017.10.16. 19:57:16

@hatar.comment:
jobb ha hozzászoktok, hozzászokunk, hogy egyre több helyen lesz baj az ellátással, kiszolgálással, mert a tapasztalt jó munkaerő elment, és marad a silány, akit normál időben sehova se vennének föl, de ma már örülnek, ha valaki egyáltalán ott áll a pultban / boltban / műtőasztalnál... na ez az igazi gáz

nnnnnnnn 2017.10.16. 19:58:53

Annyira röhögtem ma. Az eset nagyon jól példázza, milyen az amikor a lipsik fejében élő "nekem mindenhez jogom van" idealista mentalitás találkozik a valóság talajával :D

MagyarTarka · https://www.facebook.com/profile.php?id=100011062750336 2017.10.16. 20:00:20

@Vas Dora: ugyanmár, majd megint jön a duma, hogy a biztonsági őr nem az emberük, csak a szerződött partnerük, blablabla... ami itt azon fog megbukni, hogy maga az üzletvezető utasította, hogy dobja ki.... amúgy sztem az újságíró csávó valszeg kicsit betintázott és nagyon erősnek érezte magát, és talán piás embert nem láttak volna odabent szívesen, ezért adták volna neki elvitelre... de ettől még nem kellett volna szétütni a fejét

MagyarTarka · https://www.facebook.com/profile.php?id=100011062750336 2017.10.16. 20:02:24

@nnnnnnnn:
ahha... mert a nem-libsiknél meg így szokás rendezni az ügyeket... értem...

nnnnnnnn 2017.10.16. 20:10:05

@MagyarTarka: nemtudom ezt miből gondolod, nem erről beszéltem.

NAV tolmács 2017.10.16. 20:14:39

@232323:
Jól tetted.
Amúgy pedig normális országban nem kell biztonsági őr egy gyorsétterembe.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2017.10.16. 20:15:05

Télleg gáz ez a poszt egy kicsit, bár jól megfogalmazott.

Valójában én is csak ugyanúgy meglovagolom, mint a blogger az esetet, és csak annyit szeretnék közölni, hogy részemről határozatlan időre bojkott alá került a KFC.

conchita wurst 2017.10.16. 20:15:25

Ne járjatok kfc-be se más egészségtelen gyorsétterembe, anyukátok nem tud rántott csirkét csinálni?

Amúgy nagyon rühellem az Indexet de ez azért ultragáz. Az is gáz h korábban is történt ilyen és mégis oda ment az ember enni.

putris72 2017.10.16. 20:17:13

@flydomi: Barátom te semmit sem tud!Én nem vagyok biztonsági őr!De 16 évet dolgoztam gyors étterembe régebben!Nem tudnának annyit fizetni,hogy vissza mennyek egy ilyen helyre!Mert a vendégek nagy része köcsög paraszt aki még köszöni sem tud!Akár csak te a hozzáoszlásod alapján!Mert ugye a vendégnek igaza van mindig még akkor is ha késsel támad rám!Vagy megtámadja a munkatársamat!Tudod mit csinálnak a gyorsétteremek ilyenkor? Nem védik meg a munkatársaikat,hanem gyorsan kirúgják,és szánják bánjék,hogy mi történt!Gondolom ha egy részeg meg támad a munkahelyeden csak meg véded magad?Gondol a KFC már kirúgta a melóst a vezetőt,meg a bizti ört!A rendőrség majd szépen meg állapítja,hogy azért nem úgy volt ahogy derék barátunk mondta esetleg még meg is enye-benyét is kap!De a szitu változatlan marad!Vajon kik fognak elmenni a gyorsétteremekbe dolgozni,ha kiszolgáltatottak lesznek a vendégek szeszélyeinek!Ha nem értesz valamit ne szólj hozzá!

Attilajukkaja 2017.10.16. 20:22:44

@conchita wurst:
"Amúgy nagyon rühellem az Indexet de ez azért ultragáz. "
Dehogy rühelled! :o)))
Akkor nem lógnál egyfolytában itt. Vagy valami más oka van a gyakori látogatásaidnak?

conchita wurst 2017.10.16. 20:37:36

@Attilajukkaja: Tényleg rühellem amit az Index képvisel, de olyat minek olvassak amivel egyetértek? Én a saját bosszantásom miatt olvasom a sajtót, nem hiszem hogy egyedül vagyok ezzel.

flydomi 2017.10.16. 21:01:34

@putris72:
Aha.És te értesz hozzá. :)
Tulajdonképpen mihez kell érteni?
Mellesleg ki fog derül az "igazság".
De az biztos,hogy a bizti őrnek és a kedves üzlet vezetőnek nagy felelősége van,hogy ez történt.
Mert ugye nem egy gyilkosról volt szó,aki bement,és elkezdet ott fenyegetőzni.Vagy mégis?

Emzé Periksz 2017.10.16. 21:02:17

A következményt már ismerjük (megverték a zindexest),
az előzményt még nem.
Mivel provokálta ki a zindexes a verést, amiből egy jó sztorit tud csinálni? Kiváncsian várom a teljes igazságot.

conchita wurst 2017.10.16. 21:11:16

@Emzé Periksz: Akármi történt benyomni valakinek nem játék, ez azért túl van minden határon.
Nem lepődik meg senki ha bunkók az eladók minimálbérért, nem lepődöm meg azon sem ha visszatartják a panaszkönyvet, de kidobatni valakit plusz még meg is ütni -még ha provokálták is a kopaszt- nagyon durván botrányos. Ez egy étterem, nem vmi diszkó ahol pórul járhat aki felesel a kopaszokkal.

Proud Mary 2017.10.16. 21:29:48

@232323: jaja, külföldön ilyen nincs. tökfej.

Proud Mary 2017.10.16. 21:30:58

@NAV tolmács: tudsz ilyen "normális" országot mondani? tökfej.

NAV tolmács 2017.10.16. 21:36:18

Elindulsz nyugati irányban Európán belül, több olyan országot láthatsz, ahol nem kell biztonsági őr egy gyorsétterembe. sütőtökfej.

Proud Mary 2017.10.16. 21:41:45

@NAV tolmács: KONKRÉT példát mondj, olyan országot, ahol nincs ilyan gyorsétterem, ne hablatyolj. (Németországot, Olaszországot és Ausztriát ne mond, ott jártam olyanban, ahol van).

conchita wurst 2017.10.16. 21:49:22

@NAV tolmács: nyugat európában minden attól függ gettó-e a hely

ha igen akkor még a wc-ben is gépfegyveres őrök vannak, főleg mostanában

Void Bunkoid 2017.10.16. 22:32:21

@nnnnnnnn: amúgy néha a fagyi vissza tud nyalni, még több mint tíz évvel ezelőtt egyszer a kedvenc kocsmánkban belénk kötött valami nagyon lázadó (akkori) ellenzéki, hogy mi miért nem megyünk ki dobálózni, bezzeg ő kint állt a barikádon tegnap és dobálta a mocskos Gergényi-pribékeket.

Amikor meguntuk, megfogtuk a fiatalember, és egyszerűen kihajítottuk, no akkor jött az, hogy "ne érj hozzám, mert FELJELENTELEK".

Elkezdtünk röhögni, hogy ezt a féreg nyomoroncot, tegnap még kővel dobálja a rendőrt, ma meg má' bújna mögé.

Tsteinar 2017.10.16. 22:36:05

Remélem sokan bojkottálni fogjak, annál hamarabb kapom meg a rendelésem.

Void Bunkoid 2017.10.16. 22:36:34

@Void Bunkoid: szóval csak arra akartam ezzel utalni, hogy furcsák vagytok, ti. Csak akkor vagytok törvényenkívüli harcos lázadók, ha törni-zúzni kell, ha titeket bántanak, máris a törvényért kiáltotok, és keresztények is csak akkor vagytok, amikor eretneket kell égetni. Az egész kereszténység lényegét, ami leginkább életvezetési-erkölcsi példamutatás lenne, azt valahogy átlapoztátok.

A tudomány sosem téved! 2017.10.16. 22:46:00

Az indexnél már dolgoznak újságírók?
Mióta? Mit csinálnak, mert cikkeket nem írnak, azt látjuk.

Egyébként egyet értek ezzel az FB kommenttel:
"Kettős mérce. Én is bemegyek részegen az Index szerkesztőségébe, kiprovokálok egy fülest, azt remélem be is zártok."

Hozzászólni nem tudok, mert a demokrácia nagy bajnokai kitiltottak a véleményem miatt.
Dehát ők megmondták, hogy itt nincs szólásszabaccság. Minden nap emiatt sírnak.

conchita wurst 2017.10.16. 23:00:11

@A tudomány sosem téved!: nem kell az ügyet túlkombinálni

Megütni, kidobni valakit egy étteremből botrányos, és kész. Ennek most lesz következménye és ez minden nem indexes fogyasztónak is a javát szolgálja. Mondjuk ja mórickát verik meg és nincs belőle nagy lárma akkor nem biztos hogy így végződik, de ilyen a világ.
Ütni akkor sem kéne a vendéget, ha történetesen bunkó.

Le Orme 2 2017.10.16. 23:08:33

@Void Bunkoid: "Ugye tudod, hogy az "eretnek" kifejezés használata 2017-ben kb a fundamentalista iszlám hívőkkel rak egy súlycsoportba?

Inkább bratyizz össze velük, költözzetek az Antarktiszra, és játsszatok ott középkorosdit. Akár egy tök vagány keresztes háborút is indíthatsz az ő dzsihadjuk ellen."

2017.10.16. 23:27:52

@putris72: "A gyorsétteremekben zárás előtt már csak elvitel van!Ezt nem megérteni az elég gáz!A dolgozónak le jár a munkaideje,de még össze kell takarítani!Külön géz amikor éjjel 1.kor végzel,de még várod,hogy az ilyen kis idióták végre kitakarodjanak!"

Azt hiszem, ez mindent elmond arrol az indokrol, hogy miert NE menjunk KFC-be, soha de soha tobbet, legalabbis Magyarorszagon soha.
Ugyanis egyetlen egy dolgot kellene tennie a KFC-nek: kitenni egy tablat, mely szerint este X ora utan csak elvitelre lehet rendelni.
Ennyi lenne a teendo - de jellemzo, hogy a budosparaszt putris72-feleknek a KFC-kben ez tul sok.
BOJKOTT!!!

2017.10.16. 23:33:25

@putris72: "Barátom te semmit sem tud!Én nem vagyok biztonsági őr!De 16 évet dolgoztam gyors étterembe régebben!Nem tudnának annyit fizetni,hogy vissza mennyek egy ilyen helyre!Mert a vendégek nagy része köcsög paraszt aki még köszöni sem tud!"

Mint emlitettem! A KFC szellemisege! Nagyon visszakoszon! Ezert NE! SOHA NE menj! KFC-be tobbet! En szoltam!

Gandosz 2017.10.16. 23:36:38

@vanvelemenyem: szóban elmondták
ha tábla van kint, akkor is kitatlálnak valamit, amibe belekötnek; pl nem feltnő helyen van kifüggesztve, csak magyarul, angolul és németül van kitéve stb.

Gandosz 2017.10.16. 23:39:16

@putris72: tökéletes értékelés
ez egy hőzöngő, erőszakos újságíró botránya

2017.10.16. 23:55:35

Megverni a vevőt nem szép dolog. Akkor se, ha egy liberált buzzancs.
Ha ittasan hőzöng az újságíró, akkor rendőrt kell hívnia a biztonsági őrnek.
Vásárlók könyvével trükközni nem szabadna az üzletvezetőnek.

Az azért ironikus, hogy egy multi emberével került fizikai összetűzésbe a zsindexes.

Bárkit így megverni bűncselekmény.
De azt is látni kell, hogy ha egy hétköznapi embert vernek meg így, akkor abból nem nagyon lett volna országos ügy. Az újságírók privilégiuma, hogy bármi történik velük, azt vilaggá kürtölhetik.
2006-ban ujjakat törtek, szemeket lőttek ki, gerinceket roppantottak meg a rendőrök, de az index és közönsége szerint az rendben volt. El lehetne gondolkodni a kettős mércén.

Gandosz 2017.10.16. 23:59:26

Az oksági láncolatot végigelemezve az újságíró ebből az ügyből már nem jöhet ki jól. Mint a viccben: úgy kezdődött a konfliktus, hogy a biztonsági őr visszaütött.

A tudomány sosem téved! 2017.10.17. 07:35:42

@vanvelemenyem: ööö... hát igen, lehet, hogy volt is ilyen tábla.

Csak a félkegyelmű indexes "újságíró" részegen n(s)em olvasta el.
Mint nálunk, ki van rakva a kártyával nem lehet fizetni, és minden 5. hülye megkérdezi: kártyával lehet fizetni?

A tudomány sosem téved! 2017.10.17. 07:38:50

@conchita wurst: ebben igazad van, megverni valakit nem szép dolog, és legyen meg a büntetése.

De az is jó lenne, amikor egy másik újságíró mellérúg egy erőszakos határátkelőnek, aztán az egész média egy emberként járatja le, és követeli a keresztre feszítését, azt hazudva, hogy belerúgott egy menekültbe, akkor annak is legyen büntetése.
Annak aztán mégsincs.

Void Bunkoid 2017.10.17. 08:54:15

@Le Orme 2: tudom, én nem is szoktam ilyesmit csinálni. Én ezt pont egy - mint akikre reflektáltam is - eretnekező operettkereszténynek címeztem annak idején.

Nick a banya 2017.10.17. 13:36:05

A panaszkönyvet úgy kell elhelyezni, hogy kérés nélkül elérhető legyen... (tv., rendelet, mittomenmi). De igy van.

Stephen Lakos 2017.10.19. 12:28:19

@Skankhunt42: Majd amikor te leszel jol pofancsapva amiert egy kis foteltroll vagy, majd akkor neked is feljebb fog allni. Kis szemet. Azert megcsapkodni valakit mert keri a panaszkonyvet? Mit kepzelsz magadrol, hogy ez neked elfogadhato? Teged eskuszom molesztalt valami kozeli csaladtagod.
Jelentsd fel de ne itt rontsd a levegot!

sgyuri2003 2019.04.26. 12:15:13

@Skankhunt42:
Te is biztonság őr vagy? De legalább tudsz írni. Azért az is valami.
süti beállítások módosítása