kényes kommunikációs helyzetek

krízispr

krízispr

Munkahelyi és üzleti konfliktusok címmel indul meetup-sorozat

2020. július 15. - Vas Dora

munkahelyi-es-uzleti-konlfliktusok-meetup.png

2020 sok szempontból sorsfordító év mindannyiónk életében. Egy világjárvány árnyékában szerveződnek újjá a munkahelyek. Új tudásra van szükség és rengeteg beszélgetésre. Ezért indít útjára két kommunikációs szakember egy szakmai est-sorozatot. Az első évad fókuszában a pandémia HR-kihívásai lesznek.

A 10 estre tervezett új, Munkahelyi és üzleti konfliktusok sorozatban elsősorban cégvezetők, HR iránt érdeklődők figyelmére számít. Azokra a munkahelyekhez kötődő konfliktusokra koncentrálnak, amik újonnan megjelentek, vagy felerősödtek a COVID-19 világjárvány nyomán. Így a home office megítélése, a teljesítménymérés és teljesítmény fenntartás, a leépítés, az onboarding és távolról való betanítás kérdései is megjelennek témaként. 

Mi a meetup? 

A meetup formátum az USA-ból indult világhódító útjára 2001-es amerikai terrortámadást követően. A meetup-mozgalom célja, hogy új kapcsolódási pontokat hozzon létre érdeklődés alapján ismeretlenek között. A világ számos országában jelen lévő mozgalommal a meetup.com oldalon, regisztrációt követően ismerkedhetünk meg részletesen. Magyarországon is évtizedes hagyománya van a meetupoknak. Vannak szabadidős (nyelvtanuló, sziklamászó, makramézó, jóga) csoportok, de szép számmal találunk szakmai és önképző közösségeket is. A meetupok általában 1 -3 órás összejövetelek, ahol egy közös tevékenység vagy téma iránt érdeklődő emberek találkoznak. 

Nagyon fontos, hogy a szerveződés központja a meetup.com webportál. A csoportokhoz ezen keresztül lehet csatlakozni. Minden csoport önálló. A megadott személyes adatokat a meetup.com kezeli, így emailcímet, vagy bármilyen személyes adatot a meetup szervezői nem kapnak meg. A csoporthoz csatlakozó bármikor kiléphet a csoportból és természetesen más csoportokhoz is csatlakozhat. A csoporttalálkozók szervezését emlékeztetőkkel, hírlevelekkel is segíti a globális meetup közösség. 

Inspiráció a túléléshez

Azokra a témákra koncentrálnak a szervezők, amelyek a pandémia árnyékában leginkább foglalkoztatják a munkahelyek megtartásáért és a munkavállalókért felelős menedzsereket és cégvezetőket. Ezen cikk olvasói is tapasztalhatták, hogy a folyamatosan változó helyzethez újfajta megközelítésekre és tudásra van szükség. Sokat tanulhatunk egymástól, hogy átvészeljük az előttünk álló időszakot, ezért érdemes megragadni minden lehetőséget, ahol gyakorló szakemberek beszélnek tapasztalataikról. Az esteket Princz Katalin alternatív vitarendező és Vas Dóra kríziskommunikációs specialsta szervezi. 

Kérlek, csatlakozz a Munkahelyi és üzleti konfliktusok csoporthoz, ha érdekelnek a munka világához kötődő nehéz kommunikációs helyzetek!

A bejegyzés trackback címe:

https://krizispr.blog.hu/api/trackback/id/tr1816007442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása