kényes kommunikációs helyzetek

krízispr

krízispr

Mága Zoltán és a Streisand -hatás

2017. szeptember 17. - Vas Dora

hollande-afp-streisand-effekt.jpg 

Néhány tanács, mielőtt Mihalik Enikővel, Jennifer Lawrence -szel, vagy éppen Mága Zoltánnal készítenél otthonodban (vagy munkahelyi gépeden) közös fotót. Sőt, a Streisand-hatásról is olvashatsz. (A fotón a Streisand-hatás egy nevezetes példáját láthatjátok: az előző francia elnökről, Francois Hollande-ról készítették egy iskolai ünnepségen. Ritka szerencsétlen felvétel, amit meg is próbált letiltani az elnöki hivatal. Hát, nem sikerült.)

 

Amikor egy Facebook-csoportba belinkelték Mága Zoltán Facebookra feltöltött pénteki fotóját, mindenki csak találgatta, vajon komolyan gondolta-e, vagy csak viccnek szánta a népszerű hegedűművész a Streisanddal közös montázst. Azóta persze tudjuk, hogy csak vicc volt, és nyilván, a művész úr munkásságát és jellemét nálamnál sokkal jobban ismerők ezt meg is tudják erősíteni. Ettől még vannak olyan emberek az univerzumban, akik hamis fotóval dicsekszenek nyilvánosan és olyanok is, akik mindent elkövetnek azért, hogy ami megjelent róluk, az eltűnjön.

 

 

OLVASS TOVÁBB! Streisand-hatás és Mága Zoltán

 

 

 

krizispr-blogertesito-p.jpegÉrdekelnek a kényes kommunikációs helyzetek?

És a lehetséges megoldásuk? 

Iratkozz fel a blogértesítőre és megkapod legfrissebb posztjainkat kríziskommunikáció, változáskommunikáció témakörében.

 

 

 

Többet szeretnél tudni a kommunikációs krízishelyzetekről? Gyere el kiscsoportos tréningünkre!

Jelentkezés, bővebb info a Kríziskommunikáció alapjai tréningről.

A bejegyzés trackback címe:

https://krizispr.blog.hu/api/trackback/id/tr8712871552

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Orbán képmására vonatkozik a jog, Soroséra nem 2017.09.18. 11:57:02

Az ARC kiállítás minden évben pontos képet ad arról, hogy milyen állapotban van az ország, és nem csak a plakátok által, hanem azzal, is hogy ezekre milyen reakció születik.  Az idei év pl. többszörösen is arról a képről szól, amelyen a diktatúra elle...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ekat 2017.09.18. 11:50:36

Én láttam ugyan cikket az álfotóról, de mivel nem tudtam, ki Mága Zoltán, így nem érdekelt az egész, és nem néztem bele. Így azóta sem tudom. :)

Indriq 2017.09.18. 12:12:32

az a grafikon ritka nagy torzítást nyom. ha ránézel a képre, első benyomásra 4-5-szörös a növekedés, holott csak másfélszeres.

common 2017.09.18. 12:24:27

Eddig is megvolt róla a véleményem (nem a zenei kvalitása miatt), ezután még inkább megvan.

Karipapa01 2017.09.18. 13:32:58

"Ha Mága Zoltán hivatalos oldalának adminjai éppen azon ötleteltek, hogy mivel tudnak még több embert behúzni az oldalra, és tudatosan használták ki a Streisand-hatást, akkor nagy gratula nekik, szép fricska volt, hogy éppen Streisand fotójával tették ezt."

Csakhogy Mága Zoltán hivatalos oldalának adminjai nem számoltak azzal, hogy az emberek egy része ezt nem viccnek veszi, hanem valóságnak. Egyszerűen elhiszi. És amikor kiderül, hogy csak fotoshop, sértve érzik magukat (hozzáteszem jogosan), mert ez a Mága, aki különben nem haverom, nem rokonom egyszerűen BECSAPOTT engem!!! Hogy merészeli???
Hasonlóképpen, ha megyek az utcán, az egyik ház kapujában áll egy ember és azt mondja: gyere be, kapsz egy szem cukorkát. Bemegyek és kapok egy pofont.
Most akkor csodálkoztok a felháborodáson? Szerintem ez a fotó Mágának többet ártott, mint használt.

Vas Dora 2017.09.18. 13:40:58

@Indriq: Szia! Igazad van. Beleírom a posztba, hogy torzít, köszönöm az észrevételt!

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2017.09.18. 16:06:01

Én úgy emlékszem, hogy Streisand-hatásnak azt nevezték el, amikor valaki eltávolíttat egy fotót, de az ezzel elvből vagy szórakozásból dacolók száz másik helyre töltik fel és teszik közzé.

Vas Dora 2017.09.18. 16:14:20

@Androsz: Igen, ez is ide tartozik, igazad van. De az alapsztori, hogy azzal hívod fel a figyelmet valamire, hogy megpróbálod eltüntetni. Streisandnak nem sikerült, máig látható az archívumban a fotó. Csak a pereskedés előtt senkit nem érdekelt, míg utána mindenkit. A Mága Zoltán+ Streisand fotó is akkor lett sokkal érdekesebb, amikor leszedték. és persze gyorsan kirakták megint. Köszi, hogy olvastad:)))
süti beállítások módosítása