kényes kommunikációs helyzetek

krízispr

krízispr

Elrettentő példázat a Népszabadságé

2016. október 08. - Vas Dora

Élesítve: 2015. 10.08. 15.15.
pelda-statualas-nol.jpg

 

Óráról órára tudunk meg egyre többet a Népszabadság ma reggeli bezárásának részleteiről. A futárokkal kikézbesített értesítések híre, a költözésnek álcázott manőver, a letiltott intranet és telefonok, a vezetőváltás, majd a reggel még elérhetetlen nol.hu -n egyszercsak élesedő, a változásokról szóló sajtóközlemény híre mindössze néhány órán belül  érte el a közvéleményt. Látszólag értelmetlen, ijesztő, a dolgok mélyére nézve azonban nagyon is tudatos példa statuálás zajlik. Ez nem a szerkesztőségnek, hanem a többi lapnak szól. Minden magyar újságírónak.

 

Gyerekkorom óta ismerem a lapot és máig követtem a Népszabadság sorsát, holmi ódon nosztalgiával fűszerezett kíváncsiságból. Szüleim falusi értelmiségiként előfizetői is voltak hosszú, hosszú évekig a lapnak. Bár ők már sajnos nem olvashatják, de a kamrából, a szekrényfiókok mélyéről egy-egy nevezetesebb lapszám mindig előkerül. Voltak a lapnak jobb és rosszabb korszakai is. Remek újságírók és kutyaütők is megfordultak a szerkesztőségben.

Óhatatlan a kérdés, miért ennyire brutálisan és ennyire csúnyán ért véget a Népszabadság 1956 óta tartó története. Az, hogy a lap tulajdonosváltás előtt áll, tudható volt, hónapok óta szó volt a lap ismételt eladásáról. Onnantól kezdve, hogy 2015 tavaszán az MSZP Szabad Sajtó Alapítványától a Mediaworks-portfólióba (a tulajdonos az osztrák Vienna Capital Partners) került, sokak sejtették, hogy ez csak egy rövid kitérő az "igazi' tulajdonos előrelépéséig. Idén nyáron aztán úgy tűnt, Mészáros Lőrinc lett a lap gazdája.

A nol.hu -n néhány órája olvasható közlemény így fogalmaz:

 

A Népszabadság jövője érdekében a Mediaworks menedzsmentje arra fog összpontosítani, hogy az iparági trendeknek leginkább megfelelő üzleti modellt találjon a lap számára. Ennek keretében a jövőbeli működés biztosítása céljából konzultációt kezdeményez az érintettekkel.

 A visszafogott és racionális közlemény egy része még igaz is lehet. Emögött azonban egy komoly, és a részletekből úgy tűnik, összehangolt és előre kitervelt forgatókönyv szerint zajlott le a Népszabadság bezárása.

Az akció szinte feleslegesnek tűnő mozzanatai: miért kellett összecsomagoltatni a dobozokat? Miért rendelték meg a pizzát? Miért tiltották le a telefonokat? Miért nem szerezték vissza a Facebook-admin jogot?

Miért ennyire váratlanul történt minden? Azért, hogy minden más lap, minden újságíró és médiamunkás megértse: nem menekülhet senki. Nincs maszatolás pénzügyi racionalizálással, nincs megértés és nincs könyörület: aki bármilyen módon túl mélyre ás, akármelyik pillanatban a porba hull. Csúnyán. Úgy, hogy zuhanó teste minden porcikája fájjon, úgy hogy soha többé ne állhasson fel. Nincs kímélet: fusson, ki merre lát, vagy kussonjon.

 

 

krizispr-blogertesito-p.jpegÉrdekelnek a kényes kommunikációs helyzetek? És a lehetséges megoldásuk? Iratkozz fel a KrízisPR Blog értesítőjére és megkapod legfrissebb posztjainkat kríziskommunikáció, változáskommunikáció témakörében.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://krizispr.blog.hu/api/trackback/id/tr2311780665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Scott Tenorman Must Die 2016.10.08. 23:19:18

bezony, a piacgazdaság elől nem lehet menekülni

putris72 2016.10.08. 23:43:48

Mi?Az,hogy ha nincs olvasója,és hatalmas vesztesége van akkor bezár a bolt??!Ez normális!!Az átlagjozsit is elzavarják ha becsődöl a pénz!!Kedves baloldal isten hozott a való világban titeket!!!

Treff Bubi 2016.10.08. 23:47:02

A dolog technikai része nem szokatlan, sok munkahelyen történik így az elbocsátás. Az illetővel közlik, hogy viszlát, és gyakran már csak azt engedik meg neki, hogy a felettese jelenlétében összepakoljon és elbúcsúzzon a többiektől. Meg akarják előzni, hogy meggondolatlanul kárt tegyen a rendszerben.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2016.10.09. 00:13:09

@putris72: Az nem lenne gond, ha normálisan bezárták volna, de itt nem az történt, hogy tisztességesen péntek délután összehívták a dolgozókat, hogy ez a helyzet és menjen ki merre lát... Egyébként tudtommal a dolgozók többször meg akarták venni a lapot az utóbbi évtizedekben, de sose sikerült nekik, tuti most is megpróbálják újraindítani.

pamut 2016.10.09. 00:21:46

@Scott Tenorman Must Die: nahát, ismét a fideszes dumát nyomod, milyen meglepő....

és akkor pl. a magyar idők a 3ezres táborával hogy tud menekülni a piacgazdaság elől?

HaCS 2016.10.09. 00:34:36

" Ez nem a szerkesztőségnek, hanem a többi lapnak szól. Minden magyar újságírónak."

Egészen közel jársz. A többi lapnak szól.
De nem az újságíróknak. Maximum annyiban, hogy jobb lesz más, biztosabb megélhetés után nézni. Vagy szakmán kívül, vagy ha szakmán belül, akkor külföldön, vagy az internet senki által nem uralt bugyraiban kevés, ám lelkes olvasóval.

Ti újságírók ugyanis (mint a fenti példa is mutatja) vakok vagytok, ha azt hiszitek, hogy nektek osztottak lapot ezekben a kérdésekben. Ti újságírók sajnos nagyon kis halak vagytok, és a kutyaugatás nem hallatszik az égig.

Orbán Viktor (törölt) 2016.10.09. 00:46:23

enyiméééé

histar007 2016.10.09. 01:09:43

A mai tüntetés az egyetemes médiahatalom kinyilatkoztatása volt. Az már tudjuk, hogy a kormányokat is ők ellenőrzik és bármilyen beavatkozás automatikusan a 'sajtószabadság megszűnését" hozza. A liberális világ első számú szabálya, hogy a sajtó szabad, vagyis az ott dolgozó akárkik mondják meg hogy mit is kell gondolni. Persze a sajtót senki sem szavazza mag, de ez most mellékes.
Most az tudtuk meg, hogy a tulajdonos is csak addig rendelkezhet a saját tulajdonával, amíg az tulajdonnak tetszik. Ha veszteséget termel, üsse kánya de lagább szabad.
A fentiek alapján a Népszabadság egy független intézmény, aminek léteznie kell, kerül amibe kerül. Ez maga a nettó kádárizmus.

Ha meg akátok menteni, akkor erre kellene gyüljteni és nem kétfarkú kutyapárt okosságaira.
Kezdjetek gyüjteni egy csomó pénzt, begyétek a lapot meg a bankot.

putris72 2016.10.09. 01:12:20

@Online Távmunkás: Ez akkor lenne igaz,hogy váratlanul érte őket,ha nem tudták,hogy az eladott példányszámok 70% csökkent,és 5 milliárdos veszteségük van!Tavaly az MSZP eladta a 30% tulajdon jogát az újságban!Tehát a baloldal tisztába volt,hogy ez csak időkérdése!Ehhez a média csoporthoz tartozik a HVG akik annak idején lehozták az a hamis választási csalásos videót!A bajai választásról!Aztán úgy csináltak mint akkor látták volna először aztán kiderült,hogy az ö megrendelésükre készíttették!A Gyurcsány annak idején nem is titkolta,hogy körlevélben tiltotta meg miniszterelnökként,hogy az állami cégek jobboldali médiumokban is hirdessenek!!Söt bizonyos újságok amiket az állami nyomda nyomtatott éjjel kerestek uj nyomdát,hogy reggel meg jelenhessen,mert a Feri mindenféle indok nélkül szerződést bontatott velük!!Most ilyenek nem voltak az állami cégek ugyan úgy hirdetek,és reklámoztak baloldali újságokban tévékben!Na arra lehet volna mondani,hogy sajtószabadság,meg a demokrácia halála!Erre nem!!

putris72 2016.10.09. 01:17:27

@pamut: Gondolom,hogy az a 3000 meg is veszi az újságot!Igy nyereséges!Amúgy a piac mindent megold az baloldali liberális szöveg!Tudod a nagy multi cégeknél ha leépítés van nem fognak szólni előző este!!Csak azt veszed észre,hogy nem jó a kártyád,és viszontlátásra van!!És nem egy embernek hanem akár 100 embernek is egyszerre!

Lordhell 2016.10.09. 01:30:24

Az a szemét mocskos rohadt népnyúzó lumpenkapitalista nagytőkés aki csak a profit érdekli és bezárja a saját tulajdonát. Jézus atyám látom piacgazdaságból még van mit tanulni.
Tételezzük fel van 3 cége a kedves cikkírónak amiből 1 csak a veszteséget termeli akkor mit csinál? 1. bezárja és vagy eladja a veszteséges üzletet 2. a másik 2 esetleg nyereséges cég nyereségéből finanszírozza a veszteséget. Ezzel mintegy elvonja a tőkét a jól működőtől, hogy fejlesszen.
Tessék alapítani 1 újságot. De fogadjunk az ellenzők közül senki nem vette az újságot de most ők az élharcosok. Jelzem utálom a fityiszt meg a többit is.

nem várt fordulat 2016.10.09. 01:42:23

A népszabadság szent, és sérthetetlen, mindenki aki ott dolgozik, egy isten, a sajtó tudás mágusai, óh jajj.... Mi lesz most így?

Ki a faszt érdekel? A magyar hirlapot is bezárták, oszt a világ nem dőlt össze. Vagy a népszabadság volt az egyetlen újság, ami még hozta az ellenzéket?

Hagyjuk már. Tessék felállni, tüntetni, és egy másik újságot csinálni. A 444-nek sikerült, annó az internettónak sikerült. Ha van rá kereslet, legyen népszabadság 2.0, bármi, de csak előre, sose ne hátra.

2016.10.09. 03:16:49

A népszabit is utolérte az a velejéig kapitalista, profitorientált gazdasági szemlélet, ami elvágta a magyar gyárak torkát a rendszerváltás idején és aminek pont a ballib oldal tapsikolt oly lelkesen. Veszteséges? Be kell szántani!

Én a magyar alumíniumiparért, a járműgyártásért, a konzergyárakért, a cukorgyárakért, a vegyiparért, a finomműszer-gyártásért picit több könnyet ejtettem annak idején, mint egy balliberált szócső bezárásáért.

E.Katolnai 2016.10.09. 03:38:20

Hát ha tényleg olyan sokan vagytok, miért nem dobtok össze néhány száz milliót kedvenc szennylapotok megmentésére? Vagy mégsem vagytok olyan sokan? Pedig tucatjával irjátok a magyarokat támadó blogokat, ott fröcsögtök minden társalgóban. Miért nem nyúltok a zsebetekbe ha annyira fontos ez a szennylap?
Fáj a hazaáruló labancoknak az újabb nyakas, egy magyargyűlölő szennylap megszűnése, de nem kell félni jön még néhány.
Kevesen vagytok, nincs mögöttetek a magyar nép, és a magyar nép mégegyszer nem engedi fajtátokat közel a hatalomhoz. Levehetitek a bőröndöket a szekrény tetejéről, nem fogtok hiányozni!

Willkommenskultur 2016.10.09. 04:05:31

1 dolgot zeretnék kérdezni: Miben ásott a Népszabadság túl mélyre?

csak hogy tudjam

2016.10.09. 04:29:24

A Medgyessy-Gyurcsány korszakban meg a Magyar Nemzet táncolt a csőd szélén. Na bumm.
Az ellenzéknek ott az egész internet, az index, a 444, meg a külföldi lapok, tévécsatornák, amik Magyarországot szapulják minden nap. Magyarországon egy nyomtatott lap akkor tud fennmaradni, ha azt a kormány pénzeli. Ez a balliberált kormányok idején is így volt.

Az amerikai nagykövetség diplomáciai fedésben dolgozó médiaszakértői majd gründolnak egy másik lapot a gyurcsányistáknak, Soros belenyom pár millió dollárt és minden rendben lesz.

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2016.10.09. 05:38:36

@Online Távmunkás: már nem azért, de pontosan ez a tömeges elbocsátás nagy könyvben megírt módja, főleg egy teljes vállalat felszámolásáé.

A dolgozók tudhatták, hogy nagy baj van, ha egy évtizede nem volt profit, a nyomtatott sajtó piaca már jó ideje összeomlóban van, és nemrég még tulajdonosváltás is történt.

Minden normális ember, bármilyen gyárban, bármilyen üzemben ekkor már felkészülne pontosan erre. Egy nap majd a gyárat gyorsan a válságstáb bezáratja, mindenkit kizárnak a rendszerből előzetes értesítés nélkül, pontosan azért, hogy bármilyen visszaélést, partizánakciót megakadályozzanak.

Ha valaki külsős, profi felszámolócéget bíz meg, ugyanezt fogja csinálni, mindenhol ez folyik, ez nem valami zsigeri gonoszság, vagy rosszindulat, hanem a tulajdonos érdekének védelme a volt dolgozókkal szemben. A konfliktushelyzet kerülése, ami az üzleti élet fontos része mindenhol.

Aki valaha foglalkozott emberekkel az tudja, hogy soha nem szabad úgy érezniük, hogy csapdába estek, mert az elkeseredettséget és elszántságot fakaszt az emberekben. Ha valaki tudja, hogy adott napon fogják bezárni a gyárat, akkor sztrájkolni fog, leücsörög, odaláncolja magát, tiltakozik, problémát csinál.

Még az ISIS is többször "elpróbálja" a kivégzéseket és mindig azt mondják, hogy ez csak egy próba a sok közül, akkor is amikor ténylegesen megtörténik. Lehet is látni, hogy egyrészt belefásultak, vagy éppen komolyan meglepődnek, amikor rájönnek, hogy ez most az igazi. A lényeg, hogy a küzdelemre, a kétségbeesett tusára ne legyen lehetőség.

Így kell csinálni és ennyi. Nincs olyan, az a ritkább, hogy összehívják az embereket egy megadott időpontra, hogy akkor ennyi volt, bezár a bazár. Főleg akkor, ha új tulaj van, aki csak a felszámolásra vette meg a céget.

wotan 2016.10.09. 06:52:45

@Willkommenskultur: olvastad az előző hozzászólásokat? Vagy nem érdekel, te tudod amit tudsz. Ezt nevezik konteo-nak?

wotan 2016.10.09. 06:57:05

Ja és most olvastam a Spiegel-onlinet. Egy stót sem ír a 74%-os visszaesés+milliárdos veszteségről, továbbá készpénzként tálalja, hogy a Orbán-média záratta be, mint tulajdonos. Ennyit a"független baloldali" nyugati sajtóról.

Willkommenskultur 2016.10.09. 06:59:22

@wotan: Ez olyan, hogy a Spiegel bekontrollkopizza amit itthon hallucinálnak a baller lapok tegnap. A mai itthoni baller lapok meg azt fogják írni: A nyugati sajtó szerint Orbán bezáratta a Népszabadságot..:D

maroz 2016.10.09. 07:06:19

@Willkommenskultur: A zsemléspárizsiban:

“...függetlenség jegyében ki-ki próbálja meg eladni a maga gondolatait a saját pénzén! - írja az MSZP-s politikus - Mi, mint párt ugyanis kevésbé vagyunk érdekeltek abban, hogy a mi pénzünkön minket gyalázzatok, főleg, ha ezt a valódi tájékoztatás terhére teszitek”

“Ti ácsingóztok nálunk finanszírozásért. Konkrétan pénzért, amelyből talán konkrétan már meg is vetted a mai tíz deka párizsidat, meg a két zsömlédet. S hogy végképp tiszta legyen a kép: azért beszélhetünk párt finanszírozta sajtóról, mert nem az én tereferémben, hanem a véres valóságban létezik az a tény, hogy az MSZP a pártalapítványán keresztül közvetetten a lapodat kiadó cég kisebbségi tulajdonosa.”

maroz 2016.10.09. 07:09:54

@karandash: A Népszabi tulajdonosa Heinrich Pecina:

www.bloomberg.com/research/stocks/private/person.asp?personId=8834500&privcapId=925565&previousCapId=22853&previousTitle=Permira%20Advisers%20Ltd.

A cége, a Vienna Capital Partners Bécsben székel. Oda lehet menni, sőt, minden igaz ballernek oda kell menni és üvöltve tiltakozni a gyarmatosításunk ellen.

feketeesfeher 2016.10.09. 07:10:31

@putris72: Hát, egy egészen hosszú hozzászólásban egyetlen tényszerűt sem tudtál eltalálni. :)
A széljobb mítoszait szajkózod, és ezen túl más semmi.

feketeesfeher 2016.10.09. 07:14:23

@maroz: Hát, ha hülyék lennénk, biztos azt csinálnánk, amit javasolsz, de mondjuk tételezzük fel, hogy nem vagyunk hülyék, és nem a primér látszatra adunk, hanem mondjuk ennél egy fokkal bonyolultabban gondolkodunk.

Lajos Csánó 2016.10.09. 07:26:15

@putris72: Aki elhiszi,hogy 3000 eladott példánnyal nyereséges lehet, az nagyon naiv lehet!Bár ebbe kevésbé hiszek,inkább egészen más!

feketeesfeher 2016.10.09. 07:29:21

@Willkommenskultur: Pedig tényleg Orbiék záratták be a lapot. :) És ez csak egy aprócska mellékes rész. Orbánnak a Nemzeti Sport kell, meg a vidéki napilapok, és hajlandó az adófizetők pénzéből többet költeni a mániájára, ha közben még az eladó kinyírja a népszabit. :) Hát ez van.

Willkommenskultur 2016.10.09. 07:29:35

@Lajos Csánó: ballib vezetéssel bármi tönkremehet bármekkora tagszámmal/előfizetőszámmal

pl. SZDSZ
pl. MSZP
pl. Népszabadság

de nem abból kell kiindulni hogy ők mindent elbasznak. ráadásul a Magyar Idők sosem mondta hogy ő független lap, mindenki tudja milyen lap, a Népszabadság hazudozza folyton hogy ő független meg demokrata (meg MSZMPs) ugye.

maroz 2016.10.09. 07:30:03

@karandash: Nézzük meg a Kettős Mércét, mi a felütés:

"Harcban állunk a Magyar­országba vetett hitünkért!
Ami a Népszabadsággal történik, bárkivel megtörténhet. "

Szakadok szét a röhögéstől. A gyarmatosító tőke az elmúlt harminc (nem elírás, 30, azaz harminc) évben elfoglalt mindent, amiből bármiféle saját megélhetést lehetne építgetni. Említetted a cukrot: harminc évvel ezelőtt még 12 cukorgyárunk volt, több tízezer embert foglalkoztatott az ágazat, ezzel szemben ma egy cukorgyár van az országban, az is az osztrák Agrana tulajdona. Plusz a földek, immáron zöldbárók tulajdonában.

És helyből tudnék legalább tucatnyi ilyen példát hozni.

Most akkor én is megkérdezhetném, hogy hol a halál ótvaros faszában volt a belvárosi liberális elit, amikor a külföldi tőke gyakorlatilag a segge alá gyűrte az egész országot, félgyarmati sorba kényszerítve a magyar társadalom bő kétharmadát? Az, ami a Népszabival történt, hogy egy gátlástalan kapitalista úgy adta-vette, mint piaci kofa a kínai fokhagymát és ennek következtében az újságíró bérmunkás az utcára került bizony-bizony nem minden előzmény nélküli. Így történt ez egy csomó egyéb iparágban is, kibaszódott a saját életéből több millió ember, de a belvárosi liberális ezt mintha észre se vette volna, sőt, egyenesen tapsolt neki, ez a kapitalizmus, ez a piac, ez a verseny, ettől lesz jó nekünk, eszébe se jutott, hogy szolidáris legyen a gyarmatosítás kárvallottjaival.

Ámde amikor neki, a kibaszott elittudatú körúton belüli félistenségnek is odakínálják a szarosszendvicset falatozásra már egyből felfedezi a szolidaritást, álljatok ki értem, mert ha nem, legközelebb veletek is megcsinálhatják ugyanezt! Jó reggel, ez már megvolt, tetszettek volna akkor szólni, vagy ha nem, akkor most kussolni, bokát fogni és reménykedni, hogy hátha nekik jut egy kis vazelin is.

Willkommenskultur 2016.10.09. 07:30:36

@feketeesfeher: orbán hogy tud bezáratni egy osztrák tulajdonban levő lapot?

majd gondolom ez meg a kék dossziéban lesz

MUHAHAHAHAA

maroz 2016.10.09. 07:31:47

@feketeesfeher: Menni fog, ha te már önmagadban is többen vagy. Én mindig bízok az olyan emberekben, akik többesszám, képzeld el te is mekkora előny ez: egyikőtök jobbra húzza a kormányt, a másikótok balra, és azt autó középen fog maradni! Csodállak benneteket.

feketeesfeher 2016.10.09. 07:33:03

@E.Katolnai: Én mondjuk nem a bőröndre gondoltam, hanem a bakancsomra, és úgy tervezem, hogy felveszem, és téged rúglak seggbe, amikor legközelebb a bőröndöket emlegeted.
Szerintem ez a vidámabb opció. :)

Willkommenskultur 2016.10.09. 07:34:10

@maroz: tegnap már dunába lövés+holokauszt is volt a témával kapcsolatban: 'Szombat este több ezer budapesti értelmiségi gyűlt össze a Kossuth téren, ahol a Népszabadság felszámolását ahhoz hasonlították, mint amikor a haláltáborokban a kivégzésük előtt a zsidókkal megásatták a sírjukat. A jelenlegi Orbán-rendszerről pedig azt mondták, hogy olyan szintű gazdasági bűnözés zajlik, mint az 1929 és 1933 közötti gazdasági válság utáni Németországban.'

index.hu/belfold/2016/10/08/nagyon_szeretnem_mar_lerohanni_a_parlamentet/

MUUUUUHAHAHHAHHHHAAHAHAHA

bircaman maxval szerkesztő · http://bircahang.org 2016.10.09. 07:34:23

Tüntetés az ellen, hogy az MSZP eladta a lapot tavalyelőtt? Ez valami vicc?

feketeesfeher 2016.10.09. 07:35:49

@Willkommenskultur: Konkrétan úgy tudja, hogy az osztrák tulaj pénzügyi befektető, és az osztrák befektető el is akarja adni az egészet, a fidesz meg is venné az egészet, és a fidesz ráigér mondjuk méf kétszázmilliót, ha Pecina kinyírja a népszabit. Ez azért nem egy bonyolult történet.

feketeesfeher 2016.10.09. 07:37:20

@maroz: Leírhattam volna egyes számban is, akkor sem értenéd.
De azért írtam többes számban, mert vannak barátaim is, és hasonlóan értékeltük a helyzetet.

maroz 2016.10.09. 07:37:58

@feketeesfeher: Azt tudtad, hogy ki volt a Népszabadságnál az MSZP által delegált gauleiter? Hallottál már dr. Dömény Péterről? Ő osztotta a kétezres évek első felében a kobzosoknak az ORTT-pénzeket. A Műsorszolgáltatási Alap milliárdjait.

Utána pedig a pártalapítvány odaejtőernyőzte a Népszabadság igazgatóságába.

Ő volt dr. Dömény Péter apja:

szigoruantitkos.hu/szt-tisztek/domeny-janos-159.html

Amikor a fiacskája a médiageciket etette a feketeöves kommer apuka a külügyben szelektálta a titkos iratokat:

hvg.hu/itthon/20060327szttiszt

Ha már a sajtószabadságot és azokat a bizonyos nyugatiértékeket siratjuk...

maroz 2016.10.09. 07:43:11

@feketeesfeher: Megvolt a plenáris ülés a Pikádó presszóban? Így már egészen más!!!

Willkommenskultur 2016.10.09. 07:44:17

@feketeesfeher: Na és? Mi a gond ezzel? Talán a fidesznek kellene fizetni a Népszabi hazudozását?

Persze ha egyáltalán igaz a sztori hogy a fideszé lesz, ellenben a tényekkel hogy az osztrákoké.

feketeesfeher 2016.10.09. 07:45:30

@Willkommenskultur: Nekik az a véleményük, neked meg ez. A különbség csak annyi, hogy te fotelből írogatod, ők meg kimentek a térre.

feketeesfeher 2016.10.09. 07:47:50

@maroz: Mi kutyasétáltatás közben szoktuk megbeszélni azt, hogy miért süllyed ez az ország egyre mélyebbre. De szerintem nem igazán a helyszín számít. Még akkor sem, ha szerinted igen.

feketeesfeher 2016.10.09. 07:51:53

@maroz: Amúgy mérhetetlen módon szarom le a hivatkozásokat a kétezres évek elejéről is, meg a 60-as évek közepéről is, meg a 30-as évek eleje/közepe/végéről is.
Ez itt egy mai történet, mai szereplőkkel, mai viszonyokkal.

A történelmi kontextusba helyezés az elv, és nem Dömény Péter.
A Dömény Péter a kisszerűek menedéke. Amikor épp mentséget kell találni, hogy mit miért nem.

maroz 2016.10.09. 07:53:34

@Willkommenskultur: Milyen érdekes, hogy mindeközben fel se merül Hinrich Pecina és a Vienna Capital Partners felelőssége.

Már elnézést, de miért adják el az újságot akkor, ha tényleg a Spígel is megírta, hogy Orbán egy diktátor? Miért üzletel a fejlettnyugatiértékek egy diktátorral?

Hol van ilyenkor az európai értékek számonkérése? Vagy az a gyarmatokon már nem érvényes? Pecináék otthon rendes, becsületes háziasszonyok, de ha kilépnek az utcára már simán lehetnek ótvaros kurvák, akik annak tartják oda, aki többet fizet? De hát akkor miért is jó nekünk, félgyarmatiaknak a fejlettnyugatiértékek?

Hol a fejlettnyugati polgártársaink szolidaritása ilyenkor? Kapták már szét a nyugati baloldaliak a VCP bécsi székházát? Kenték be szarral Pecina küszöbét? Miért nem??? Cinkosok közt...???

KolompárRómeó 2016.10.09. 07:56:10

@Scott Tenorman Must Die: Jó példa erre a Magyar Idők, amit ha nem pumpálnának adóforintokból, holnap bezárhatna.

feketeesfeher 2016.10.09. 07:56:59

@Willkommenskultur: A fidesz médiaköltségvetésébe simán beleférne a Népszabi veszteségeinek a fedezése. :)))) Végül is mindnyájunk adójából gazdálkodnak.
De persze nem várom, hogy ők tartsák el a népszabit, bőven sok az is, amit az adófizetők pénzén a habonyi médiára költenek.

A köztévé hazudozásaira fordított évi 80 milliárd a fidesz részéről az úgy rendben van. Ilyen a helyzet, csak közben nem kéne kicsinálni szerkesztőségeket.

maroz 2016.10.09. 07:57:20

@feketeesfeher: Na jó, de engem érdekelne bővebben is. Megbeszélitek, de hogyan? Van egy előzetes napirend, vagy csak úgy, ami beesik? Két szaratás között szavaztok is? Hogyan oldjátok fel az ellentmondásokat? A végén a közös véleményt írásba foglaljátok? A kutyáknak van beleszólásuk? Csomó fontos részlet, te meg itt hagysz a bizonytalanságban.

röf 2016.10.09. 07:57:51

Nnna megindult a sivalkodás.... inkább gyűjtsetek, hogy a ménkű nagy adósságot kifizessétek a szabadelvűvé lett egykori munkásosztály szócső helyett.
Vagy a szabadelvű csoportoknak csak addig kellett, amíg eltartotta magát, vagy a szocikormányok telehirdették...?
Van szabadelvű pénz a világon bőven... kalapozzatok.

Willkommenskultur 2016.10.09. 08:00:16

@maroz: Most azt hagyjuk is hogy simán lehet hogy pár nap szabi után megy tovább a népszabó, mondjuk fele annyi emberrel. Legalábbis ezt mondta a kiadó. Vagy kevesebb kiadással, vagy csak online, vagy akármi.

A baller újságírás hülyeségei sokat segítenek Orbánnak hogy hataomban maradjon, szvsz.

feketeesfeher 2016.10.09. 08:02:46

@maroz: Hát, biztos Pecinán kell elverni a port azért, mert Orbánék ilyen viszonyokat teremtettek. Kínával sem kéne üzletelni, mert ők se a demo csúcsa.

Ez az egész magyarországi akármi az orbán sara. Jó, a többiek is tettek hozzá, de az jelentéktelen.
Majd pont a Pecina lesz, akin ezt le kell verni.

Willkommenskultur 2016.10.09. 08:03:32

@feketeesfeher: mivan? A közTV közpénzen hazudja a kormánymantrát, ez mindig így volt.

Hogy jön ide a Népszabadság? Gondolod hogy a fidesz megfizeti azt hogy őt támadják? Érdekes gondolat, bár amilyen hülyén csinálták az elmúlt6 évben lehet hogy ezen Orbán csak profitált.

maroz 2016.10.09. 08:05:46

@Willkommenskultur: A baller újságírás valójában neoliberális, de sokan ezt nem veszik észre, és amíg ez a ballernek tűnő neolib propagandagépezet el nem tűnik addig esély sincs arra, hogy olyan baloldali gondolat is teret kapjon, ami a klasszikus értelemben vett baloldali témákra fókuszál. Ez a létező baller elitfrakció akkor tenne a legjobbat nekem, ha hirtelen szublimálna. Vagy lehúzná magát a budin, nekem mindegy, a lényeg, hogy írmagja se maradjon.

Willkommenskultur 2016.10.09. 08:06:38

@röf: hozzá lehet csapni az SZDSZ adósságot, mert akiknek tartoztak azok máig nem láttak pénzt, és szvsz sosem fognak.

maroz 2016.10.09. 08:08:45

@feketeesfeher: Ő a tulajdonos. Ő a nyugati befektető, aki hozza ide a fejlettnyugati értékeket.

De hát ugye ő nem felelős. Jajj, istenem, biztosan a portás volt, a nyugati gazdi jó gazdi, az nem tenne ilyent szegény niggerrel, biztosan az a csúnya portás volt, meg kell korbácsoltatni!

Willkommenskultur 2016.10.09. 08:09:57

@maroz: ok, ok, de ne álmodozz, nyugaton sincs baloldal, mindenhol befurakodott a neolib az ún. baloldali pártokba már régen, meg a legtöbb középjobb pártba ugyanúgy.

- nevezzük őket marxistáknak, mert a cél ma is ugyanaz: A társadalmi osztályok, vallások, nemzetek, népek megszünése (+Marx óta nóvum, hogy a nemek is szünjenek meg)

Kelly és a szexi dög 2016.10.09. 08:10:05

89-ben kellett volna megszüntetni...

feketeesfeher 2016.10.09. 08:10:08

@maroz: A kutyasétáltatás az csak a primitív ösztönlények esetében jelenti a "szaratást". Kutyát ugyanis nem ezért sétáltatunk.
Úgy érzem, neked ezt nehéz lesz elmagyarázni. Kutyát ugyanis nem azért választunk társnak, hogy etessük és szarassuk. No, ha még ezt sem érted, akkor hogyan is beszélhetnénk értelmesen a népszabi beszántásáról?
Az meg, hogy érdemi mondanivaló helyett azon picsogsz, hogy én hol beszélgetek a barátaimmal, és azt próbálod lehúzni, végképp kérdőjelessé teszi azt, hogy lenne-é értelme bármiféle eszmecserének.
Én azzak is kiegyezek, hogy kinyilatkoztatsz, csak akkor be is fejeztem. :)

feketeesfeher 2016.10.09. 08:12:49

@Willkommenskultur: Alapértelmezésben egy működő demokráciában a kormányzat érdekelt a kritikában. Egyszerűen azért, mert kell a kontrol. Jó, ez a mi esetünkben nincs így, ezért nem vagyunk demokrácia.

maroz 2016.10.09. 08:12:56

@feketeesfeher: Ja, bocs, értem, tehát a kutya is bevonódik a diskurzusba, sőt, egyenesen szavazati joggal is bír!!!

Te tényleg éhezteted a kutyádat??? Gonosz emberek vagytok te...

Etniez 2016.10.09. 08:13:46

@Scott Tenorman Must Die: "bezony, a piacgazdaság elől nem lehet menekülni"
De bizony, csak Fideszhez kell csatlakozni. Akkor lesz milliárdos hirdetés a nulla olvasottságú Magyar Időkben, meg a nulla nézettségű TV2-n. Annyi pénz esik, győzzed összeszedni. A "közmédiát" (vagy komédiát?) le sem írom.

Etniez 2016.10.09. 08:15:02

@putris72: "Mi?Az,hogy ha nincs olvasója,és hatalmas vesztesége van akkor bezár a bolt??!Ez normális!!Az átlagjozsit is elzavarják ha becsődöl a pénz!!Kedves baloldal isten hozott a való világban titeket!!!"

Még szerencse, hogy a Magyar Időket és a TV2-t a kormány megvédi az adófizetők pénzéből. Isten hozott Téged a való világban.

Gabor Jeges 2016.10.09. 08:15:03

@putris72: Sajnos tényleg ez a való világ. Ha egy fidesz közeli céget kerülget a csőd, azt közpénzekből telepumpálják milliárdokkal nemzetgazdasági érdekre hivatkozva.

Willkommenskultur 2016.10.09. 08:15:38

@Etniez: Oszt, 2002-10 között hogy épült, szépült a fideszmédia?

hm?

nem olvas már annyit a csupa értelmiségi?

Etniez 2016.10.09. 08:16:48

@Treff Bubi: Normális munkahelyen nem így történik. Amikor nálunk volt leépítés, megegyeztek a munkavállalókkal, ledolgoztunk még két hónapot és agyő. Senki nem tett semmiben kárt.
Nem hiszem, hogy a Népszabadság "nemnormális" munkahely lett volna.

$pi$ 2016.10.09. 08:17:38

@feketeesfeher: "ennél egy fokkal bonyolultabban gondolkodunk"

Úgy konkrétan egyetlen hozzászólásodban sem volt "egy fokkal bonyolultabb" gondolat. Sőt! A neked nincs igazad, nekem van igazam, te ostoba vagy szentháromság körül mozgott.

Etniez 2016.10.09. 08:17:50

@Willkommenskultur: Sehogy. Amióta rátették a kezüket a mézesbödönre, azóta épül-szépül a fideszmédia. Előtte csak vegetált.

Etniez 2016.10.09. 08:20:06

@putris72: "Gondolom,hogy az a 3000 meg is veszi az újságot!"
Jaj Kicsim :) annyi ember nem tart el egy szerkesztőséget, és ebből a 3000-ből kb 2800 állami megrendelő.
NE HAZUDOZZ! A Magyar Idők a mi pénzünkből van kitömve.

feketeesfeher 2016.10.09. 08:20:26

@maroz: "aki hozza ide a fejlettnyugati értékeket. "

Ezen a részen már rég túl vagyunk.
Idehozta, csak nem kellett senkinek. Akkor meg úgy üzletel, ahogy a helyiek csinálják. Pecina nem azért üzletel itt úgy, ahogy, mert neki ez az elve, hanem azért mert ez magyarország. Máshol meg másképp csinálja. Nem kulturális megváltó, hanem üzletel. Ugyan ne told már rá a felelősséget.

feketeesfeher 2016.10.09. 08:21:40

@maroz: És tényleg nem érted. :) Ja, éheztetem a kutyámat. Brilliáns érv. :)

Etniez 2016.10.09. 08:22:24

@Willkommenskultur: Pl. most Tónika helikopterezésében, majd az azt követő profi hazudozásban.

Willkommenskultur 2016.10.09. 08:23:00

@Etniez: Akkor innen kívánok jó vegetálást a Népszabadságnak! Ha összedobjátok!

Willkommenskultur 2016.10.09. 08:23:38

@Etniez: ááááásít

mi a hírértéke tónika helikopterezésének?

Etniez 2016.10.09. 08:24:00

@Willkommenskultur: Úgy, hogy már megvette a Mészáros Lőrinc.

feketeesfeher 2016.10.09. 08:24:26

@Willkommenskultur: Nem diktatúra, csak egy szoft Orbdogani rendszer, Orbgogan nem bukott meg, és várhatóan a közeljövőben nem is fog, de ettől a helyzet még szar.

Etniez 2016.10.09. 08:24:44

@Willkommenskultur: a Magyar Időket is mi dobjuk össze, adófizetők. Összedobhatnánk a Népszabadságra valót is.

Etniez 2016.10.09. 08:25:23

@Willkommenskultur: Annak semmi. De az utána következő hazudozás, na az mindent elmond Tónikáról és a pajtásairól.

Willkommenskultur 2016.10.09. 08:25:57

@Etniez: minden állami hivatal, könyvtár stb. előfizet a népszabóra. Csak ez kevés.

Hehe

feketeesfeher 2016.10.09. 08:26:12

@$pi$: Ez egy vélemény, amit leírtál. Jogod van hozzá.
Konkrétan meg nem írtál semmit.

Willkommenskultur 2016.10.09. 08:28:01

@feketeesfeher: a helyzet itthon soha nem volt még jó, mióta én újságot olvasok (cca 90 óta) mi magyarok ilyenek vagyunk.

Nem is lesz jó.

A lényeg hogy nyilván nem a független demokratákra szavazok 2018ban, mert ők a rosszabb rossz.

Etniez 2016.10.09. 08:28:10

@Willkommenskultur: A Magyar Időkre még kevesebben érdeklődnek, mégis kitömi pénzzel Viktorka a mi pénzünkből. Gondolom ott nem zavar a piacgazdaság hiánya, ugye?

feketeesfeher 2016.10.09. 08:28:13

@Willkommenskultur: " minden állami hivatal, könyvtár stb. előfizet a népszabóra."

Nem fizet elő, de jó lenne. Az állam ugyanis pártsemleges kéne legyen.

Willkommenskultur 2016.10.09. 08:29:22

@Etniez: lehet hogy megvette a lőrinc, csak erre nincs bizonyíték.

Ha meg megvette akkor teljesen ok hogy mindenkit kirúg onnan. Vagy te másképp látod?

$pi$ 2016.10.09. 08:30:41

@feketeesfeher: "Ez egy vélemény, amit leírtál. Jogod van hozzá.
Konkrétan meg nem írtál semmit. "

Cáfoltam az állításodat. Azt mondtad, hogy bonyolult a gondolkodásod, rámutattam, hogy egyetlen bonyolult gondolatot sem osztottál meg,ó. Akinek bonyolult gondolatai vannak, az általában nem azt bizonygatja, hogy neki bonyolult gondolatai vannak... if you catch my drift...

feketeesfeher 2016.10.09. 08:31:14

@Willkommenskultur: Arra szavazol, akire akarsz. (vagy arra akire tudsz) Csak én is tehessem ugyanezt.

Etniez 2016.10.09. 08:31:27

@Willkommenskultur: "Ha meg megvette akkor teljesen ok hogy mindenkit kirúg onnan. Vagy te másképp látod?"

Így van, én teljesen másképpen látom. Mészáros
1. ne lopjon annyit, hogy legyen rá pénze
2. ha már annyit lopott mégis, akkor legyen benne annyi gerinc, hogy nem nyírja ki az ellenzék egyetlen napilapját

Ennyi a véleményem róla. Továbbá kerülöd a kérdést, mi a helyzet a Magyar Időkkel? Azt miért nem zárják be?

Willkommenskultur 2016.10.09. 08:31:38

@Etniez: a magyar idők összes újságírója mellékállásban van ott, mind máshol főállású, és nem jelenik meg naponta. Más a ktgoldal.

A magyar idők a médiapiacon semmit sem számít.

feketeesfeher 2016.10.09. 08:32:18

@$pi$: Konkrétan nem mutattál rá semmire, csak általánosságban fikáztál. Hát, azzal én nem megyek semmire, még választ sem zudok adni.

Willkommenskultur 2016.10.09. 08:33:22

@Etniez: nekem is tüntiznem kellett volna amikor eladtam a házamat, hogy már nem az enyém

ne röhögtess

bruhaha

Etniez 2016.10.09. 08:34:24

@Willkommenskultur: "A magyar idők a médiapiacon semmit sem számít."

Ehhez képest 4 milliárd forintnyi reklámbevétele van az államtól. Idén.
A Népszabadság hány év alatt termelt ennyi veszteséget?
Kinek a pénzéből van a Magyar Idők tehát?
EZ NEM ZAVAR?

Willkommenskultur 2016.10.09. 08:37:30

@Etniez: Nem, nem zavar hogy müködő állam megfizeti a lakájmédiáját.

Az sokkal morcosabbá tett hogy a csődközeli állam is megtette ugyanezt, ahhoz szerintem pofa kellett.

Scott Tenorman Must Die 2016.10.09. 08:38:00

@Etniez: @KolompárRómeó: felőlem, tönkre is fog kormányváltás után. ki fogsz menni tüntetni a sajtószabadságért akkor?

@pamut:
milyen fideszes duma? ti prüszköltök állandóan bárminemű állami beavatkozás ellen. felőlem tönkre is mehet a fideszes média is. ki fogsz menni tüntetni a sajtószabadságért?

feketeesfeher 2016.10.09. 08:38:52

Ha az állam nem biztosít egyenlő feltételeket az eltérő szemléleteknek akkor az nem demokrácia.

Etniez 2016.10.09. 08:41:11

@Willkommenskultur: "nem, nem zavar hogy müködő állam megfizeti a lakájmédiáját."
Kb. ennyi is a demokrácia felfogásod. Ilyen emberrel vitatkozni biztosan nem fogok.

2016.10.09. 08:42:10

@Etniez: sok helyen volt az úgy a rendszerváltás óta, hogy a privatizátor vagy a menedzsment bezárt kapukkal ès verőemberekkel (bocs, security) várta a munkásokat, akiknem már egy ideje nem is fizettek. A gyár bezárt, a kassza eltűnt, az elmaradt bérekért meg majd pereljetek prolikáim, úgyse jut. Ez volt a módi számtalanszor.
Ehhez képest az MSZP eladta a népszabit, az új tulaj meg egy ideig tűrte a veszteséget, majd feladta.

Fogadok, hogy a most tüntetők nagy része a nyomtatott, papíralapú népszabóságot már egy ideje a kezébe se vette.

Willkommenskultur 2016.10.09. 08:42:58

@feketeesfeher: 'Ha az állam nem biztosít egyenlő feltételeket az eltérő szemléleteknek akkor az nem demokrácia.'

Kac. A Jobbiknak nincs is országos médiája de eddig nem tünciztetek. Most már nektek sincs, nagy ügy.

Willkommenskultur 2016.10.09. 08:43:33

@Etniez: Nem is kell, elég a 10% 2018ban is nektek.

$pi$ 2016.10.09. 08:43:34

@Etniez: "ha már annyit lopott mégis, akkor legyen benne annyi gerinc, hogy nem nyírja ki az ellenzék egyetlen napilapját"

(1) Nem az "ellenzék", hanem a bal oldal. Nem ugyanaz.
(2) Nem nyírta ki senki, a bal oldal zsugorodik és papírt sem nagyon vesznek az emberek. Te is itt nyomod ahelyett, hogy lementél volna az újságoshoz.
(3) Kérdés: te hány újságot vettél az elmúlt napokban? Ha nem vettél vagy ha ritkán veszel, akkor pont te nyírtad ki a lapot. :D

feketeesfeher 2016.10.09. 08:46:58

@maroz: Rájöttem. A kibaszott nagy világmegváltásod közben állandóan elfelejtkezel az emberről. Aki esendő, horribile dictu kutyát sétáltat, vagy elmegy az Apróka presszóba a barátaival beszélgetni. Neked az sose volt átélt érv, hogy emberek vagyunk.
Erre mondanám azt, hogy elmész a picsába, de azt se értenéd.

feketeesfeher 2016.10.09. 08:52:55

@Willkommenskultur: " A Jobbiknak nincs is országos médiája"

Csak kibújt a szög a zsákból. :)
De ha lenne print és beszántaná a hatalom, gondolom te is tiltakoznál. :)
De amúgy van a jobbiknak országos médiája.

Willkommenskultur 2016.10.09. 08:55:23

@feketeesfeher: Nem. Akkor tiltakoznék, ha a Jobbik printjét beszántanák.

A Népszabó már nem a ballibeké, tehát nincs miről beszélni. Különben sem mondta senki hogy beszántják de nyilván vmi jobbos lap lesz ha megmarad a név.

NIncs itt semmi látnivaló. Aki sajtót akar, vegyen magának!

inebhedj - szerintem 2016.10.09. 08:57:48

Én nem pontosan értem ezt a dolgot.

A Mediaworks egy svájci és egy osztrák kiadó fúziójának a gyereke, igaz azt egy másik, szintén osztrák kiadó hordta ki. A Népszabadság az utóbbi időkig a Mediaworks és az MSZP mint főtulajdonosok kiadásában volt, bár évek óta többször is felmerült a veszteségek miatti átszervezés, az MSZP ezeket megakadályozta. Végül nem is olyan rég, az MSZP maga is átszervezésre kényszerült a veszteségek miatt, így a tulajdoni részét eladta (vagy a Fidesz kényszerítette volna erre az MSZP-t is, netán ezek együttműködnek titokban?). Az "új" tulajdonos pedig megkezdte a régóta tervezett átszervezést.

Az, hogy hogyan kezdte meg, kétségkívül tenyérbemászó, ahogy a 26 évvel ezelőtti "átszervezései" is tenyérbemászóak volt jelen tulajdonos elődeinek (pl. a vidéki lapoknál - amelyek dolgozói, jé, szintén meg akarták venni a saját munkahelyüket, azonban akkor épp az MSZP volt, aki átnyúlva a fejük felett, adott esetben a szemükbe hazudva értékesítette - áron alul - a kiadványokat az Axelnek), illetve az ilyen átszervezések és racionalizálások, különösen a dolgozók szempontjából mindig tenyérbemászóak, nota bene kegyetlenek, embertelenek (nemcsak a sajtóban, de bármely szolgáltatási vagy termelési területen).

Viszont, hogy a Fidesz vagy éppen Orbán elrendelte volna a Népszabadság sóval való beszántását, a Mediaworks pedig remegő lábbal, maga alá eresztve engedelmeskedett volna, az nem pontosan érthető olvasat, hiába írják alá írók (kellene egy blogposzt arról is, mi mindent írtak alá írók az elmúlt évtizedekben, miért és mi lett ezek, illetve az aláírók sorsa), hiába ismétlik facebook posztok (amelyek alatt kialakuló viták hatására évtizedes barátságok érnek harsány és szerintem mélységes éretlenséget mutató abszurd véget). Nyilvánvaló, hogy a kormánypártoknak nem jött rosszul a nagymúltú és tekintélyes (más olvasatban hírhedten szélsőséges) konkurencia pauzája, de ez van, az üzlet, az üzlet.

Nyilvánvalóan az is tenyérbemászó, hogy hasonló számokat felmutató más lapok esetében a kiadó nem gondolkodik átszervezésben, mivel a regnáló hatalom így vagy úgy (pl. hirdetési pénzekkel) támogatja azok fenntartását, de ez a Népszabadság esetében is így volt a vele szimpatizáló kormányok alatt (ahogy abban az időszakban a hasonlóan alacsony olvasottságú ellenzéki lapok nélkülözték az állami mankót, estek áldozatául a racionalizálásnak), szóval ennek megint csak van egy 26 éves hagyománya, ami éppúgy töretlen, mint a kormányok korruptsága, hozzá nem értése, vagy a szavazgatni-járók együttműködése a status quo fenntartásában.

Szóval nem pontosan értem az összefüggést, ahogy azt sem, hogy ezek a tüntetések az elmúlt 26 év különböző racionalizálásai, felszámolásai idején miért maradtak el, a lánglelkű újságcikkek miért maradtak végül vinyók rejtett könyvtáraiban?

midnight coder 2016.10.09. 09:02:01

Valóban elrettentő példa a Népszabadságé. És valóban van min elgondolkodni az ügy kapcsán, csak ez picit túlmutat a primitív, "a Patás bezáratta a zújságunkat" balos megközelítésen.

Az egyik kérdés az, hogy bizony egy nyomtatott újság ma már egyre kevésbé fogy. Azért nem fogy, mert a emberek - akár bal, akár jobb oldalon - inkább felmennek a netre, és elolvassák online. Kényelmesebb is, ingyen is van. Ami nincs ingyen, az éhen hal, mert akkor a népek az ingyenes konkurenciához fordulnak. Ilyet pedig fognak találni, ha máshol nem, hát a blogszférában, vagy manapság már akár angolul is elolvassa a polgár, legfeljebb a hazai hírekkel nem fogja idegesíteni magát.

Persze sajtó nélkül egy pártnak nincs sok esélye. Azaz a pártoknak érdeke ezt finanszírozni. Kérdés, hogy az MSZP-nek - több ezer milliárd lenyúlása után - miért nincs pénze ezt mellényzsebből kifizetni. Nagyon úgy tűnik, hogy ezt a pénzt nemigen akarják a politikába visszaforgatni. Ez pedig azért lehet, mert ők sem nagyon bíznak abban, hogy a közeljövőben labdába rúghatnak.

feketeesfeher 2016.10.09. 09:02:18

@inebhedj - szerintem:

Kedves Habony Árpád. Örülünk, hogy itt is kommenteltet, csak ne legyen ennyire átlátszó.
Javasolnám még, hogy az alkalmazottak rövidebben írjanak, mert nem megy át az üzenet.

feketeesfeher 2016.10.09. 09:04:07

@maroz: És te tartod magad baloldakinak? Hát röhej.

Vas Dora 2016.10.09. 09:06:43

@Willkommenskultur: a kormánypárthoz tartozó ismert politikusok költéseivel kapcsolatosan

Sexual Harassment Panda 2016.10.09. 09:08:01

Istenem, ezt a vernyákolást.
Kb mint ha eladnám a házamat, utána meg hisztiznék, hogy a rohasszemétóbán hajléktalant csinált belőlem!

inebhedj - szerintem 2016.10.09. 09:09:40

@feketeesfeher:

Eegen...

Ez mondjuk szintén hagyománytisztelően gyenge volt, drága feketeesfeher. Erre utaltam a szavazgatóknál, kábé ezzel a mélyenszántó és magasröptű szinttel sikerül fenntartaniuk a status quot. Önnek további kellemes qrvaGyurcsány vs szemétOrbánozást (vö: divide et impera).

Más valaki esetleg, építőjellegűbbet?

gurigapapa 2016.10.09. 09:10:12

Kár, hogy szegény Teller Ede ezt nem élhette meg, biztos levelet írt volna erről is...

(Aki nem emlékezne rá: www.origo.hu/itthon/20030917tellerlevel.html# )

Buchhalter 2016.10.09. 09:11:20

Unalmas ez műhiszti! Valaha olvastam Népszabadságot,de a tartalmi minősége már 10 éve egy nagy rakás szar lett. És nem ez az egyetlen baloldali újság mnit itt egyesek állítják.Ott van még a Népszava. Fel kell ébredni ,az egész nyomtatott újság kiadás zsugorodik!Valaha Nők lapjából hetente eladtak fél milliót ma örülnek ha elmegy 20 ezer! A net letarolt sok iparágat.Ez van. A baloldal ezzel nem fog szavazatokat
nyerni.Az átlag többség nem is olvasta az újságot,sőt akik valaha olvasták az a korosztály jó részt már a temetőkben pihen.Kiment pár ezer értelmiségi aki még hírből se ismeri a nehéz fizikai munkát,mert ez a lap valaha a proliknak irodott,na erről ennyit. A Jobbik volt a legusztustalanabb ,mint egy koncra kiéhezett hiéna úgy vetette magát erre a felfújt témára.Nekem továbbra is az LMP szimpatikus ha már Fidesz alternatívában gondolkozom.

apro_marosan_petergabor 2016.10.09. 09:17:50

Gyenge pártlap, pártemberekkel (maszop-szadesz, régiekkel is - MSZMP), ma már pártpénz nélkül. Nem kár érte. Emlékezetes volt a Tellerről szóló hazudozás, a főszerkesztő cserbenhagyásos gázolása, s lehetne még hosszasan sorolni. Összement, mint a szamárbőr.
Volt egy jobb periódusa, közvetlen a rendszerváltás tájékán, akkor még merték az USA - Szovjetunió külpolitikájának gátlástalanságát is bírálni, érdekes, tartalmas cikkekel. Ez néhány hónapig tartott, a cikkeknek nyoma sincs. Beálltak a libero érdektolás (rablótőke) sodorvonalába.
Sok kár okoztak, most majd csinálnak belőle egy Blikk n-ediket. Érdekes, az úságírókra vonatkozik az anyagmegmaradás törvénye. Újságíró nem vész el, csak átalakul. Lásd az MNO már tele van libero újságíróval.
Hát ez lesz a Népszabóval is.

apro_marosan_petergabor 2016.10.09. 09:19:10

@Buchhalter:
LMP? A szélütöttel?
Fájóan butuska az a csaj.

Larry Silverstein 2016.10.09. 09:27:12

Javaslom az alkotmányozó nemzetgyülés összehívását:

Felelős Magyar Konszolidációs Kormányt!

Közt. Elnök: Orbán Viktor
Kancelláriaminiszter: Varga Mihály
EU ügyek minisztere: Vona Gábor
Kisebbségügyi kormánybíztos: Gyurcsány Ferenc

Pop40 2016.10.09. 09:28:55

A szokásos fideszes egész pályás letámadás: erőszakos, bunkó, de legalább ostoba.

Nem baj, egy halódó újság helyett kapnak a nyakukba a cideszes maffiózók egy nemzetközi botrányt.
Még lehet, h többet ér el a Népszabi holtában, mint életében:-)

Larry Silverstein 2016.10.09. 09:33:51

@Pop40: Az eddigi nk-i 'botrányok' sokat segítettek Orbánnak hogy mindig 2/3-a legyen.

fércnél maradandóbb 2016.10.09. 09:37:15

Ezek még kimúlni se tudnak szépen, tisztességesen, hanem csak a legnagyobb gyalázkodás közepette. És közben a szemétkosárból kiabálják hogy ők a legjobbak a világon, mert át bírnak menni az igen mélyre tett mérce alatt

Csak köp egyet és továbblép a zember

Larry Silverstein 2016.10.09. 09:47:51

'Egymilliárdan a Népszabadságért' faszbuk-csoport délutántól ONLINE.

midnight coder 2016.10.09. 10:07:45

@Pop40: "Nem baj, egy halódó újság helyett kapnak a nyakukba a cideszes maffiózók egy nemzetközi botrányt."

Ja. Mert téged annyira érdekel, hogy mondjuk Brazíliában becsődölt egy ellenzéki újság. Ugye nem. Na, pont ennyire érdekli a nemzetközi közvéleményt egy tenyérnyi ország futottak még kategóriás papírújságjának csődje.

nniicckk 2016.10.09. 10:10:34

A dolog egyszeru. A a baloldal oriasi 2 %-os sikere utan, mar nincs olyan hazai, vagy kulfoldi befekteto, aki a magyar baloldalra akar egy lyukas garast is aldozna. Mindenki belatta, hogy ez a nepszavazas volt a magyar baloldal HALALA. Ennyi volt nincs tovabb.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2016.10.09. 10:11:52

@putris72: Állj, akkor a Magyar Időket, vagy éppen a Lokált mi tartja életben? Ezeket még annyian sem olvassák, mint a Népszabadságot.

maroz 2016.10.09. 10:16:50

@feketeesfeher: Az érték az érték, nem egy szaros gatya, amit a profitért cserébe a házon kívül akkor cserélek le, amikor akarok.

Ha egy nő követné a te értékértelmezésedet akkor simán megcsinálhatná, hogy pénzért baszik, de csak idegen helyen, otthon nem. Otthon példamutató feleség, de hát ha nem kap elég konyhapénzt mit tehet, elmegy kurválkodni.

Pecina a profitért szarta telibe azokat a bizonyos nyugati értékeket, és nem azért, mert pisztolyt tartottak a fejéhez. Te erre azt mondod, hogy helyes, szarjon csak le minket, megérdemeljük. Na, itt van az, amikor én inkább kizárnám magam abból a többesből, ami te vagy. Szarja le a te fejed, de az enyémet nem, mert én tisztességes vagyok, megvetem a profithajhászatot és vagyunk még ezzel így néhánymilliónyian Magyarországon.

Bajer Zsolt 2016.10.09. 10:19:55

@nniicckk: "A a baloldal oriasi 2 %-os sikere utan, mar nincs olyan hazai, vagy kulfoldi befekteto, "

Egyetértek, tetszettek volna, nem 2 %-ot elérni, egy országos választáson, és akkor, még mindig lehetne találni olyan marhát aki befektetne a magyar baloldalba.

conchita wurst 2016.10.09. 10:20:55

Hol van Mesterházy?

Mesterházy hol van?

Hova ment?

putris72 2016.10.09. 10:22:11

@Etniez: Azt most mindent az adófizetők pénzéből csinálnak??Bezzeg a baloldal!Ennek az újságnak az MSZP volt 30% a tulajdonosa!!Nem tudom,hogy hallottál a a Táncsics alapítványról??Az a vicces ha ilyen egy jobboldalival történik akkor ez így jó,ha balossal történik akkor meg vége a világnak!Föl hívnám a figyelmed 2 dologra!!Meggyesi azt mondta 2002-ben ha a jobboldalnak is kell média akkor csináljon magának!Gyurcsány meg egy az egybe letiltotta az állami reklámokat a nem baloldali újságokban!!A Különbség az hogy a baloldali újságírók el ismerték,hogy bizony most nincsenek letiltva az állami cégek attól,hogy híredének reklámozzanak náluk!!

maroz 2016.10.09. 10:23:48

@feketeesfeher: Ellenséges vagy, holott én csak tanulni szerettem volna tőled.

Jó lenne érteni a világot, és keresem a módszereket. Mit látok? Hogy valaki többesszámban beszél! Jó jel, biztosan rengeteg tudása lehet a világról, imádom a kollektív identitásokat, pláne a kisemberit.

Teljesen ésszerű, hogy meg akarom tudni miként működtök, nem? Így most lett egy sajátos világmegismerési módszerre némi rálátásom: kutyákat kell sétáltatni, közösségben, de nem fiziológiai alapon, hanem átérezve a kutyasétáltatás spiritualitását. Mindeközben meg kell beszélni a világ dolgait, majd valamilyen eddig rejtve maradt módszerrel ki kell alakítani a kollektív véleményt, amit erősen képviselni kell szar, senki által sem olvasott fórumokon. Nyilván, ügyelve arra, hogy végig többesszámban beszélj.

És ez tényleg nagyon emberi, nincs is vele semmi bajom, ezért sem értem az ellenségességed. Bántva érzed a kisemberséged? Általam?

putris72 2016.10.09. 10:23:58

@Narancsseggű Mandrill: Tudod valamit olvasnak és valamit nem olvasnak az emberek!Valakik jól gazdálkodnak valakik nem!!!!!

Szűtté mamá? Szűjjé! 2016.10.09. 10:26:18

Látszik, hogy a fidesz agitprop is érzi, hogy ez fontos téma, mennyi mocskos troll nickkel jelentkeztek be egyszerre, hogy a témában íródó cikkeket trollkodják. Nyilvánvaló, hogy most már nem is titok, az ország az Erdogan / Putyin féle "demokráciák" útjára lépett. A következő lépés az EU elhagyása lesz, hogy már semmiféle korlát ne legyen. Mi pedig ülünk, mint a bizonyos béka a fazékban.

putris72 2016.10.09. 10:27:00

@Gabor Jeges: Ej ha mindenhova annyi pénzt pumpálnának amennyit ti állítanak a baloldalon,vagy annyit lopnának el amit a baloldal állít,hát nos akkor nem lenne az országba senkinek pénze!

DR. Smit Pal 2016.10.09. 10:28:45

@Bajer Zsolt: Mekkora szopás, hogy ünnepelték hogy sikerült érvénytelenné tenni a választást. Erre egy hét sem tellik el, és a katasztrofális eredményük miatt, megszünik a népszabadság. A gonoszságuk hamar a fejükre hulott.

Kármentő 2016.10.09. 10:29:37

5 milliárd adóság mellett hova tovább? Teccettek volna vásárolni a lapot. Ha már olyan nagyszerű. Volt.

maroz 2016.10.09. 10:32:22

@feketeesfeher: Mivel a kollektív identitás, aminek a nevében beszélsz teljesen egyértelműen a neoliberális populizmust interiorizálta ezért számomra a legnagyobb elismerés az, ha te engem nem tudsz baloldalinak azonosítani.

A Népszabadság ennek a neoliberális populizmusnak volt az egyik hazai szócsöve, tehát ő az egyik felelős azért, hogy Magyarországon nem tudott kialakulni egy organikus baloldali diszkurzív keret. Ennek a hiányában szükségszerűen vett át a jobboldal baloldali témákat is, és ennek a következménye lett a politikai jobbratolódás.

Az egyik legsúlyosabb problémánk az, hogy te a neoliberális populizmust azonosítod a baloldalisággal, és nem azért, mert egy buta kutyasétáltató kisember vagy, hanem azért, mert a hazai balliberális elitfrakció a médiáján keresztül ezt verte bele a fejedbe. Innen már talán megértheted, hogy miért is örülök én annak, ha ez az elitfrakció eltűnik újságostul a picsába. Hátha ez elhoz egy kegyelmi pillanatot, amikor a hozzád hasonlóan megvezetett kisemberek felismerik, hogy a neoliberális populizmus amit ők baloldaliságnak azonosítanak minden, csak nem baloldaliság.

conchita wurst 2016.10.09. 10:37:36

Hol van Mesterházy?

Mesterházy hol van?

Hova ment?

putris72 2016.10.09. 10:38:08

@feketeesfeher: Hát barátocskám azok tények voltak,te meg nem tudtad ezek szerint megcáfolni!De mondok valamit kb szerdán láttam 2 cikként a népszabin egy ugyanazon a napon!!Az egyik cikkben azt taglalta a pártatlan demokratikus újságíró,hogy a népszavazása teljesen fölösleges volt,mert nincs és nem is lesz kötelező kvóta,és az Orbán hazudott!A másik meg azt,hogy Orbán alá írta a kötelező kvótát,és ezt egy EU-s emberke állítja!!Miközben azt írta alá ö is meg a többi keleti ország,hogy akik vállalták a Görög,és olasz táborokból az önkéntes betelepitést azok tegyék meg!A zárónyilatkozatba meg külön ki emelték,hogy sem mi sem a többi kelti ország nem fogadja el a kötelező kvótát!!!

dunántúli gyerek 2016.10.09. 10:38:38

a fidesz sztori a siker sztori

ez 1értelmü

maroz 2016.10.09. 10:42:04

@Willkommenskultur: Azért érdekes dolog ez a jobb/bal megkülönböztetés is. Nézd meg ezt az idézetet:

„A privatizált téeszekből létrejött, manapság már »városi üzletemberek« kezében lévő iparszerű mezőgazdasági nagyüzemek helyett az emberléptékű, a helyben élő családokat eltartó, a falvakat megtartó gazdaságokat kell támogatnia az államnak és az Uniónak egyaránt.”

Bármibe lefogadom, hogy én ezt a gondolatot akármelyik szélsőbalos fórumon el tudnám adni, illetve ez nem is fikció, mert a szélsőbalosnak nevezett fórumokon pont ez a megközelítés az egyeduralkodó.

Namost, a fenti idézet nem az én szövegem, hanem valaki másé. Én csak annyit csináltam vele, hogy egy szót kivettem és egy másik helyen ugyanezen szó helyett egy más, de szinonim kifejezést használtam. Mit tippelsz, kitől van az eredeti idézet? :)

feketeesfeher 2016.10.09. 10:45:21

@maroz: "Teljesen ésszerű, hogy meg akarom tudni miként működtök, nem?"

Ez akkor lenne igaz, ha te értékelvű önálló entitás lennél, hatalommal a kazadben.
De te ugyanaz a pöcsfej kis alattvaló vagy, mint én. Nem azért, mert szeretjük ezt a helyzetet, hanem azért, mert erősen korlátozottak a lehetőségeink. Neked is meg nekem is. Egyikünk sem a mai rogántóni, aki képes érdemben beleavatkozni. Persze, osztjuk az észt, csak nem megyünk vele semmire. Az, hogy mások az elvi alapok, hogy én mondjuk nem vagyok híve a populista baloldaliságnak, vagy a jobboldali magyarkodásnak, az szart sem számít. Ugyan ne gondold már,- legalábbis a tények tükrében- hogy ha majd eltűnik az a része a baloldalnak vagy általánosítsunk, a fidesz ellenzékének, akit te nem kedvelsz, attól majd bármi is jobb lesz.
Elhúzhatsz te a halál náthás faszára, ha tényleg azt képzeled, hogy a világ attól lesz jobb, ha mindenki eltűnik, akit nem kedvelsz.
Tíz másodpercen belül fogsz magadnak találni új ellenséget. Mert szükséged van rá.

Behajtó70 2016.10.09. 10:47:41

Igen, nektek szól: más is vásárolhat médiát, nem csak a ballibbant hazugsággyár!

conchita wurst 2016.10.09. 10:47:43

Mondja már meg valaki hol van Mesterházy!

2016.10.09. 10:48:25

@Ellenzéki összeFOSÁS: ilyen elszámoltatás sose lesz, ha a Fidesz akarta volna, akkor már nyilvánosak lennének az ügynöklisták. A Fidesz múltja is az állampárti időkbe nyúlik vissza, a komcsi faterjaik, apósaik játszották át nekik a hatalmat. Ezért nem volt elszámoltatás, csak lassan kiszekírozzák az ex-MSZMP-s ellenzéket a közéletből az ex-MSZMP-s fideszesek.

feketeesfeher 2016.10.09. 10:48:52

@putris72: Ó, ne bassz, nem mondod, hogy egy újságban a valóság többféle értelmezését találtatad, és ez megzavart. :) Én a legjobb barátommal is szoktam vitatkozni, pedig alapvetően azért egyetértünk. Te meg azon akadsz ki, hogy nem mindenki ugyanazt írja? Röhej.

feketeesfeher 2016.10.09. 10:50:44

@maroz: Amúgy csak szólnék, nem a kollektív identitás nevében beszélek, hanem a magam nevében.
De ha ezt nehéz megértened, visszamehetünk a kutyasétáltatás témakörhöz is.

nemecsekerno_007 2016.10.09. 10:52:37

Tüntetni a Népszabadságért???? Ne tüntessetek b*****eg hanem tartsátok fenn azzal, hogy megveszitek. 2007 óta 5 Mrd veszteséget halmozott fel. Erről is a patás Orbán tehet? Nagyon szép és fennkölt a demokrácia, meg a sajtószabadság, de üres zsebbel ez inkább szánalmas. Naivitás azt hinni, hogy pénz nélkül működhet demokrácia..

conchita wurst 2016.10.09. 10:53:12

@feketeesfeher: te tudod, hova lett a Mesterházy?

Annyira eltünt h szerintem ő a körúti robbantó.

maroz 2016.10.09. 10:54:00

@feketeesfeher: De hát ha én is hozzád hasonló porbafingó buta kisember vagyok (és tényleg az vagyok), akkor miért ne gondoljam? Mert én nem sétáltatok kutyát?

Én például embereket szoktam sétáltatni. Na jó, a "séta" az egy durva eufémizmus, ezért meg is ölnének az érintettek, szóval a lényeg, hogy hozzád hasonlóan én is járok emberek között, mi is beszélgetünk és nekem is kialakul egy képem a valóság bizonyos szeletkéiről.

Mire fel te azt mondod, hogy én ezeket ne gondoljam el, tehát az én valóságmegismerési munkámat helyből leértékeled, miközben a sajátodat abszolúttá teszed. Úgy gondolom, hogy ez nem méltó egy kisemberhez. Mitől vagy te egyenlőbb, mint én, hogy amit neked szabad azt nekem tilos?

Honnan tudod, honnan lehetsz biztos abban, hogy nem az a helyesebb valóságértelmezés, amire én jutottam ha még annyi lehetőséget sem adsz nekem, hogy megismertessem veled azt? Ki is helyezi felül így magát a kisemberségen?

feketeesfeher 2016.10.09. 10:56:16

@nemecsekerno_007: "Erről is a patás Orbán tehet?"

Miután a patás orbán diszponál a hirdetési pénzek jelentős része felett, nem tévedünk nagyot, ha azt mondjuk, "igen, ő tehet róla".

Brumm Brumi 2016.10.09. 10:56:42

"Elrettentő példázat a Népszabadságé"

Akkor lássuk a bolsevik éra többi zászlóshajóit, mire jutottak:

Egy vicc .Oroszországban az öregek otthonában megkérdezi a szomszédját az egyik bennlakó: "Van magánál Pravda?" "Nincs" - feleli a másik. "Már nem jelenik meg." Másnap újra elhangzik a kérdés. Harmadnap megint. A szomszéd most már ingerülten visszakérdez: "De hát miért kérdezi meg ezt mindennap?" Mire a kérdező felsóhajt: "Mert olyan jó hallani a választ!"
A Pravda sorsa a posztszovjet vadkeleti kapitalizmus jellegzetes példája. A privatizációs ügyleteken megtollasodott orosz újgazdagok bagóért összevásárolták a megszerezhető tévé-, rádióállomásokat és lapokat. A Pravda azonban, a totális diktatúra rettegett pörölye, a párt ökle nem volt kapós. Végül a KGB nyugati értelmiségi és üzleti körökben kiépített propagandaügynöki hálózatához tartozó görög pénzmágnások vették meg. De összevesztek a régi gárdával, és azóta két külön szerkesztőség dolgozik. Nem nagy sikerrel, mert a lapot a maradék kommunista szavazótábor java része nem képes előfizetni.

A Borba egykori jugoszláv pártújságról az újságárusok nagy többsége is azt hiszi, hogy megszűnt. Már szinte teljesen hitelét és olvasótáborát elveszítve vegetál, állami megrendeléseknek köszönhetően..

A Scienteia, a Román Kommunista Párt országos napilapja az 1989. december 22-i romániai fordulat napján felvette az Adevarul (Igazság) nevet, de az utódlap örökölte, átmentette elődjének teljes vagyonát, kiváló infrastruktúráját. Jó ideig versenytárs nélkül uralta a romániai sajtópiacot, példányszáma 1990-ben elérte a kétmilliót. A vezetők és belső munkatársak magánosították a lapot, Dumitru Tinu lapigazgató 2002-re megkaparintotta az Adevarul részvényeinek kétharmadát, és az újság eladását tervezte, de 2003. január 1-jén autóbalesetben elhunyt.. A lapnak 100-110 ezer előfizetője van, s még mindig vezető helyen áll Romániában. (Ez hasonlít a legjobban a Népszabadság történetéhez)

A Lengyel Egyesült Munkáspárt (LEMP) központi lapja, a Trybuna Ludu 1948-ban létesült. 1990-ben a párt utódszervezete létrehozta az Ad novum Rt.-t, amely azonnal megvásárolta a pártlapot, nevét Trybunára változtatta, de helyén hagyta az egész szerkesztőséget. A lap beindítására két magas rangú KGB-tiszt, Vitalij Szvetlov és Vlagyimir Sevcsenko hozott 1990. január 12-én 300 ezer dollár készpénzt egyenesen Moszkvából. Lengyel oldalról a bevételezők Leszek Miller Rakowski volt miniszterelnökök voltak. A Trybuna kiadója 100 millió zloty támogatást söpört be a LEMP központi alapjából is. Az Ad novum Rt. felügyelőbizottságának akkori elnöke a volt államfő, Aleksander Kwasniewski volt. A lap nyomtatott kiadása 2009-ben megszűnt a példányszám folyamatos zuhanása miatt.

A hajdani NDK sajtójának zászlóshajója az egyesített Németország médiapiacának peremére sodródott. A Neues Deutschland mint a szocialista egységpárt hűséges szócsöve és a párttagok napi kötelező olvasmánya annak idején több mint egymillió példányban vezette félre olvasóit. Jelenleg mindössze ötvenezer példányban jelenik meg, azt állítva magáról, hogy baldemokratikus szögből szemléli és kommentálja az eseményeket. A kiadó egyik társtulajdonosa az NDK-s egységpárt utódszervezete, a PDS. Jelenlegi példányszáma 25 ezer és a Die Linke nevű pártot vallják magukénak, amely a volt NDK területén jelentős Demokratikus Szocializmus Pártja (Partei des Demokratischen Sozialismus, PDS) nevű posztkommunista párt és a volt Nyugat-Németországban aprócska Munka és Szociális Igazság Párt (WASG) egyesüléséből jött létre 2007-ben.

Megállapítható hogy a bolsevizmus évtizedeinek agitpropja rendszerint átmentődött, majd azóta kevés kivétellel megszűnt vagy vegetál.

dukeekud 2016.10.09. 10:58:23

Szerintem az egesz megszuntetes hazugsag. Egyszeruen csak, a sikertelen ligetes botranyozas, a sikertelen nepszavazas utan, akartak csinalni egy nemzetkozi botranyt.
Szerintem a jovo heten, pont ugy megy tovabb ez a szennylap, mintha misem tortent volna.
Egyebbkent tenyleg felhaborito, hogy a diktaturaban szuletett ujsagot, pont olyan erintetlenul sikerult atmenteniuk a demokraciaba, mint az mszmp-t.

feketeesfeher 2016.10.09. 10:58:30

@maroz: Konkretice te azzal kezdted az "érvelésed", hogy a kutyasétáltató az alapból hülye. Úgyhogy te helyezted magad felül a kisemberségen.

maroz 2016.10.09. 11:00:11

@feketeesfeher: "Amúgy csak szólnék, nem a kollektív identitás nevében beszélek, hanem a magam nevében."

Nagyon örülök annak, hogy eljutottál a felismeréshez, miszerint nem túl épületes az, ha többesszámban beszélsz. Reggel még így álltál neki a lapátolásnak:

"feketeesfeher 2016.10.09. 07:14:23
@maroz: Hát, ha hülyék lennénk, biztos azt csinálnánk, amit javasolsz, de mondjuk tételezzük fel, hogy nem vagyunk hülyék, és nem a primér látszatra adunk, hanem mondjuk ennél egy fokkal bonyolultabban gondolkodunk."

Láthatod te is, hogy 7:14-kor még tömény többesszám voltál, hogy akkor még nem a magad nevében beszéltél, tehát az egy vitán felüli siker, hogy ezen 10:50-re sikerült túllépned. Örülök neki, és annak is örülök, hogy akármennyire csekélyke, de mégiscsak részem volt ebből a sikerből. Ezért, az ilyen pillanatokért érdemes fórumozni, köszönöm neked ezt a lehetőséget!

maroz 2016.10.09. 11:02:25

@feketeesfeher: Ó, hát ez az "alapból hülye" csak a te értelmezésed. Engem, de hát ezt már leírtam, a megismerés és a kollektív identitás megképződésének a folyamat érdekelt. A kutyasétáltató ember érdekes, pláne, ha a dolog mögé el tud képzelni spiritualitást is. Mi a bajod azzal, hogy én ezt érdekesnek tartom?

Szűtté mamá? Szűjjé! 2016.10.09. 11:03:43

@putris72: És van ahol közpénzből 100 milliókért hirdet a kormány, és az állami vállalatok, és van ahol nem. Igaz?

feketeesfeher 2016.10.09. 11:04:06

@midnight coder: " pont ennyire érdekli a nemzetközi közvéleményt"

Éss láss csodát, a nemzetközi közvéleményt mégis érdekli a népszabi.

putris72 2016.10.09. 11:06:08

@Narancsseggű Mandrill: Bocs a helyzet az,hogy ez a kormány hirdetett az ellenzéki médiában is!!Még a balos nem,söt le is tiltatták az állami hirdetéseket!!

feketeesfeher 2016.10.09. 11:06:31

@maroz: Az "alapból hülye" konkrétan a te értelmezésed volt a kutyasétáltatóra. Pusztán csak annak a megnyilvánulása, hogy téged nem a megismerés, hanem a megbélyegzés vezérel.

nemecsekerno_007 2016.10.09. 11:07:15

@feketeesfeher: Ja persze. Meg a társadalom a hibás. Meg a Vénusz retrográd forgása.

és ezzel a dumával akarjátok leváltani a patást? Sok sikert hozzá.

putris72 2016.10.09. 11:07:46

@feketeesfeher:Hát annyira nem!Arra meg válaszol,hogy akkor most van,vagy nincs kötelező kvóta???Tudod olyan nincs,hogy igenis,meg nem is!!

feketeesfeher 2016.10.09. 11:08:14

@maroz: Bátran beszélhetek többes számban is, ha úgy tartja kedvem. Nem vagyok egyedül. De a pikírt megjegyzéseim azok egyes számban mennek.

feketeesfeher 2016.10.09. 11:09:36

@nemecsekerno_007: "Meg a társadalom a hibás"

Kit hibáztathatnánk még?

conchita wurst 2016.10.09. 11:10:39

A Népszava is tönkre fog menni, kit érdekel?

Én már régen az amerikai népszavát olvasom mert bartus egyszemélyes lapja jobb humornak mint a kurucinfó!

nepszava.us/

feketeesfeher 2016.10.09. 11:10:57

@putris72: " kötelező kvóta"

Nagyívben szarom le a kötelező kvótát. Ennél sokkal agyobb bajaink vannak.

feketeesfeher 2016.10.09. 11:13:13

@maroz: "Reggel még így álltál neki a lapátolásnak"

Jézusom, te tényleg a ragozással foglalkozol?

nemecsekerno_007 2016.10.09. 11:13:14

@feketeesfeher: Mondjuk saját magad.

SIkeres lehet-e az aki mindig másokban keresi a hibát?

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2016.10.09. 11:16:59

@putris72: "Most ilyenek nem voltak az állami cégek ugyan úgy hirdetek,és reklámoztak baloldali újságokban tévékben!"

Ekkorát nem kéne hazudni...

@Vajk a Vitéz Várjobbágy: Az egy dolog, hogy azonnal kizárják őket, de ezt meg lehet csinálni úgy, hogy abban az időpontban tartanak nekik egy tájékoztatót, hogy mi történt, mi lesz a fizetéssel, végkielégítéssel, átvesz-e valakit valamelyik másik újság a cégcsoportban, stb. Azért az gáz, ha valaki nem a főnökétől vagy a tulajdonostól tudja meg, hogy megszűnt a munkahelye...

feketeesfeher 2016.10.09. 11:17:25

@nemecsekerno_007: Annyit se értettél meg, hogy nem azt mondtam "másokban" hanem azt, hogy "magunkban"

maroz 2016.10.09. 11:19:01

@feketeesfeher: Visszaolvastam, de semmi ilyesmit nem találtam. Azért érthettél félre, mert én ilyen falusi ember vagyok, akinél a kutya másmilyen, kevésbé spirituális státusban van. De miután kiokosítottál arról, hogy a városi népeknél ez másként van elfogadtam. Innentől már a megismerés vezérelt, és jó lenne ezt a vonalat megtartani, nem mindenféle vélt sérelmekkel szétverni ezt a jól induló kisemberi kapcsolatot.

maroz 2016.10.09. 11:23:47

@feketeesfeher: Mi lenne, ha amint eszedbe jut valami pikírt gyorsan összehívnál egy kutyasétáltatást, megbeszélnétek, döntést hoznátok és akkor azt is írhatnád többesben?

maroz 2016.10.09. 11:27:10

@feketeesfeher: Ennek a többesnek jelentősége van, olvass utána. Tipikusan azok beszélnek többesszámban, akik érzik, hogy gyatra az igazságuk és azt képtelenek lennének önállóan képviselni. Feloldódnak egy kellően körül nem írt "mi"-ben, többesszámban beszélnek, bízva abban, hogy a tömegesség puszta megképezése ad annyit az ingatag igazságukhoz, hogy legalább az össze nem omlás illúziója ideig-óráig fenntartható legyen.

Javaslom, hogy ezt is beszéljétek meg egy soron következő összejövetelen. Ha valakit komolyabban érdekel tudok forrásmunkát is ajánlani.

feketeesfeher 2016.10.09. 11:28:21

@maroz: Nem értettelek félre. Világosan fogalmaztál.

Aki a kutyatartást sem érti, az a sajtószabadságot sem tudja érti.
Mi a faszt kéne még ezen tú mondani? Öszintén?

feketeesfeher 2016.10.09. 11:29:53

@maroz: " gyorsan összehívnál egy kutyasétáltatást"

Ez volt az érv? :))))

feketeesfeher 2016.10.09. 11:31:47

@maroz: leszarom, vitatkozz azzal amit mondok, vagy hagyj békén. Kurvára unalmas, hogy személyeskedsz.

szabadság elvtársak! 2016.10.09. 11:32:21

@Pop40:
Hát nem tudom megállni! Te tényleg ennyire hülye vagy, vagy szedsz rá valamit? Osztrák üzletember kezében volt a lap.A haverjaid eladták. Mi a faxom köze ehhez a kormánynak? 5,. ÖT, érted? Öt milliárdos vesztesége volt a lapnak. Ezért szüntették meg. Miért nem vettetek napi 100 darabot naponta b...d meg, akkor nem lenne veszteséges. Vagy van olyan hülye kormány a világban aki az őt becsmérlő lapnak milliókat ad? De én vagyok a hülye, hogy beleolvasok ilyen baromságokba!

conchita wurst 2016.10.09. 11:32:59

@feketeesfeher: ne hisztizz

tudod hol van a mesterházy?

2 éve ő volt a miniszterelnökjelölted, most meg azt se tudod hol van?

maroz 2016.10.09. 11:35:41

@feketeesfeher: De hát most mondtam, hogy értem én, csak másként! Tudod, van az a bizonyos dolog, falu. Kifestőkönyvben biztosan láttál ilyent, na, ott azért egy egészen picit másként tartják a kutyát. Ha én az én kis falumban nekiállok sétáltatva kutyát tartani akkor rámröhögi a falu az ötéves röhögnivalóját.

Szóval másként értettem, ridegtartás, ebben nőttem fel, ezt ismerem, de szerencsére általad most alaposabban is megismerhettem a kutyatartás egy másmilyen, spirituálisabb változatát is, és érteni szeretném. Mesélj róla, cserébe ha akarod mesélek az én hobbimról (szabad a kutyatartás általad értett változatában ezt hobbinak nevezni? nem szeretnék újabb súlyos bűnöket elkövetni), az embersétáltatásról. Kisemberek vagyunk, alig értünk valamit, fogjunk össze, gyarapítsuk együtt a tudásunkat!

Mit szólsz például ahhoz, amikor Szanyi, az mszp egyik vezető politikusa így deifniálja a sajtószabadságot?

“Ti ácsingóztok nálunk finanszírozásért. Konkrétan pénzért, amelyből talán konkrétan már meg is vetted a mai tíz deka párizsidat, meg a két zsömlédet. S hogy végképp tiszta legyen a kép: azért beszélhetünk párt finanszírozta sajtóról, mert nem az én tereferémben, hanem a véres valóságban létezik az a tény, hogy az MSZP a pártalapítványán keresztül közvetetten a lapodat kiadó cég kisebbségi tulajdonosa.”

maroz 2016.10.09. 11:37:58

@feketeesfeher: Ez egy tanács volt. Ha megfogadod, akkor nem szembesülsz azzal a problémával, hogy egyszer többesszámban, afféle kollektív identitásként szólalsz meg, máskor pedig egyesben. Megláthattad volna benne a segítő szándékot!

maroz 2016.10.09. 11:45:22

@feketeesfeher: Ez nem személyeskedés, hanem rámutatás egy olyan jellegzetességre, ami megnehezíti a méltányos és etikus diskurzust.

"Az a logika ugyanis, amely szerint a magántermészetű ügyek erkölcsileg önmagukban nem, hanem mindig csak a nemzeti ügyekkel való azonosulás jegyében igazolhatók, fordított irányú következményekkel is jár: a magánérdekek korlátlanul beszűrődnek a nemzeti ügyekbe."

Masao Maruyama-t idézi Castells, és kis módosításokkal ugyanez van itt is. Azért beszélnek az emberek többesszámban, mert az ügyüket nem érzik erkölcsileg annyira vállalhatónak, hogy azt önállóan, egyes szám első személyben is képviselni merjék, így feloldják azt valamiféle csoportgondolatban. Többnyire a nemzettel szoktak azonosulni, a "mi" azt jelenti ebben az olvasatban, hogy az egész ország, de ennek vannak fokozatai is, például a hazai balliberális elitfrakció nem tud az országgal azonosulni, hanem csak a sajátcsoporttal, az ország általuk elég fejlettnek, eléggé európaizáltnak elgondolt hányadával. A te eseted furcsa, mert olyannal még nem találkoztam, akinek a kutyasétáltatók csoportja lett volna az a bizonyos "mi", ezért is fordulok hozzád a megszokottnál is nagyobb érdeklődéssel.

Végső soron teljesen izgalmas ha megtudjuk, hogy a spirituális kutyasétáltatók hogyan vélekednek a sajtószabadságról, nem gondolod?

feketeesfeher 2016.10.09. 11:47:41

@maroz: Ja, és az sem érdekel, hogy épp egyes vagy többes számban fogalmazok. Bátran fogalmazhatok többes számban.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2016.10.09. 11:47:53

@Scott Tenorman Must Die: Mi az, hogy hányadik nicknevem? Ugyanazt a usert használom (egyet és nem tízet párhuzamosan, mint a fidesz agitprop), nicknevet meg hadd váltsak már, ha úgy esik jól. Bár ez most nem tudom, hogy pontosan hogyan jön ide.

Roa 2016.10.09. 11:48:44

Kettős mérceileg:
Hú, hát ekkora ajvékolást nem hallottam akkor, amikor Simicskától lenyúlta Orbán a teljes jobboldali sajtót, így az finanszírozás nélkül maradt, és ha megszűnik, akkor nemhogy egy baloldali lap szűnik meg, hanem a teljes jobboldali sajtó. No meg akkor sem hallottam, amikor 2002 és 2006 között pont a Népszabit és a többi ballib sajtóterméket tartotta el a kormány, lélegeztetőgépen, állami pénzekkel, amikből a jobboldali sajtónak nem jutott.
Miért nem hallottam? Mert, akik most ajvékolnak és akkor nem, azok gerinctelen férgek.

Cinizmusilag:
Egy több éve tartó népszavazás eredménye, hogy 100%-os részvétel mellett Magyarország teljes lakoságának 99,7%-a a Népszabi ellen szavazott, és 0,3%-a mellette, így érdeklődés hiányában a lap megszűnt.

Piacgazdaságilag:
Ha valami szarul működik, akkor csak azért ne kelljen már nekem eltartanom, hogy pár ember boldogabb legyen tőle. És ez most nemcsak a Népszabira vonatkozik, de szar ügy, most ezt dobta gép. Ha fontos lett volna nektek a lap, teccettetek volna megvenni. Aki nem vette, hozzájárult csődhöz, ami valljuk be végül is, hogy az. Ha én szarul gazdálkodom, ott bezzeg nem ajvékoltok, hogy segítsen ki engem az állam. Vagy igen?

Ideológiailag:
Vagy ha fontos bárkinek is a baloldaliság, akkor pénzt kell áldozni rá. Szarban hagyott Titeket az MSZP? Naná. Sorosgyuribácsinak csak feláldozható parasztok vagytok? Igen. Akkor baszod, szervezzétek meg magatokat, vagy húzzátok be az ikszet a Fidesz mellé, mint a legnagyobb baloldali párt mellé. Vagy gondolkozzatok el rajta, hogy a baloldaliságra 20 éve rátelepedett a neolib elit, akik kihasználtak és elnyomtak Titeket, az az elit amit minden normális ember gyűlöl. Gyurcsányostól, Kókástól, Bajnaistól, Bokrososotól, Molnár Csabástól, Csillag Istvánostól, stb. Akiknek már csak pár pesti tapsol csillogó szemekkel.

maroz 2016.10.09. 11:49:38

@feketeesfeher: Valahogy rám az embersétáltatás másként hat, nem jönnek elő belőlem folyton ilyen furcsa reflexiók. Nem lehet, tudom, durva kérdés, de fell kell tegyem, szóval elképzelhető, hogy a spirituális kutyasétáltatás rossz hatással van az emberre? Vajon a kutya miatt lett benned az agresszió? Talán el kéne gondolkodni valami más állaton. Tudtad, hogy a szulákszender hernyója milyen érdekesen sétál? Meg kéne próbálni olyant sétáltatni, hátha jobb hatással lesz rád.

(Mit fog szólni vajon a többi kutyasétáltató ahhoz, hogy te itt ennyire agresszívnak mutatkozol? Tudnak vajon veled azonosulni?)

feketeesfeher 2016.10.09. 11:51:34

@maroz: "Ez nem személyeskedés"

De, az.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2016.10.09. 11:53:24

@Roa: Nem a baloldaliság a lényeg, hanem a kormányfüggetlen újságírás. Az M1 Hiradó viszonylag ritkán fog beszámolni Matolcsy szeretőjéről, aki milliókat keres havonta Matolcsy alapítványainál, vagy arról, hogy a bankszövetség elnökének kecójában lakik a bankok ellenőrző szervének feje. Oda tartunk gőzerővel, ahol 1990-előtt voltunk. Nem értem, hogy hogy lehet olyan magyar ember, akit ez nem zavar.

Pop40 2016.10.09. 11:53:55

@midnight coder:

Az abszolút nem érdekel. Csak nem tudom, hogy jön ez ide.
1, Brazília nem eus ország.
2, a Népszabó nem becsődölt, hanem kinyírta a fidesz. Momentán az uccsó évében 140 milla nyeresége volt.
3, az, hogy pl Töröko-ban rabosítják az ellenzéki újságírókat, annak ellenére is érdekel, hogy nincsenek az euban.
4, ha az elvtársaid hirtelen ennyire piacbarátok lettek, mi is a helyzet a 80 milliárdból kitömött, 1% nézettségű mtv-vel? Az maradhat, a nulla közpénztámogatással 140 milla nyerőt hozó Népszabi nem?
De említhetném a Magyar Idők nevű szennylapot is, ugyanezek a paraméterei.

Na, mindezek fényében fuss neki újra.

Scott Tenorman Must Die 2016.10.09. 11:54:32

a Der Stürmer-ért is sírtatok? a sajtószabadság jegyében? TGM szervez tüntetést?

Pop40 2016.10.09. 11:54:50

@Larry Silverstein:

Akkor jó, biztos ez is sokat fog. :-)

feketeesfeher 2016.10.09. 11:55:33

@maroz: "a spirituális kutyasétáltatás"

Tényleg ennyire telt. :))))
Ez annyira kínos.

Nem vetted még azt sem észre, hogy a sajtószabadsád a téma? Tényleg?

Pop40 2016.10.09. 11:59:54

@Bajer Zsolt:

Édes kicsi szívem, azt ugye azért nem gondolod komolyan te se, hogy ezen a választáson a fidesz ért el 98%-ot?

Tudod, kiscsillag, ha valaki megkérdi, hogy kék e az ég, és én is, meg Vitya is igennel felelünk, ez még nem fogja ám azt jelenteni, hogy onnantól rajongok Vityáért, és rá fogok szavazni! :D

maroz 2016.10.09. 12:00:04

@feketeesfeher: De hát nekem meg sem fordult a fejemben, hogy ne lennél bátor! Ésszerűségi okokból javasoltam, amit természetesen figyelmen kívül hagyhatsz és lehetsz bátor, akár a vakmerőségig is, csak éppen nem értem, hogy ez miért jobb, mint egy ésszerű javaslatot racionálisan értékelni, de hát te nem nagyon akarsz nekem segíteni a megértésben, folyton csak elzárkózol, ami eléggé megnehezíti a diskurzust.

maroz 2016.10.09. 12:02:57

@feketeesfeher: A Castells-idézet ebből a trilógiából van:

bookline.hu/product/home.action;jsessionid=j2QHbSWwHJ-DoS-qRCDCi2lk.node5?_v=Manuel_Castells_Az_evezred_vege_Az_informacio_kora_Gazdasag_tarsadalom_es_kultura_III_kotet&id=66349&type=22

Sajnos már nem emlékszem pontosan melyik kötetből, de ha kéred kikeresem. Vele megvitathatnád, hogy személyeskedés-e az, amikor az "én" kollektív feloldásáról beszélek, vagy valami más.

feketeesfeher 2016.10.09. 12:03:24

@maroz: Ki a faszom akar veled diskurzust a semmiről?
Vagy szólsz valamit a népszabi beszántásáról vagy nem. a többi érdektelen.

Pop40 2016.10.09. 12:03:27

@Kármentő:

Legutóbb 140 milla nyeresége volt, drága ettárs. Szal ennek fuss neki még egyszer.

Mellesleg ugye a 80 miliárd közpénzből kitömött, nulla nézettségű köztévével is ennyire kritikus vagy? Vagy a hasonló olvasottságú Magyar Időkkel?

Buchhalter 2016.10.09. 12:04:57

@Behajtó70: na itt a féreg aki szerint minden munkavállaló szar és mások vagyonának a kiforgatásából akar megélni.Néha ha tükörbe nézel nem akarod magad lehányni,hogy miből is van pénzed???

conchita wurst 2016.10.09. 12:05:03

@Pop40: tulajdonosnak magyarázzad mennyi volt a nyereség

conchita wurst 2016.10.09. 12:06:26

amúgy elég felháborító, hogy magának Orbán Viktornak, minden idők legnépszerübb miniszterelnökének nincs olyan példányszámú print lapja, mint a most kukázott népszabadság.

maroz 2016.10.09. 12:07:12

@feketeesfeher: De, és javasoltam, hogy próbáljunk közelíteni a fogalomhoz. Nehezen haladunk, mert értelmezésem szerint te elutasítod azt, hogy a valóság az egy folyamat lenne, és csak az "itt és most" egy sajátos változatát láttatnád.

Én ezzel szemben azt javasoltam, hogy nézzük a sajtószabadságot egy tágabb perspektívában, úgy időben mint térben. Ezt te határozottan elvetetted, és innen nehéz továbblépni. Neked van valami javaslatod? Esetleg feloldhatnánk ezt a patthelyzetet azzal, hogy körüljárjuk ezt a kérdést kicsit alaposabban is? Mi az érved az ellen, hogy a dolgokat egy tágabb térbeli és időbeli perspektívában nézzük?

maroz 2016.10.09. 12:10:51

@feketeesfeher: Elég sokan, mert ők valamiért azt látják, hogy nem a semmiről szólnak a velem folytatott diskurzusok. Sajnálom, ha te úgy képezed meg ezt, hogy ha szerinted nem kell velem beszélgetni akkor mindenki más szerint is így van, mert ez arra is utal, hogy túlértékeled a kisemberi lényedet.

Azt a kommunikációs trükköt, amely szerint mi magunk eldöntjük, hogy amit a beszélgetőtársunk mondott az lényegtelen, és emiatt nem is kell vele foglalkoznunk ismerem.

maroz 2016.10.09. 12:12:48

@feketeesfeher: A problémát az okozza, hogy más emberek másként azonosítják a személyeskedést, tehát adott, hogy valaki téved.

Neked nem okoz az feszültséget, hogy mi van, ha te tudod rosszul? Nem szeretnéd ezt valahogyan feloldani?

Pop40 2016.10.09. 12:15:50

@szabadság elvtársak!:

Ebben a sok hülyeségben az volt egyedül igaz, hogy te vagy a hülye.
Ezzel nem vitatkozom. :-)

Az 5 milliárdos veszteség az utolsó évben már 140 milla nyereség volt.
Nyilván a tulaj piaci alapon majd akkor adja el a lapot, épp abban a pillanatban, mikor profit lenne rajta. Persze. Életszerű. :D

Amúgy ha az elvtársaid hirtelen ennyire piacbarátok lettek, mi is a helyzet a 80 milliárdból kitömött, 1% nézettségű mtv-vel? Az maradhat, a nulla közpénztámogatással 140 milla nyerőt hozó Népszabi nem?
De említhetném a Magyar Idők nevű szennylapot is, ugyanezek a paraméterei.

Nekifutsz újra?

Pop40 2016.10.09. 12:22:40

@conchita wurst:

Már hogyne lenne.

Ott a "Magyar Idők.

Rakat közpénzből kitömve. Olyan hatalmas olvasottsággal, hogy a példányszámot nem is engedik auditálni. :DDDD

Buchhalter 2016.10.09. 12:29:39

@Pop40: linkelj már be valamit erről az állítólagos nyereségről. Létszi! papíron meg különben mindent ki lehet hozni.Ez egy szar újság volt. A Magyar Demokrata is az.Kár ezen baromkodni. Vasárnap nincs jobb dolgod mint ezen hülyülni?Sörözés,sakk party,szex az asszonnyal???

konrada 2016.10.09. 12:35:49

Újabb megerősítése annak, mennyire töketlen a mai magyar baloldal. Pedig Fletó annak idején megmondta, akinek média kell, csináljon magának.

Nekik meg volt is, de ahelyett, hogy azt működtették volna, inkább a szokásos reflexükkel eladták.

Most meg rínak.

.. Ennyi ésszel inkább hintalónak mehetnének...

pamut 2016.10.09. 13:07:52

Látom a fideszes neobolsi hazugságkommandót ismét ráuszította a netre Orbán.

Sebaj, könnyű cáfolni az ostromba hazug ferdítéseiket:

1. Az ügynek semmi köze semmiféle szabad piachoz meg kapitalizmushoz, az ugyanis az Orbán által széttorzított magyar médiapiacon NINCS.

Ha szabad piac létezne, akkor pont hogy a Népszabadság lenne az UTOLSÓ amelyik megszűnne, ugyanis annak a legnagyobb a példányszáma. Pl. a Magyar Idők nevű gátlástalan hazug seggnyaló szennylaphoz képest több mint 10x-ese!

Szóval milyen szabad piacról hazudoztok? Ha lenne szabad piac a Magyar Idők, meg a többi senki által se olvasott kis orbánista szennylapok dőltek volna már régen be.

A fideszes "szabad piac" az kb. olyan mint a fideszes "demokrácia" meg fideszes "független ügyészség" :DD

2. Az online kiadást miért is kellett megszüntetni? Az töredék áron működik, nem kell nyomtatni, terjeszteni, az nem volt is veszteséges mégis lekapcsolták. Miért??
És NEM, nem is az hogy nem frissítik, hanem konkrétan elérhetetlenné tették még az eddig tartalmakat is, Rogánostul Matolcsytul, meg a többi millió cikkestül. Nincs és kész, azt se lehet olvasni amiket összeírtak eddig.

A múltat végképp eltörölni, igaz fideszbolsik?
Szóval miről pofáztok? Mi köze ennek bármilyen anyagi dologhoz is?

3. És az eddigi hivatalos facebook oldalhoz miért nem férhetnek hozzá a szerkesztőség tagjai?

4. És egyáltalán ha igaz lenne amit hazudtok akkor mi szükség volt a puccsszerű kivégzésre, amiről senkit nem tudott a szerkesztőségben még a főszerkesztő sem? Egy halom munka folyamatban volt, épp költözés volt beadva, amire még pizzás bulit is ígértek nekik az új helyen. Utólag már látszik hogy hazudtak, az egész egy kurva nagy átbaszás volt. Ezt mivel is lehet kidumálni antiliberáliskáim? Azon kívül hogy el akarták vágni az önvédelem lehetőségét? Azon kívül hogy kifejezetten a kinyírás volt a cél?

5. Ez a magyar sajtószabadság elleni brutális támadás volt, és pont. Ahogy az orbánmaffia kivégezte az origót, most kivégezte a népszabit.

Aki magyar, az fideszellenes, mert a fidesz a magyar sajtószabadság, és így a magyar demokrácia ellensége.
Nem érdekel hogy magyargyűlöletből vagytok magyarellenesek ti féreg fideszesek, vagy csak simán kapzsiságból és féktelen és végtelen hatalomvágyból, egyik sem mentség.

Ja, közben a "közmédia" nevű vödör hányás már HAZUGABB ÉS SZERVILISEBB mint Kádár idején volt. Ahogy a teljes fideszes propaganda birodalom is cenzúráz, hazudik, ferdít. Ezt a tömény mocskot támogatjátok, bolsi férgek.

Andy73 2016.10.09. 13:08:02

"Gyerekkorom óta ismerem a lapot és máig követtem a Népszabadság sorsát, holmi ódon nosztalgiával fűszerezett kíváncsiságból."

Gyerekkoromban én is olvastam, de az még a rendszerváltás előtt volt. Azóta anakronisztikus az újság neve, Lemaradt ugyan a fejlécről, hogy az MSZMP KB lapja, de utána is megmaradt szocialista pártlapnak. A rendszerváltáskor nem gondoltam volna, hogy még több mint negyedszázadig húzza ez a posztkommunista pártlap, ugyanezzel a címmel. Miután a pártja összement, nem csoda, hogy a lap is.
Ráadásul közben minden lap példányszáma lecsökkent, mert az emberek inkább online követik a híreket, amelyek a kinyomtatásra már sokszor elavultak. Úgyhogy inkább az a meglepő, hogy ilyen sokáig bírta Kádár szócsöve.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.10.09. 13:16:02

Drága posztoló, alább olvashatod a példázat szó jelentését:

"általában minden oly költött elbeszélés, mely erkölcsi v. elméleti igazságot példáz, melyet tehát nem sajátlagos értelemben veszünk, hanem mindig más tartalmat is látunk benne..."

( www.kislexikon.hu/peldazat.html )

KÖLTÖTT elbeszélés, megvan?

Tehát vagy

1) kitalált történet a Népszabadság megszüntetése,

vagy

2) nem ismered a példázat szó jelentését.

Én az utóbbira tippelek.

apro_marosan_petergabor 2016.10.09. 13:26:54

@Buchhalter:
Ezt az NSDAP-re is el lehettt mondani, s mégis...

Andy73 2016.10.09. 13:37:20

Nyugalom elvtársak, a Népszava még mindig ott van nektek.
Egyébként nem is értem, miért kell két országos pártlap Kádár még mindig megmaradt, de mára már tényleg csak maroknyi hívének. Igaz, hogy a posztkommunista baloldali pártok is felaprózodtak, de azért bőven elég egy lap az "összefogás" híveinek. Persze felőlem lehet bármennyi, de ha olyan fontos volt nekik a Népszabi, akkor meg minek adták el.

HaCS 2016.10.09. 14:05:06

@Andy73:

Megjegyzem, hogy a korábbi kvázi "baloldal"-hoz hasonlóan a Népszabadság sem volt baloldali, vagy szocialista. Kádárhoz, vagy az akkori eszmékhez még nyomokban sem volt köze (az utóbbi 20 évről beszélek). Kőkemény liberális újság volt, ahová csak mutatóba, díszként került néha egy-egy TGM, vagy Ferge Zsuzsa cikk.

Kunhallmi Agnes 2016.10.09. 14:32:39

"Óráról órára tudunk meg egyre többet a Népszabadság ma reggeli bezárásának részleteiről. "

Most derult ki, hogy Orban Viktor sajat kezuleg nyitotta ki a gazcsapokat, hogy a teljes nepszabadsag szerkesztoseget elgazositcsa, es kozben gunyossan rohogott.

Velemenyem szerint ez azert eleg szemet iliberalis huzas volt.

maroz 2016.10.09. 14:39:17

@Buchhalter:

e-beszamolo.im.gov.hu/oldal/kereses_megjelenites?b=Iry3QdmbXrv5iE0Yc5hyPw%3d%3d&so=1&o=h5ErbI474mbWdSheHhfUUQ%3d%3d

Persze ehhez érteni is kéne, de én nem értek hozzá. Csak nézem, hogy a Népszabadság éves nettó árbevétele egyik évről a másikra 2 693 857 ezer forintról lement 606 446 ezerre. Azért az durva, ha egy vállalkozás elveszíti az árbevétele háromnegyedét, nem?

No meg ott a rendkívüli eredmény a 46. sorban: tavaly -1599 ezer volt, idén 536 562 ezer lett. Ha ez nincs, akkor idén is 400 milliós veszteséggel zárnak. Ért-e valaki ehhez, tudja-e valaki, hogy mit jelent ez a rendkívüli bevétel, és konkrétan mi volt ez?

Buchhalter 2016.10.09. 15:51:43

@maroz: rendkívüli bevétel lehet például kapott támogatás.

Buchhalter 2016.10.09. 15:55:54

@pamut: neked nincs jobb dolgod mint itt hözöngeni?Süt a nap ,lehet még sörözni, van mozi jó filmekkel ,esetleg szex egy jó nővel. Szard már le ezt a baloldalinak nevezett csürhe szarakodást .A jobb oldal se jó.Most ezek miatt magas vérnyomás ezen a szép nap sütötte napon?Ugyan már.

midnight coder 2016.10.09. 16:45:02

@Pop40: "1, Brazília nem eus ország."
Ahogy a világ nagy része sem. Ezért nem érdekli az ebet sem az, hogy az amúgy is futottak még kategóriás EU egyik tenyérnyi országában becsődölt egy ellenzéki lapocska.

"2. a Népszabó nem becsődölt, hanem kinyírta a fidesz. Momentán az uccsó évében 140 milla nyeresége volt."
Ezt azért leginkább az index állítja. És ezzel az a gond, hogy a kinyírás eleve nem jöhetett volna létre, ha az MSZP nem adja el a részesedését 2015-ben. Márpedig, ha 140 milla nyeresége volt akkor miért szabadult meg tőle a Párt ? Ne mondd, hogy e nélkül nem tudták volna fizetni a villanyt...

"3, az, hogy pl Töröko-ban rabosítják az ellenzéki újságírókat, annak ellenére is érdekel, hogy nincsenek az euban."
Ja. Szegény ellenzéki újságírókat rabosítják, a még szegényebb kurdok ellen pedig népirtást folytatnak a derék NATO oldalán. Csak erről nem írt annyira sűrűn a népszabó.

"4, ha az elvtársaid hirtelen ennyire piacbarátok lettek, mi is a helyzet a 80 milliárdból kitömött, 1% nézettségű mtv-vel?"
A gengszterváltás óta minden kormány tömi pénzzel a kutyagumit sem érő közmédiát, aminek a helyét már rég be kellett volna vetni sóval. Ugyanakkor a közmédia az első Antall kormány kivételével mindig is az aktuális kormány szócsöve, kifizetőhelye, és kiégett, szőrehullott médiasztárjainak ejtőernyős leszállóhelye volt.

"Az maradhat, a nulla közpénztámogatással 140 milla nyerőt hozó Népszabi nem?"
A népszabót egy magáncég üzemelteti. Ha ő úgy dönt, hogy nem üzemelteti tovább, akkor nem fog tovább üzemelni. Így működik a kapitalizmus.

Ugyanakkor, ha az MSZP szeretné a párlapját továbbra is működtetni, semmi akadálya annak, hogy holnap elindítson egy Új Népszabadság nevű lapot, átvegye a kirúgott újságírógárdát is menjen a dolog tovább ahogy 2015 előtt. Egy újság elindításához ma már annyira nagyon nem kell sok minden, kell egy iroda, pár számítógép, kellenek az újságírók, kell pár tördelő-szerkesztő, és persze szerződés a nyomdával, a terjesztőkkel. Nem mondom hogy két perc alatt meg lehet csinálni, azt sem hogy két forint, de az elvtársak alatt tűnt el annyi pénz, hogy abból a komplett BBC-t is meg lehet csinálni, ha megvan rá a szándék.

midnight coder 2016.10.09. 17:01:14

@pamut: 1. A papír alapú újságok már régóta nemigen tudnak megélni. Akkor tudnak, ha az aktuális pártunk és kormányunk ad(at) nekik egy csomó megrendelést reklámra, de akár konkrétan újságokra is. Anno a szocik alatt a Népszabadság szárnyalt, a Magyar Nemzet meg haldoklott. Aztán jött a kormányváltás, és a dolog megfordult. Ilyenkor sincs nagy gond, csak ekkor a lap mögött álló pártnak kell a zsebébe nyúlnia. Csakhogy, 2015-ben az MSZP ezt abbahagyta és megszabadult a Népszabótól. Ki tudja miért, elvégre ugye akkor az Index szerint épp nyereséges volt...

2-5. Az online kiadás sem működik töredék áron. Ahhoz is kellenek az újságírók, szerkesztő, stb. Az Index sem megy ingyen, ott is vannak fizetett újságírók, stb. A különbség az, hogy ez utóbbi eleve online, így nyilván nincs mögötte annyi ember, költség. Ráadásul az index eleve online-nak indult, és mindig a piacról élt.

Azt pedig, hogy miért így zárták be, maga az Index is megírta: nyilván nem akarták hogy az emberek kivigyenek magukkal információkat, illetve hogy az utolsó számba "érdekes" cikkek kerüljenek.

2016.10.09. 18:29:33

@Kármentő: "5 milliárd adóság"
Veszteség, nem adósság.
Ha nem ért hozzá, minek pofázik bele?

2016.10.09. 18:33:42

@conchita wurst: Viszont van neki 80 (+pártíz) milliárdos "köz"médiája. Amúgy meg nem kellett volna kibaszni Simicskával, mégiscsak neki köszönheti az egész fidesz, hogy egyáltalán létezik.

Jolka40 2016.10.09. 18:48:48

@Kármentő: a 70 ezer forintos nyugdíjamból?

gabi65 2016.10.09. 18:51:40

Végigbogarásztam a kommenteket. Sok érdekeset olvashattam, ugyan nem találtam rezsi szilárd blődségére semmit se, de inkább érdekes az időzítés.
Két borzasztó kellemetlen írás is volt az utóbbi napokban benne, egyrészt a helikopterező flaszter parasztról, másrészt a kétkabátos MNB elnök zűrös ügyeiről. Az oknyomozásos újságírás a mindenkori hatalom ellensége, a Népszabadság belépett orbán idegesítésébe, ugyan egyre többen ott vannak már, de Brutust nem a fidesz élvonalból kell várni, állnak késsel a kézben bőven a második, harmadik vonalból, elég baj nekünk, kitanulták a piszkos, sunyi, aljas haszonszerzést az első vonalból. Neveket bőven sorolhatnánk.

feketeesfeher 2016.10.09. 18:53:08

@maroz: Nézed a főkönyvet, nem érted, de azért fikázol ezerrel.
Hát mit ne mondjak...

gabi65 2016.10.09. 19:00:27

Még egy egyszerű kérdés, ha már az írott sajtó működéséről beszélünk.
A Magyar Idők újság miből él? Olvasókból biztosan nem.

feketeesfeher 2016.10.09. 19:01:36

@midnight coder: Persze, bármit meg lehet magorázni az orbáni világban.
Persze, hogy be kell csukni az ellenzéki sajtót. Nyilvánvaló. Orbdogannak világosak a céljai.

midnight coder 2016.10.09. 19:07:03

@gabi65: Az egész probléma nem jöhetett volna létre, ha az MSZP nem adja el a Népszabadságot. Na most, alapvetően három dolog lehetséges:

1. Az MSZP egy rakás idiótából áll, és nem fogják fel hogy saját média nélkül nem fognak labdába rúgni.
2. Az MSZP vezérkara kiszámolta az ujjacskáin, hogy a következő 100 évben itt nemigen lesz baloldali kormányzás, és az ezzel járó húsosfazék is fényévnyi távolságra került, és úgy gondolták, döglött lovat kár etetni, sőt a legjobb ha eladják a bőréért, amíg még van rá vevő.
3. Az MSZP vezérkara ugyan sejti hogy kell nekik a saját sajtó, és bízik abban, hogy egyszer csak nyernek, de rájött hogy a népszabó nem az a lap, amivel erre esélyük van, ezért szabadultak tőle.

Őszintén szólva, én a második verziót tartom a leginkább valószínűnek. Az egyes változathoz azért még MSZP-s politikushoz mérten is nagyon hülyének kellene lenniük, a hármas változathoz pedig nagyon optimistának.

midnight coder 2016.10.09. 19:08:32

@feketeesfeher: Senki nem kötelezte az MSZP-t, hogy adják el a saját szennylapjukat. Pláne, mert amikor eladták - legalábbis ha az indexnek hinni lehet - még nyereséges is volt az üzlet.

midnight coder 2016.10.09. 19:09:46

@gabi65: Szerintem kb. ugyanabból, amiből a Népszabó Gyurcsányék alatt.

jolankovacs 2016.10.09. 19:51:40

Rohadt veszélyes dolgot művelt a hatalom,
Nekem ez mindössze abból tűnik fel, hogy soha nem látott mennyiségű troll van jelen. Ha így haladunk ma éjszaka egész Erdély nem fog aludni, mert védeni kell a vezért.

Jossarian 2016.10.09. 19:58:11

@jolankovacs: itt is itt vagy (tok) zs.k.?

morpho 2016.10.09. 20:04:58

@jolankovacs:

"soha nem látott mennyiségű troll van jelen"

A putyini iskola ugye...

feketeesfeher 2016.10.09. 20:17:09

@midnight coder: Ez a jelen esetben mit számít?

maroz 2016.10.09. 20:23:31

@feketeesfeher: Nézem a főkönyvet és segítséget kérek az értelmezéséhez. Bár értenék hozzá, de nem értek. Mit jelenthet ez a "rendkívüli eredmény" a . sorban? Az az ért látszik, hogy ha ez nincs, akkor nem nyereség van, hanem 400 milliós veszteség. No meg azért azt is jó lenne ha elmagyarázná valaki, hogy ha az árbevétel egyik évről a másikra 2,7 milliárdról leesik 0,6 milliárdra az jó ómen-e. Beláthatod, hogy mindezek értése nélkül nehéz elfogadni azt, hogy a Népszabadság 2015-ben már nyereséges volt. Te nem szeretnél választ kapni ezekre a kérdésekre?

morpho 2016.10.09. 20:47:17

@maroz:

Ha folyamatosan veszteséges volt, eddig miért nem adták el?? Zárták be??
Pont akkor derült ki, hogy be kell zárni, amikor Rogán és Matolcsy szennyesét teregették ki... Aha, ez olyan életszerű.
A munkatársakat meg átbaszták. Ez is életszerű. Így szokták ezt csinálni...
Te meg a könyvelést bújod...gratulálok!

pamut 2016.10.09. 21:00:27

@midnight coder:
1. pontosan tudom hogy a paírost már nem lehet gazdaságosan kihozni. akkor mesélj, szerinted a fideszes újságok hogy tudnak megélni? pláne hogy a példányszámuk töredéke a népszabiénak?
nem mellesleg tavaly pl. nyereséges volt a népszabi. és tele voltak most is folyamatban lévő fejlesztésekkel. szóval miféle kamu duma ez a gazdaságossági blabla?

2-5. de, az onlie töredék áron működik, mert a legdurvább költségek (nyomtatás, terjesztés) ott egyszerűen nem léteznek.

az pedig kamu duma hogy a végén ne tegyenek ki a tulajdonosra nézve negítav cikkeket, mert az egy darab ember beiktatásával ki lehet szűrni, de különben is ha TÉNYLEG gazdasági okokkal tették volna és ezt időben, korrektül, hitelesen kommunikálják, mondjuk hónapokra előre, akkor oka sem lett volna senkinek megtámadni őket.

továbbá nem reagáltál egy csomó dologra, szóval hamisan számoztad meg így hogy 2-5.

pl. mért is van lekapolcsva a nol.hu??? mi köze van ennek bármihez is, már a cenzúrán kívül? a múltat végképp eltörölni?
a hivatalos facebookhoz sem férnek hozzá, miért?
és miért puccszerűen lett vége bármiféle előzetes értesítés nélkül?
soroljam még?

a népszabit orbán nyírta ki, hogy baszná meg a rohadt büdös kurva anyját amiért heréli ki a magyar nemzeti sajtószabadságot. orbán a magyarság ellensége és fokról fokra öli meg a magyar demokráciát. és ahogy ismerlek te ebben a kollaboráns hazaáruló pajtása vagy.

$pi$ 2016.10.09. 21:50:40

@morpho: "Pont akkor derült ki, hogy be kell zárni, amikor Rogán és Matolcsy szennyesét teregették ki... Aha, ez olyan életszerű."

Mert pont most kezdték szidni őket, ugye? Eddig egy rossz szavuk nem volt, amint rosszat mondtak róluk bezárták a céget? Ja, nem, hat éve folyamatosan szidják a fideszt, a kormányt, matolcsyt és rogánt.

maroz 2016.10.09. 22:13:59

@morpho: Dehogy bújom, mit értek én a könyveléshez? De azt azért beláthatod, hogy a kérdéseim jogosak. Mi az a "rendkívüli bevétel", amitől nyereséges lett?

A probléma amúgy szerintem másként kereteződik. Nagyon helyesen látod, szerintem is inkább az van, hogy egy hosszabb távot átfogó döntés született. Pecina belátta, hogy attól a politikai érdekkörtől, akiknek fontos a Népszabadság középtávon egészen biztosan, hosszú távon pedig tutira nem várhat semmit. Ő egy pénzember, nagyban játszik, Borsodchem-osztályban, neki tényleg mazsola megfinanszírozni egy veszteséges politikai napilapot, ha az érdeke úgy kívánja. Most látta be, hogy már nem kívánja úgy az érdeke. Nem bízik abban, hogy a balliberális elitfrakciótól bármit is kaphatna cserébe, tehát továbblép. The business of the business is the business.

morpho 2016.10.09. 23:32:40

@$pi$:
Ez két olyan eset, amiért a regnáló miniszternek (nyíltan hazudott) és a jegybankelnöknek (közpénzből tartotta el a szeretőjét) egy tisztességes jogállamban azonnal le kellett volna mondania. Ehhez képest nem a gazembereket dobjuk ki, hanem bezárjuk az újságot, amelyik ezt megírta. Ez kb olyan, mintha a postást verném meg, mert kihozta a végrehajtó levelét!
Lehet ezt védeni, meg mellébeszélni mindenféle piaci versenyről. Lehet. Ha te így jobban alszol, akkor hajrá!

morpho 2016.10.09. 23:35:17

@maroz:
"The business of the business is the business."

Akkor eladom, akár egy forintért. Amit leírtál, annak üzletileg semmi értelme. Ha a lyukas bakancsodért valaki fizet 100 forintot, akkor inkább kidobod? Nyilván. Hogyne!

morpho 2016.10.09. 23:40:19

@maroz:
Még egy apróság. Miért vettek fel még szeptemberben is embereket és miért fogtak hozzá a nol fejlesztéséhez a nyáron? Hogy októberben bezárják? 1998-ban pont ugyanezt csinálta Orbán a Kurírral. Akkor Pintér és a bombagyáros Dietmar Clodo kapcsolatát boncolgatták, majd másnap hirtelen veszteségre hivatkozva a tuljadonos, állami tulajdonban lévő Postabank bezárta és az újságírókat a cuccaikért sem engedték be az épületbe. A fidesz rutinosan zárja be az ellenzéki médiát.

maroz 2016.10.10. 07:04:15

@morpho: Biztosan igazad lehet, nekem nincs tapasztalatom a milliárdos befektetések adásvételében, és meglepne, ha ugyanúgy működne a dolog, ahogyan a lyukas bakancs esetében.

A "miért?"-edre is ez a válaszom. Nyilván, te már eldöntötted, hogy a balliberális elitfrakció narratíváját teszed a magadévá, orbánsátán megette ozsonnyára, oszt jónapot. Gonoszfidesz, bezár, ahelyett, hogy.

Mindeközben a világban:

"VCP and Russia
During the initial takeover of BorsodChem (in 2001), VCP has been suspected of secretly acting on behalf of Russian Gazprom.[8] In the report Gazprom's European Web, published by the Soviet dissident think tank The Jamestown Foundation, the authors further criticize the transaction's complex arrangements and saying that "this intricate set of maneuvers should have alerted EU regulators to investigate what appeared to be an unusually complex series of deals."[8]

In 2002, the Hungarian Prime Minister called for an investigation into the BorsodChem deal to examine these allegations.[9] The official investigation did not find any trace of collusion between VCP and the Russian companies [10] [11] and Hungarian daily newspaper Népszabadság had to publish a correcting article for its unfounded accusations.[12]"

$pi$ 2016.10.10. 11:56:17

@morpho: "Ehhez képest nem a gazembereket dobjuk ki, hanem bezárjuk az újságot, amelyik ezt megírta."

Ti zártátok be? Akkor tudod, hogy miért zártátok be, nem? Bár nem értem, hogy most kiket is képviselsz, az osztrák tulajdonost vagy az mszp-t mint társtulajdonost...

"Ez kb olyan, mintha a postást verném meg, mert kihozta a végrehajtó levelét!"

Nem, ez nem olyan. Olyan, mintha kirúgnák a postást, mert nem jól dolgozik és az azzal védekezne, hogy "de akkor ki fogja kivinni a levelet". Megmondom neked: egy másik postás.

"Lehet ezt védeni, meg mellébeszélni mindenféle piaci versenyről. Lehet. Ha te így jobban alszol, akkor hajrá! "

Védeni? Kit védek én? Kik zárták be a tetü kommunista újságot? A tulajdonos, nyilván. Miért védeném? Miért lenne szüksége arra, hogy én védjem?

Tudod mit csináltam öregem. Az volt amondás, hogy azért csukják be az újságot, mert beszólt matolcsynak. Azt mondtam, hogy "dehát már évek óta beszól matolcsynak". Ennyi. Érted, nem érted, te bajod.
süti beállítások módosítása