kényes kommunikációs helyzetek

krízispr

krízispr

Ezzel tudod ingyenesen ellenőrizni a csapat hangulatát távmunkában

2020. március 24. - Vas Dora

home-office.jpgA koronavírus járvány időszakában az CX-Ray ingyenessé tette Pulse felmérését, hogy ezzel segítsék a home office-ba kényszerült csapatok hatékonyságának megőrzését. A munka hatékonyságának mérése, a csapat összetartozásának megőrzése gyerekcipőben jár tartós home office esetén. Minden tapasztalat ezen a téren nagy segítség a HR-vezetőknek.

 Az CX-Ray tapasztalata szerint jelenleg Magyarországon nagyon kevés olyan cég van, ahol az otthoni munkavégzés elfogadott lenne, vagy egy jól bevált módszerként megjelenne. Németh Dóra, az CX-Ray Business Development Managere válaszolt kérdéseimre. 

Mivel foglalkozik a cégetek? 

Az CX-Ray hálózatkutatással, munkavállalói elégedettség felméréssel, 360 fokos kompetencia felméréssel, teljesítményértékelési rendszerrel foglalkozó magyar cég. Innovatív felméréseket készítünk, melyek gyorsak, automatizáltak, szakmailag megalapozottak és elfogadottak. A riportok is könnyedén kezelhetőek, interaktívak.  A kis- és középvállalatoktól kezdve, a nagyvállalatokig és multinacionális vállalatokig minden fajta méretű cég megfordul ügyfeleink között. Iparág szempontjából eddig leginkább a kereskedelmi, gyártói, építőipari  és számítástechnikai szektorból választottak minket. 

Van egy felajánlásotok a koronavírus-járvány időszakában, ha jól tudom. 

Igen. Sokat gondolkoztunk azon, hogyan tudnánk segítséget nyújtani azoknak a vállalatoknak, akiknek most váratlan kihívásokkal kell szembenéznie, átszervezni a munkavállalók eddigi munkavégzését, mivel az utóbbi időszakban sok cég, vállalat döntött a teljes és kötelező home office bevezetése mellett. Ezért ingyenesen elérhetővé tettük a vállalatok számára Pulse felmérésünket, amellyel az otthoni munkavégzésre való átállást, a dolgozók és csapatok jóllétét szeretnénk támogatni. A termék az otthon maradt kollégák hangulatának feltérképezésére és visszajelzésre ad lehetőséget.

A Pulse minden nap egy email formájú automatikus értesítőt küld a csapat tagjainak, ahol a kitöltők a linkre kattintva rövid és hosszabb, szöveges visszajelzést is adhatnak a munkanapjukkal kapcsolatban.

Ez olyan, mint néhány áruházban a hangulat-jelző panel, csak digitalizált formában? 

Pontosan olyan! :) Általában kereskedelmi üzletekben vagy étteremláncokban illetve a reptér mosdójában találkozhatnak a vásárlók/használók hasonló felméréssel, ahol egy ‘elégedettségi felmérésként’ kérdezik a felhasználót, hogy a kiszolgálással/környezettel/eladóval mennyire voltak megelégedve. Mi ugyanezt a módszert ültetjük át a munkavállalói környezetbe, ahol a kolléga reagálhat egy emotikonnal/hangulatjellel és egy rövid kommenttel, hogy mennyire boldog, elégedett, hatékony vagy éppen milyen napja van.


Miért előnyös egy ennyire egyszerűen elvégezhető felmérés?

HR Tech startupként a mi szervezeti kultúránkban a home office és a távmunka mindennapos (akár 5-ből 5 napot is dolgozhatunk otthonról). Mi magunk, a Pulse felmérést több, mint 3 éve használjuk, és próbálunk segíteni és azonnal reagálni, ha valami nehézséget élnek meg saját kollégáink. 

Nagyon kiforratlanok hazánkban a folyamatos home office gyakorlata. Ha van is a cégeknél, akkor is nagyon sok esetben bizonyos szabályok betartásával: hétfőn és pénteken nem lehet otthonról dolgozni, mert az hosszú hétvégének minősül, ha megbeszélés van, akkor azon személyesen kell megjelenni, havonta összesen 2 napot lehet otthonról dolgozni, és sorolhatnám. 

A felmérés kitöltése maximum 2 percet vesz igénybe, egy aktuális, napi szintű képet ad vissza, amelyre a vezetők azonnal tudnak reagálni, még akkor is, ha a munkavállaló otthon van. A home office kultúrában, ahol nehézség a személyes kapcsolattartás, ott a Pulse felmérés egy előnyös, gyors és azonnali megoldást nyújthat. Persze csak az esetben, ha a vezető hajlandó olvasni a visszajelzéseket és azokra reagál is. 

Milyen munkakörben nyújt segítséget a PULSE használata? 

Iparágtól, munkakörtől és beosztástól függetlenül bárkinek hasznos lehet. Olyan ügyvezetőknek, HR-eseknek, felsővezetőknek vagy csoportvezetőknek ajánljuk, akik szeretnék látni, hogy munkavállalóik hogyan érzik magukat és boldogulnak a jelenleg kialakult helyzetben vagy esetleg ötletgyűjtési felületként használnák.

Hol jelezheti érdeklődését a PULSE iránt valaki? 

Amennyiben valakit érdekel a Pulse felmérésünk ingyenes használata, az alábbi linken tudja jelezni a számunkra. A jelenlegi helyzetben 7 munkatársunk is azon dolgozik, hogy folyamatosan szakmailag, technikailag és üzletileg is tudjuk segíteni a vállalatokat.

Hány ügyfél használja jelenleg ezt a megoldást? 

Eddig inkább számítástechnikai cégek használták a felületet, ahol a home office, vagy a távmunka bevált szokás volt, esetleg több kontinensen megtalálható csapatok alakultak. A keddi nap folyamán hirdettük meg a Pulse felmérés ingyenes használatát, azóta már több, mint 50 magyarországi cég vette fel velünk a kapcsolatot, hogy a segítségünket és szakértelmünket kérné. És ez a szám szerencsére napról napra csak növekszik.

Olvass tovább! A teljes interjút a Digitális hangulat-barométert ajánl fel az CX-Ray című posztban találod meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://krizispr.blog.hu/api/trackback/id/tr1415550792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása