kényes kommunikációs helyzetek

krízispr

krízispr

Nagyot ment Gyenes Levente a TV2-n

2016. augusztus 29. - Vas Dora


gyenes_levente.jpgSzinte állandó vendégként költözött be a magyar tévénézők nappalijába Gyömrő város lemondott és tegnap éppen újraválasztott polgármestere az elmúlt héten. A kampányfinist Gyenes Levente remek érzékkel minél több képernyős megjelenési lehetőség szerzésére használta fel, így a TV2 több műsorában is feltűnt a választás előtti napokban.

 

Beszélgetett a Mokkában Szebeni Istvánnal augusztus 22-én, a Tényekben augusztus 23-án Pachmann Péterrel (A Jó Gyömrőn élni az adás 24. percénél), de mutatott be délelőtti műsorsávban recepteket is augusztus 25-én, méghozzá lecsót, gyömrői módra.

 

A volt és most már ismét, hatalmas többséggel megválasztott polgármester igazi városmarketing szakértőként, gourmand-ként, a városáért mindenre képes, tetterős, nagyszerű emberként jelent meg a műsorokban.

 

A meghívások apropóját egy blog nyári közönségszavazása adta. Az utazási blog szimpatikus, újságíró végzettségű írója személyes utazási élményeit teszi közzé népes rajongótábora lgnagyobb örömére. A http://mertutaznijo.cafeblog.hu/ bloggere június végén tette fel blogjában a kérdést: melyik Magyarország kedvenc kisvárosa az olvasók szerint. A szavazásra több mint 6000 szavazat érkezett. És bár a szavazást eredetileg a 16.000 lakosság alatti kisvárosoknak szánta, de 1002 szavazat annyira meggyőző volt, hogy az idén 17113 fős lakosságot számláló Gyömrőnek a blogger különdíjat adományozott (sic!).

 

Bár a  szavazás kiírója szerint tétje nem volt a szavazásnak, nyereményjáték sem kapcsolódott hozzá, mégis jött 6000 voks. Ráadásul olyan szívbőljövő, valós értékeket felvonultató megmérettetéssé vált, akkora fokú hitelesség társult hozzá, hogy méltónak találtatott a széles körű publicitásra. Ilyenkor megnyugszom, mennyire hírérzékeny a média kishazánkban: 1002 fő véleménye is elegendő az országos nyilvánosság eléréséhez. Nem is értem, vajon a győztes Tapolca miért nem használta ki jobban ezt a lehetőséget (mindössze egyetlen újságcikk lelhető fel a témában), a második helyezett Kőszeg (570 szavazat), illetve a harmadik Balatonfüred (529 szavazat) miért nem látta meg a szereplési lehetőséget a díjban.

 

Polgármester jelöltek! Használjátok ki médiát! Ha lassan is (az eredmények már július végén meglettek), de be lehet kerülni a médiába! Ráadásul éppen akkor, amikor a legnagyobb szükség van rá, hiszen Gyenes Levente kiválóan építette személyes márkáját (ki emlékszik már a Blikk meztelen fotóira a Pucér nőről szippantott fehér port a gyömrői polgármester – 18+ örökbecsű trash-hírére, számlagyáras, jogerős nem letöltendő börtönbüntetésre), alkalmas és magabiztos városvezetőként mutatkozott a műsorokban, éppen az időközi választás előtti napokban.

Egy blogszavazás, néhány buzdító megosztás a közösségi médiában és (dobpergés): lehettek a legvidámabb falu, vagy a legkedvesebb kisközség, esetleg a legrokonszenvesebb nagyváros! És akkor nincs megállás: a gondosan megstylingolt külsőhöz illeszkedő városvezetői karizma (ne feledjétek, mindez fejleszthető, elsajátítható!) garantált siker, választáshoz, újraválasztáshoz egyaránt.

Kép forrása

 

krizispr-blogertesito-p.jpegÉrdekelnek a kényes kommunikációs helyzetek? És a lehetséges megoldásuk? Iratkozz fel a KrízisPR Blog értesítőjére és megkapod legfrissebb posztjainkat kríziskommunikáció, változáskommunikáció témakörében.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://krizispr.blog.hu/api/trackback/id/tr1311658978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SiKom 2016.08.30. 01:41:00

Elmondom a titkot: minden politikus lop (max nem mind bukik le), de van aki emellett tesz is a városért. Gyenes Levente ilyen.

Ennyi.

gurigapapa 2016.08.30. 05:43:46

@SiKom: Jaja...

Ha a posztíró ismerné Gyömrőt, tudná, hogy az újraválasztás nem egy-két tévészereplésnek és közönségszavazásnak köszönhető.

Vas Dora 2016.08.30. 07:44:34

@gurigapapa: Valóban, nem ismerem Gyömrőt. Azt sem gondolom, hogy ezen szereplések miatt választották újra a polgármestert. Láttam hétfőn, láttam kedden a riportokat és megdöbbentem, mennyivel jobban használja ki a médiát, mint az átlag magyar polgármesterek, akik kameraláztól elbicsakló hangon nagyon látványosan megfodrászolva, a családi esküvőkön hordott ünneplő öltönyükben/kosztümükben hebegnek 2 mondatot. Egyébként ma is szerepelt, ma is nagyon jól felkészítették.

Punxsutawney Mormota 2016.08.30. 10:20:52

@SiKom: És talán az sem mellékes, hogy Gyenes - legjobb tudomásom szerint - nem Gyömrő kárára kárára csinálta a terhére rótt bűncselekményt.

Zárójelben jegyzem meg, ha minden politikus csupán 6 milió forinttal rövidítené meg a költségvetést - ahogy Gyenes - , akkor egy nagyon boldog és virágzó kis ország lennénk.

padlogaz 2016.08.30. 12:56:54

gyenes média kvalitásaihoz és polgármesteri eredményeihez nem tudok hozzászólni, viszont a tv2 (valamint a többi érintett médium) műsorvezetőinek szakmai felkészültsége erősen megkérdőjelezhető, ha rá se kérdeztek a múltbeli cselekedeteire...

én is láttam a ma reggeli tv2 beszélgetést, olyan volt, mintha egy fizetett PR beszélgetés let volna :-)).

Gyömrői 2016.08.31. 10:52:26

Ritkán nézek tévét, akkor is inkább a tudományos műsorokat választom. Nem tudtam, hogy szerepelt a tv2-ben, mégis a Gyenesre szavaztam, mert értékeltem azt amit az elmúlt 14 évben a városunkért tett.

MagyarTarka · https://www.facebook.com/profile.php?id=100011062750336 2016.08.31. 21:46:10

Én nem tudom, ki ez a pasi, nem is érdekel. Viszont az fura, hogy a morál milyen rugalmas mértékkel mérődik manapság. Ha csak hatmilliót lop, és nem tőle, akkor egy aranyember... A tízparancsolat nem mond összeghatárt, ha jól rémlik. És a jog szerint is a hatmillió már bűncselekmény.
süti beállítások módosítása