kényes kommunikációs helyzetek

krízispr

krízispr

Ezért lett biztonságos az airbnb: #ransackgate

2016. június 19. - Vas Dora

ransackgate.jpgSzoktál fogadni vendégeket airbnb-n keresztül? A szolgáltatás indulásának éveiben ez bizony nem kis kockázatot rejtett.

 

Bár máig akadnak horrosztorik, mit művelnek a vendégek egy-egy lakásban, EJ-nek köszönhetjük, hogy az airbnb alapvetően biztonságos szálláskiadó lehetőséggé vált.

 

Egyik kedvenc kríziskommunikációs esetpéldám az airbnb 2011-es #ransackgate hastaggel elhíresült ügye. Azért szeretem, mert világosan megmutatja, hogy a legmélyebb kommunikációs csődből is ki tud egy cég mászni, és a krízishelyzetet képes a maga javára, reputációja és márkája erősítésére fordítani.

A #ransackgate kirobbanása egy EJ nevű San Francisco-i lakos nevéhez kötődik, akinek airbnb-n keresztül kiadott lakását feldúlták és kifosztották.

 

ransackedroom.jpg

 

Olvass tovább itt: Ügyfélszolgálati krízishelyzetnek köszönhetően lett biztonságos az airbnb

 

 

krizispr-blogertesito-p.jpegÉrdeklik a kényes kommunikációs helyzetek? És a lehetséges megoldásuk? Iratkozzon fel a KrízisPR Blog értesítőjére és megkapja legfrissebb posztjainkat kríziskommunikáció, változáskommunikáció témakörében.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://krizispr.blog.hu/api/trackback/id/tr38821938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mészáros Laci 2016.06.19. 17:50:14

A kríziskommunikáció rém nehéz feladat, mert soxor kontraintuitív lépéseket követel.
süti beállítások módosítása