kényes kommunikációs helyzetek

krízispr

krízispr

Miért döntő a kríziskommunikációban a választott stratégia?

2017. július 22. - Vas Dora

kommunikacios-keretezes.jpgA kríziskommunikációs helyzeteknél sokkal kisebb a menet közbeni korrigálási lehetőség, ezért sokkal nagyobb tétje van annak, hogy milyen kommunikációs stratégiát választunk a krízis kirobbanásakor.  Egyszerűen azt mutatják az elmúlt évtizedek nagy port felvert ügyei, hogy akkor sikerült nagyobb eséllyel egy cégnek megvédenie reputációját a nagy nyilvánosság előtt, ha nem hazudott. Ha hazudott (vagy kiderült, hogy hazudott), akkor bizony elbukott az adott cég, mert a közvélemény büntet. Így volt ez ötven éve, így van ez ma is, maximum a módszerek változtak.

 

Olvasd tovább  blogposztot: A BKK kríziskommunikációs stratégiája az e-jegy botrány kezdetén

 

Korábbi poszt a témában: Farkast kiáltani BKK-módra

 

krizispr-blogertesito-p.jpegÉrdekelnek a kényes kommunikációs helyzetek? És a lehetséges megoldásuk? Iratkozz fel a KrízisPR Blog értesítőjére és megkapod legfrissebb posztjainkat kríziskommunikáció, változáskommunikáció témakörében.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://krizispr.blog.hu/api/trackback/id/tr912680185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ostvan1 2017.07.22. 16:03:31

A rendőrség is érdemel egy 1-es osztályzatot az eltúlzott (éjszakai letartóztatás) intézkedés miatt.

Pop40 2017.07.22. 16:13:56

Pedig az ilyen esetek csak szaporodni fognak.
Adott egy köztörvényes bűnöző vezette maffiaállam, ahol a felelős pozícióba kerülés egyetlen feltétele, hogy az illető nyelve minden körülmények között elérjen Vitya seggéig.

Az ilyen kiinduló feltételrendszernek pont ez a logikus következménye: a hozzánemértés miatt minden tele van hibával, de szóvátenni tilos, hisz erősödéses jobbanteljesítés van (sőt, ahogy a vajda Posványoson most egész találóan megmondta, Trianon óta nem álltunk ilyen jól. És tényleg. Utoljára Trianon idején állhattunk ilyen "jól", mint most, ez persze Vitya, meg a maffiája zsebére nem vonatkozik.)

Ideje lenne felfogni: Ezek nem hibák a rendszerben.
Ennek a rendszernek bizony ez a normális működése.
Ha szarból állsz neki főzni, szar lesz a végeredmény, és ez nem hiba, hanem magától értetődő végkifejlet.

Pop40 2017.07.22. 16:19:37

@ostvan1:

Ennek köze nincs a rendőrséghez, ugye te se hiszed, hogy ifj Kovács Béla tizedes találta ki, hogy unatkozik, vegzáljunk kicsit egy senkinek nem ártó srácot hajnal 3-kor otthon?

Sokadik eset ez, csak a mostani azért verte ki ennyire a biztosítékot, mert
1, a srác nagyon fiatal
2, nyilvánvalóan segíteni akart, tehát ordító a kontraszt a tett, és az arra adott reakció között.

A 444-es Szilyt 1-2 hónapja ugyanígy vitték be, valami semmiségért, csak abból nem lett ilyen botrány.

Az Orbanisztán-jellegű maffiaállamok sosem kényeztetik el azokat, akiket a rendszer ellenségeinek tartanak.

énisfélek 2017.07.22. 18:11:33

@ostvan1: A rendőrség régebben minden hasonló akció előtt kikérte olyan külsős szakértők véleményét, akik járatosak az adott területen (pl etikus hackelés). A jelek szerint ma már annyi haver/rokon/iskolatárs van jól fizetett szakértői pozícióban, hogy valódi szakértőkre már nem maradt pénz.

énisfélek 2017.07.22. 18:17:30

"A T-Systems Magyarországnak - szigorú belső protokollja szerint - az általa fejlesztett rendszerek védelmében egy adott szintet elérő esemény esetében kötelessége ezt megtenni. "

Valaki kérje meg a T-sstems igazgatóját, hogy idézzen abból a SZINTÉN SZIGORÚ(?) belső protokollból is, mely szerint a kezükből kiadott szoftveres termékeknek milyen adatbiztonsági feltételeknek kell megfelelnie, milyen ellenőrzéseken kell átesnie, mielőtt kiadják a kezükből. Szerintem ez a protokoll szintén érdekelné a részvényeseket és a szoftverekért marhasok pénzt fizető ügyfeleiket is.

Netuddki. 2017.07.22. 19:26:06

Kedves Dóra!
Ez most még egy következmények nélküli ország, egy posztkomunista maffiaállam. Itt az a "szokás", hogy közbeszerzés nélkül az kapja a munkát, aki benne van a haveri körben és visszaosztja a túlárazott munkadíjat, nem a szakértelem dönt. Ha lebuknak, akkor pedig "jó" tolvaj bűnöző szokás szerint támadnak. Azért, mert nagyon jól tudják, hogy vaj van a fejükön. Aki lop az hazudik. Lebuktak. Kétszer is. Először amikor egy trágyakupacot adtak át munka gyanánt, másodszor pedig amikor ezt kommunikálták. Nem a jóhiszemű gyereket kellett volna rendőrökkel vegzálni, hanem a tolvaj bandát lecsukni!
Ennyit a "kommunikációról".

Netuddki. 2017.07.22. 19:54:27

@Netuddki.: Még annyit, hogy személy szerint már nagyon unom, hogy úgy teszünk mintha itt minden úgy működne mint a demokratikus jogállamokban.
süti beállítások módosítása