Az ember, akinek a fütyije a legfontosabb testrésze
2017. október 10. írta: Vas Dora

Az ember, akinek a fütyije a legfontosabb testrésze

gyorfi-pal.pngAki kurvának áll, ne sírjon, ha ... szól a mondás. És alapvetően nem is történt más, mint amire számítani lehetett Ördög Nóra Vigyázat, gyerekkel vagyok! című szórakoztató műsorának minapi adásában. A műsor faék-egyszerűségű koncepciója annyi, hogy behívnak néhány kicsit és néhány közepesen, néha 1-1 nagyonhíres embert, akik hajlandóak arra, hogy a gyerekeiket is mutogassák a TV2 esti műsorsávjában a színes publikumnak. A gyerekek pedig a legendásan őszinte gyerekszájnak köszönhetően elárulnak olyan dolgokat, amik minimum cikik, de úgy, hogy a gyerek mondja, még majdhogynem cuki is lesz. Hiszen a műsor csak úgy érdekes, hogy van valami cikiségfaktor az egészben. A kis családi titkocskákból pedig rendre születnek a bulvárcikkecskék, szóval édelgésből nincsen hiány. (kép forrása: TV2)

Mivel a műsort nem kísérem szoros figyelemmel, az első Győrfi Pál -epizód nem volt meg, de ebben az adásban úgyis felidézik az előzőt, úgyhogy nem maradtunk le semmiről. Egy előző adásban Győrfi Pál kislányától megkérdezték, hogy melyik apa kedvenc testrésze, és a fütyijét mondta. Most megkérdezték egy másik gyermekét  ugyanerről és ugyanazt mondta. Talán ezt először el is lehet adni cukinak, minimum kényszeredett vigyorokkal és mentegetőzéssel, de másodszor is?

Győrfi Pál ugyanis az Országos Mentőszolgálat szóvivője, ráadásul rengeteg helyen előad a szóvivői szakmáról is. Ez pedig megkövetel egy tartást. Győrfi Pál eddig sem vetette meg a nyilvánosságot, állandó résztvevője báloknak, eseményeknek, rendkívül figyelmesen öltözködik, külsejére, megjelenésére rendkívül igényes. Szívesen szerepel, TV-ben, bulvárban is. Néhány megnyilvánulásával eddig is súrolgatta az ízlésbeli határokat. Persze, lehetne mondani, hogy ez most egy másik szerep, itt most nem szóvivőként nyilvánult meg. Csakhogy ez nem igaz! Pontosan ő mondja az adásban, hogy az egyik válaszlehetőségként megjelölt testrész, a száj pontosan azért fontos, mert a család megélhetését biztosítja (bár, ebből is vihorászás és kétértelműség kerekedik a műsorban).

Van valahol a magamutogatásnak egy határa. Ahol a celebség már torzít, ahol ez károsan hat vissza a szakmaiságra. Az Országos Mentőszolgálat szóvivőjeként ugyanis estéről -estére riasztásokról, balesetekről, tragikus halálokról és szerencsés mentésekről tájékoztatja Magyarország lakosságát. Az az ember, akinek a kedvenc testrésze a fütyije. Ezt az információt én biztosan nem akartam tudni róla, mert az ő magánügye. Egy szakma emblematikus képviselőjeként meg kellett volna húznia a határokat. A szóvivőség, az Országos Mentőszolgálat többet érdemel! Győrfi mindarra, aminek hiteles képviselője volt, szinte utolsó mohikánként a nagy generációból (Garamvölgyi László, a Rendőrség szóvivője, Dobson Tibor, a Tűzoltóság szóvivője, Sipos Jenő, a VPOP szóvivője, Hardy Mihály, Malév-szóvivő) mutatott egy jó nagy fityiszt fütyit.

Van az adásnak egy pillanata, ahol  Győrfi Pál ezt mondja: "Végigpörgettem ezt az eddig eltelt néhány évet az életemből, hogy mi vezetett idáig".  A megfejtéseket kommentben várom.

 

 

krizispr-blogertesito-p.jpegÉrdekelnek a kényes kommunikációs helyzetek? És a lehetséges megoldásuk? Iratkozz fel a KrízisPR Blog értesítőjére és megkapod legfrissebb posztjainkat kríziskommunikáció, változáskommunikáció témakörében.

 

 

 

Többet szeretnél tudni a kommunikációs krízishelyzetekről? Gyere el kiscsoportos tréningünkre!

Jelentkezés, bővebb info a Kríziskommunikáció alapjai tréningről.

A bejegyzés trackback címe:

https://krizispr.blog.hu/api/trackback/id/tr8812948131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MagyarTarka · https://www.facebook.com/profile.php?id=100011062750336 2017.10.10. 19:50:08

Némi nárcizmus, némi pénz... De tudod Dóra, ebben az egészben a legdurvább nekem az, hogy a sztárkodáshoz eladja a gyerekét is... A kislány, aki apuka fütyijéről beszél a tévében... Baszki... Amúgy nekem már ott is ugrott a hitelesség, amikor GyP a hajbeültetésről lett beszédtéma. A pasi egyébként jó arc volt, hiteles volt, a mindenki győrfipalija. Néha nehéz a sikerszédületnek ellenállni. De egy ismerősöm az imént azt írta vájberen, akinek elküldtem a cikket, hogy én rosszul látom, a birkanépnek pont ez kell: a cirkusz, höhö. Lehet. Azonban a közszereplőknek igenis van felelőssége és nem szabad lefelé igazodniuk, hanem felfelé kell húzni azt, ami amúgy már a mocsárban van lassan: a kulturális színvonalat.

Vas Dora 2017.10.10. 20:21:08

@MagyarTarka: Igazad van! Köszönöm, hogy írtál.