kényes kommunikációs helyzetek

krízispr

krízispr

Hogyan reagált a spanyol közösségi média a barcelonai terrortámadásra?

2017. augusztus 18. - Vas Dora

cicas-kepekkel-a-terror-ellen-kozossegi-media.jpg1. Cicás képek megosztása

Az információk terjedésének megakadályozása, ezáltal a rendőrség munkájának megkönnyítése, illetve az áldozatok, sérültek személyiségi jogaira való figyelemfelhívás egyaránt megokolja, hogy spanyol felhasználók a twitteren cicás fotók megosztására ösztönzik egymást. A rendőrség is kérte a terrortámadást követően twitteren, hogy belgiumi mintára cicás fotók megosztásával posztoljanak a terrortámadásról.

A Newsweek cikkében megemlít egy posztot, amiben azt írja egy együttérző felhasználó: A cicás képekkel megakadályozzuk, hogy a gyilkosok elérjék a célukat: nem segítjük őket, hogy még több fájdalmat okozzanak.

 

OLVASS TOVÁBB! A poszt itt olvasható: Hogyan reagált a spanyol közösségi média a barcelonai terrortámadásra? 

 

krizispr-blogertesito-p.jpegÉrdekelnek a kényes kommunikációs helyzetek?

És a lehetséges megoldásuk?

Iratkozz fel az értesítőre és megkapod legfrissebb posztjainkat kríziskommunikáció, változáskommunikáció témakörében.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://krizispr.blog.hu/api/trackback/id/tr2812758880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Proud Mary 2017.08.18. 11:11:12

hú, ez igen, most jól megadták a terroristáknak!!

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.08.18. 11:20:14

Európa továbbra is a homokba dugja a fejét. Nem veszek tudomást a problémáról, tehát nem létezik.
"Öleljük magunkhoz egy hazatért Isis terroristát !"

Dán rendőrség 2017..

Párduc oroszlán gorilla... Makákó! 2017.08.18. 11:24:28

Spanyolország nem mellesleg azért létezik mert a középkorban kollektív macskasimogatás helyett fegyverrel űzték ki a mórokat

Aurelius Respectus 2017.08.18. 11:37:24

Erre a kemény csapásra biztos nem számított az ISIS, szerintem feloszlatják magukat ezek után.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.08.18. 11:44:20

Semmi gond. Már megvan az akcióterv!

Ökumenikus ünnepség a béke vallásának képviselőivel. Majd elő lánc az iszlamofóbia ellen.

A helyszínen 5000 darab plüssmackó felhalmozása.

Végül összejön pár liberális politikus, erősített testőri őrizet alatt, s egyhangúan kijelentik, hogy nem félnek, s semmi se tántoríthatja el őket megszokott életüktől és értékrendjüktől, melynek szerves és elidegenítetlen része a iszlamisták rászabadítása a kontinensre.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.08.18. 11:45:07

@Aurelius Respectus: Komolyan mondom, ma Európa médiaértelmisége a debil infantilizmus iskolapéldája..

para_noir 2017.08.18. 11:52:38

Igen, a hestegek meg a cicásképek tutibiztos megoldják a gondot. B+, nekünk végünk.

Shish Yakoo 2017.08.18. 11:57:40

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: "Végül összejön pár liberális politikus..." S legvégül az egész hóbelevancnak nekimegy egy teherautó.

Shish Yakoo 2017.08.18. 12:18:54

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: "Ökumenikus ünnepség" Wahabbisták, Jehova tanúi, ortodox zsidók, szikhek, pünkösdisták, extrém katolikusok és vegetáriusok részvételével?

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.08.18. 12:28:27

@Shish Yakoo:

Van egy érdekes dolog: a kettős mérce.

Amerikában egy náci megölt valakit. Reakció: rúgjunk ki minden nácigyanúst a munkahelyéről, Trump mondjon le, legyen cenzúrázva mindenki aki él és nem ítélte el egyértelműen az ügyet.

Iszlamisták megölnek egy rakás ember, a huszadik alkalommal pár éve óta: Reakció: a béke vallása nem hibás, le az iszlamofóbiával.

Kb. mintha neonácik szólalnának fel Amerikában, kijelentve, hogy az igazi nácizmustól távol áll az erőszak, s küldjünk együtt az antifasizmus ellen, mert legalább annyira veszélyes dolog, mint az ilyen gyilkosságok.

csodatévő dzsagodar 2017.08.18. 12:32:28

@EU zászlót mindenhova!:
Ez így ebben a formában nem igaz, ugyanis a fej homokba dugása szimplán egy ügy ignorálása. Itt viszont sokkal súlyosabb a helyzet, ugyanis nem arról van szó, hogy Európa passzív módon nem vesz tudomást a problémáról, hanem aktív módon tagadja a probléma létezését. Erre a legjobb példa az, hogy olyan "okos" véleményeket lehet olvasni, hogy tulajdonképpen ez a modern városi élet egyik új velejárója - mármint a terror támadások -, amivel együtt kell élni (vagy halni). Egyébként is számtalan egyéb halálnem létezik, amelynél statisztikailag kimutatható, hogy jóval többen halnak meg, pl. dohányzás okán, vagy az ablakpucolás közben elszenvedett halálos kimenetelű balesetekben, esetleg az urbanizálódott borztámadások által.
A cicás képes és a "nem félünk" mű demonstrációk is ide tartoznak. A lényeg, hogy elbagatellizálják és minimálisra csökkentsék az urbanizált terror jelentőségét. Szoktatják a népeket: Tulajdonképpen nem is nagy baj ezek a robbantások, úgyis városias túlnépesedés van úgy általában mindenhol.

2017.08.18. 12:41:09

Nincs más hátra, mindenki megváltoztatja a twitter és facebook profilfotóját egy spanyolzászlós filterrel és vége is a terrorizmusnak.

Virtue signaling. Erről szól az egész.

-JzK- 2017.08.18. 12:43:37

Gondolom ez nem lesz annyi ideig terítéken, nem fognak róla annyian és annyit cikkezni, mint a virginiai ügyről, amely ürügyként szolgál arra, hogy az USA-ban is bevezessék német mintára a PC-diktatúrát, az utcákon meg radikális antifák ököljogon alapuló uralmát.

Shish Yakoo 2017.08.18. 13:00:41

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Kösz, csak poénkodtam az ökumenizmussal. Olvastam Miroslav Volf "Allah, a Christian Response" c. könyvét és más hasonlókat arról, hogy az iszlám és a keresztyénség tulajdonképpen nem mond ellent egymásnak, hogy ugyanazt az Istent imádjuk és hogy csak a szélsőségesek keverik a bajt – mit mondjak, nem vagyok meggyőzve. Ezért küldtem verbálisan az ökumenizmus levesébe a wahabistáktól a vegetáriusokig az összes istát és ust.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.08.18. 13:30:57

@Shish Yakoo:

Önmagában az iszlámmal valóban nincs gond. A gond azzal van, hogy erőszakosan terjeszkedni akar nálunk is.

Az iszlám eszmében van sok hiba, de így is a kisebb rossz a liberalizmushoz képest.

Amikor az iszlám államokat a nyugat bombázza, terrorizálja, mindig az iszlám pártját fogom.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.08.18. 13:37:53

@csodatévő dzsagodar: Igen, "és hát ugye a fehér európaiak közt is vannak őrültek ugye, tehát tessék elfogadni a szent cél érdekében ezt is, egyébként nácikok vagytok.."

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.08.18. 13:47:54

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Az a gond, hogy a népeit eláruló európai értelmiség-tisztelet a kivételnek- a mekkai irányzatú iszlámmal próbálja azonosítani kényszeresen a muzulmánokat, miközben köreikben sokkal dominánsabb a medinai irányzat. Egész más szúrák jellemzik a két irányzatot. A medinai irányzatban szó nincs azokról a toleráns, békés üzenetekről, amelyek a mekkait jellemzik.
Mohamed Taha iszlám tanítót-aki a mekkai, toleráns, békés hitelvekhez való visszatérés hirdette -nyilvánosan akasztották föl Kartumban a 80-as években.
Egy idős egyiptomi jezsuita, aki testközelből tapasztalta meg nap mint nap az iszlámot, ezekre a dolgokra próbálta meg felhívni Ferenc figyelmét, aki válaszra sem méltatta.

2017.08.19. 00:42:59

Ez most komoly? Európa tényleg ennyire életképtelen lett?
süti beállítások módosítása