Ilyen a boksz?
2016. június 08. írta: Vas Dora

Ilyen a boksz?

paff_krizispr_blog.jpgMinden krízishelyzet kommunikációjánál szinte kötelező teendő a versenytársak korábbi, hasonló helyzeteinek áttekintése, elemzése. Az okos ember más kárán tanul alapvetése ugyanis ebben a helyzetben is jól működő közhely, ráadásul igaz is.

Rengeteget, tényleg rengeteget lehet megtanulni abból, mivel tudott védekezni, időt nyerni, szimpátiát kelteni, vagy éppen leszerepelni a konkurens. Ha pedig ezt tudjuk, akkor nekünk már nem kell teljességgel feleslegesen ugyanazokat a hibákat elkövetnünk.

Tehát, ha mondjuk vállalnám, hogy egy bokszedző nemi erőszakkal kapcsolatos vádjaira reflektáljak, az edző ügyében szakértőként, ismerősként, ügyvédként, illetve bármilyen szerepben kommentáljam azt, akkor  felkészülnék. Például visszanéznék és elolvasnék néhány interjút úszóedző erőszakos nemi közösülés-vádjaival kapcsolatban. Ezt, vagy ezt, esetleg ezt. Ugyanis, ha ismét (vagy először) végignézném ezeket az interjúkat, nagyon sokat megtanulhatnék arról, mi nem működött, miért nem működött, mit szabad és mit nem szabad mondani ilyen vádak esetén.

A Mokka 2016. június 07-ei interjújának résztvevői (Borbély Zoltán ügyvéd és Ifj. Papp László) szemmel láthatóan nem értek rá a felkészülésre. Borbély Zoltán nemcsak ügyvédként volt jelen, hanem évekig bokszkommentátorként is jeleskedett, Ifj. Papp László pedig az édesapja nevét viselő bokszakadémia nevében nyilatkozott. 

 

Egyszerűen nem hittem a fülemnek, ahogy hallgattam a nyilatkozókat. Azok az érvek, amelyek már Kiss László esetében SEM működtek, most ismét, rendre mind-mind előkerültek.

Mintha egy visszhang mondogatná:

  • ez ötven éve volt,
  • ez koncepciózus per volt,
  • az edző korrekt ember,
  • a megszokottól kisebb volt a büntetési tétel,
  • jóban van máig az elkövető az áldozattal,
  • csak kísérlet volt és nem történt meg,
  • hátsó szándék vezette a feljelentőt, aki nem az áldozat volt,
  • már megbűnhődött az elkövető. 

Ha ismerősek ezek a kijelentések bárkinek, nem véletlen. Pontosan ugyanezek hangzottak el 1-2 hónappal korábban, gy másik ügy kapcsán, egy másik erősaktevővel kapcsolatban.

A slusszpoén az, hogy maga az akadémia új irányítója, Ifj. Papp László is párhuzamot von a bokszedző és Kiss László ügye között: az interjú zárlatában felteszi a kérdést: miért most került ez elő?

Nekem más kérdés jutott eszembe: tényleg nem látják a sportvezetők, ügyvédek, milyen épkézláb, előremutató kommunikációs tanulsága van a Kiss László -ügynek?

kép forrása

krizispr-blog.jpegÉrdeklik a kényes kommunikációs helyzetek? És a lehetséges megoldásuk? Iratkozzon fel a KrízisPR Blog értesítőjére és megkapja legfrissebb posztjainkat (hetente kb. 1 posztot) kríziskommunikáció, változáskommunikáció témakörében.

A bejegyzés trackback címe:

https://krizispr.blog.hu/api/trackback/id/tr488787354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jormeme 2016.06.09. 11:19:04

Az ügyvéd úr érvei felháborítóak: az ítélet mértékéből feltételezi, hogy mi történhetett? Miután napjainkban sem kapja meg méltó büntetését egy-egy elkövető, így felelőtlenség kiindulni ebből...