Felkészült egy kommunikációs válsághelyzetre?
2016. június 01. írta: Vas Dora

Felkészült egy kommunikációs válsághelyzetre?

felkeszult-ebook.jpg

Egy vizsgára való felkészülés kötelező olvasmányaként került a kezembe Horváth Győző Válságmenedzsment a gyakorlatban című könyve. Ez a 2004-es, könnyedén és gyorsan olvasható, megjegyezhető könyv ugyan néhány fejezetében elavult, de remek gyakorlati alapműnek bizonyult. Különösen tetszett, hogy a szerző tényleg azt írja le, amivel találkozhatott a valóságban, miközben kiérződik a sorok közül, hogy alaposan utánaolvasott a válságmenedzselés elméleti szakirodalmának is.

A könyv 123-124. oldalain (Glória Press Kiadó)  található egy, a válságra való felkészültséget ellenőrző kérdéssor. Ez annyira megtetszett, hogy átdolgozva és kiegészítve készítettem a felhasználásával egy saját infoanyagot, Felkészült? címmel. A kérdések elsősorban kommunikációs szakembereknek, cégvezetőknek szól. Kitettség, érdekcsoportok kezelése, válságérzékenység, terv, riasztás, kommunikátor, információ szolgáltatás bontásban ellenőrizhetik a kommunkációs krizisre való felkészültség szintjét saját cégük vonatkozásában.

A Felkészült? kérdéssor ahhoz merít inspirációt, milyen kérdésekkel döbbenthetjük rá vezetőtársainkat, saját magunkat: csak előnyünk származik abból, ha válságkommunikációs tervet készítünk.

Kezdje most a felkészülést! Az önellenőrző e-bookot letöltheti néhány adat (név, emailcím megadását követően 2017-es, új verzióban innen: Krízishelyzet felkészültség ellenőrzés letölthető segédlettel.

.

 

krizispr-blogertesito-p.jpegÉrdeklik a kényes kommunikációs helyzetek? És a lehetséges megoldásuk? Iratkozzon fel a KrízisPR Blog értesítőjére és megkapja legfrissebb posztjainkat (hetente kb. 1 posztot) kríziskommunikáció, változáskommunikáció témakörében.

A bejegyzés trackback címe:

https://krizispr.blog.hu/api/trackback/id/tr348769064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.