Rubovszky György és a médiatréning
2016. május 18. írta: Vas Dora

Rubovszky György és a médiatréning

A médiatréning (időtartamától és tréner személyétől, a helyszín exkluzivitásától függően) pár százezres tétel. Hihető, hogy Rubovszky György közel negyedszázados nyilvánosság előtti szerepléssel  háta mögött még soha nem vett részt ilyesmin?

Rubovszky György kereszténydemokrata politikus a HÍR TV kamerájával tartózkodott egy helyiségben, méghozzá a parlament Igazságügyi Bizottságának múlt heti ülése előtt. A gyülekező bizottsági tagok a kezdésre várva beszélgetésbe elegyedtek. És ekkor Rubovszky folyosói pletykálkodásba kezdett, a kamerák jelenlétében. Videó itt

A HÍR TV csak tegnap este publikálta a felvételt, melyen valakinek az újraválasztásáról beszél a politikus. A szövegösszefüggésből lehet következtetni arra ( "egyetlenegy kérdést nem adott vissza"), hogy Áder Jánosról van szó.

Meghekkelték Rubovszky Györgyöt? Vagy ő hekkelt meg mindenkit? Minden, vagyis tényleg MINDEN médiatréningen (igen, azon is, ami három órás gyorstalpaló és azon is, ami meg többnapos felkészítést ad) garantáltan elhangzik: nincsen kikapcsolt kamera.

rubovszky-gyorgy-es-a-mediatrening.jpg

Kép forrása

Rubovszky György, aki 1994 óta országgyűlési képviselő (életrajza részletesen itt ), jogvégzett ember, megőszült és gyakorlott politikus ne tudná, hogy nincsen kikapcsolt kamera? Kizártnak tartom, hogy ne lett volna tisztában azzal, hogy a kamera felveheti és fel is veszi a beszélgetést. Ezt  egyetlen apró, de annál nyilvánvalóbb szakmai momentumra alapozom: tényleg alapvető, hogy mindent rögzíthetnek. Ez a dolguk.

Sokkal valószerűbbnek tartom, hogy Rubovszky tudatosan szivárogtatott a HÍR TV-nek. A mostani felháborodása és védekezése (magánbeszélgetést vettek fel, felháborítónak tartja a dolgot, 15 méterről lehallgatták stb.) szerintem csak színjáték. Hogy mi történik a háttérben, azt nem tudhatom, de azt biztosnak tartom, ha Rubovszky a közvetlen frontvonalban történő politizálás mellett, uszkve 1994 óra képes volt megúszni a nyilvánosság előtti szereplést médiatréning nélkül, akkor ez már szinte hihetetlen bravúr, vagy a magyar politikai elit akkora analfabétizmusa, hogy felfoghatalan. Mielőtt megalapítanám a " Kötelező médiatréninget minden politikusnak! " pro bono mozgalmat, valaki nyugtasson meg, ugye minden politikus legalább évente egyszer részt vesz valamilyen, akármilyen médiatréningen?

 

 

krizispr-blogertesito-p.jpegÉrdeklik a kényes kommunikációs helyzetek? És a lehetséges megoldásuk? Iratkozzon fel a KrízisPR Blog értesítőjére és megkapja legfrissebb posztjainkat (hetente kb. 1 posztot) kríziskommunikáció, változáskommunikáció témakörében.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://krizispr.blog.hu/api/trackback/id/tr138727268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.