Miért marad kórházban Valérie Trierweiler?
2014. január 14. írta: Vas Dora

Miért marad kórházban Valérie Trierweiler?

Valérie Trierweiler újságírónő 2007 óta a francia miniszterelnök Francois Hollande partnere, élettársa. A francia majdnem first lady a 2012-es váratlan győzelme után együtt költözött be az  Elysée-palotába a friss miniszterelnökkel. A fáma szerint éppen ő volt az, aki a korábban szinte észrevehetetlen háttéremberből elnökjelöltet faragott: rávette a fogyókúrára, Hollande elkezdett edzeni, és 10 kg leadása után imidzset is váltott. Hogy még komolyabb hatást keltsen, még a háromkerekű robogójáról is lemondott. 

Francois Hollande-ra rászakadt az elnökség, hat évvel korábban még  élettársa, Ségolene Royal került elnökjelöltként az érdeklődés középpontjába. A tipikus háttérembert Strauss-Kahn 2011-es botránya után fedezte fel a pártja, hiszen egy szürkébb, a szélsőségektől ódzkodó, konfliktuskerülő személyiségű embert akartak. Hollande-ot ilyennek látták.  Egyik gúnyneve, a Flanby, ami egy bizonytalan állagú karamellás puding márkaneve. A New York Times szerint  "élő mályvacukor" névvel illetik, a párton belüli ellenfele, Martine Aubry egyfelől puha baloldalinak, másrészt "couille molle"-nak, azaz "gerinctelen nyúlbélának" nevezte -foglalja össze Hollande személyiségét az origo.hu még 2012-es cikkében. 

Mindezeket azért osztom meg (bár a címadó kérdéshez látszólag semmi köze), hogy nyilvánvaló legyen: a Closer múlt pénteki (2013.01.10-ei) hét oldalas képriportja nemcsak azért robbant hatalmasat Franciaországban, mert élettárssal rendelkező miniszterelnökként nem illik plusz szeretőt tartani, hanem mert annyira jól ellenpontozza mindazt, amit Francois Hollande-ról, a kampányában magát "normális ember"-ként aposztrofáló emberről tud, vagy tudni vél a francia közvélemény.

A Closerben egy érzékletes képriport jelent meg Hollande-ról, ami bizonyítja, viszonyt folytat Julie Gayet színésznővel. (persze a Daily Mail azonnal  előkaparta a színésznő fitalakori  meztelen képeit, itt)

hollande_closer.jpg

A Closer magazin internetes kiadásából már pénteken letiltotta a miniszterelnök a képriportot, a Closer összes számát elkapkodták az újságosstandokról. Mi volt a képeken? Hollande robogóra pattan, és úgy teszi meg szeretője lakásáig (300 méter!) az utat. Reggel egy péksüteményes zacskót ad be az ajtón egy testőr.  A francia sajtójogról bővebben itt

Bár már 2013 márciusában feljelentést tett Julie Gayet színésznő a híresztelések miatt, miszerint szerelmi viszonyt folytat Hollande-dal, a hivatalos, bizonyítékokkal alátámasztott sajtóhír csak most robbant. Most, amikor tudni lehetett, hogy Francois Hollande éppen ma, 2013. 01.14-én nagy gazdaságpolitikai bejelentésre készül délutáni sajtótájékoztatóján. A botrányt tehát nem véletlenül éppen mostanra időzítették, a fotók is korábbiak. 

Bár eredetileg Valerie csak a hétvégét akarta az őt ért sokk és megrázkódtatás miatt kórházban tölteni, a hétfői hírek már arról szóltak, hogy egészen addig ott marad, míg nem tisztázódik a hivatalos státusza. Hollande-nak tehát színt kell vallania, Valerie és az egész francia közvélemény előtt.

Francois-Hollande-and_Valerie.jpg

A köztudomásúlag konfliktuskerülő személyiségű Hollande-ot a lehető legbiztosabb módon veszi rá élettársa a színvallásra. Látványos és nyílt kiállás ez, amiért csak becsülhetjük a hölgyet.

Tökéletes  húzás volt kórházba mennie. Miért is?

Van rengeteg tanúja, látványosan szenvedhet, igazoltan és nagy nyilvánosság előtt szomorkodhat. Ezt azért a szomszéd szobából elég nehéz lenne kivitelezni! Meglátogathatják, sőt, nyilvánosság előtt bocsáthat meg hűtlen partnerének anélkül, hogy rossz nyelvek vádolhatnák azzal, kiteregeti magánéletét. Valerie okos asszony. Ha valamivel, hát ezzel megkaphatja az áhított gyűrűt. Ha pedig Hollande nem könyörgi vissza magát, megérdemli a Flanby nevet.

2012 májusában Nicolas Sárközy-t Hollande még azért bírálta, hogy öt év alatt mennyi magánéleti botrányt vitt az Elysée-palota életébe. Akkor azt ígérte a választási küzdelemben: 

  “When I am President, I will ensure that my behaviour is exemplary every instant.”

Hát, a példaértékű viselkedéssel egyelőre adós a francia miniszterelnök. Most Valerie feldobta a labdát. Jó magasra. Mert minden nappal, amit tüntetőleg a kórházban tölt, Hollande látogatására és gyűrűjére várva, csökken az esélye arra, hogy ő kapja. Mert leánykérés lesz, az biztos. Valamelyik viszonyát legalizálnia kell Hollande-nak. Ha akarja, ha nem. Így helyreáll a világ rendje, lesz  franciáknak first lady-je. Hogy Valerie-nek vagy Julie-nek fogják hívni? Mi Valerie-nek drukkolunk. 

Bréking! Hollande sajtókonferenciája élőben a Telegraph-nál

A bejegyzés trackback címe:

https://krizispr.blog.hu/api/trackback/id/tr235757387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.