Tiger Woods bűnbánó öltözéke
2013. január 26. írta: Vas Dora

Tiger Woods bűnbánó öltözéke

Lacfi Ági vendégposztja

Lacfi Ági üzleti stílustanácsadó számos üzletembert, menedzsert, vállalatigazgatót öltöztet. Az I. Kríziskommunikáció Meetup meghívott előadójaként a válsághelyzetben történő helyes öltözködésről beszélt. Ezt a blogbejegyzését 2010 februárjában írta, Tiger Woods házasságtörési botrányának kapcsán. Lacfi Ági engedélyével közöljük újra a posztot. 

Persze, hogy én is olvasom a külföldi híreket, és az egyik általam kedvelt oldalon nagyon jó példát találtam arra, hogyan mutathatnám be Nektek, miként lehet "beszélni" az öltözködés nyelvén. Bizonyára sokan ismeritek már Tiger Woods-ot, a világ jelenleg legismertebb, legsikeresebb és leggazdagabb golf játékosát. Bár fantasztikus tehetség, mégiscsak gyarló ember. Neki a nők a veszte, és nős, gyermekes férfi lévén, most rajtavesztett. Pár hónapja lelepleződtek eddig is rebesgetett nőügyei és világraszóló botrány kerekedett, amit a sajtó még fel is turbózott. A feleség válni készült, a család kiborult. Eddig 14 hölgy jelentkezett a botrány kirobbanása óta, azzal, hogy kalandjuk volt a sportolóval.

per_megjelenes_kriziskommunikacio.jpgVégül hosszú hallgatás után február 19-én a sportolósztár kiállt a sajtó, a család, a barátok és a rajongók elé, és nyilvánosan bocsánatot kért az általa okozott csalódásért, fájdalomért, felelőtlen viselkedéséért.

Ééééés itt jön be az öltözködés! Tiger Woods nem tartozik a híresen jól öltöző sportolók közé, de közleménye felolvasása alkalmával alulmúlta önmagát. Tiger nyilvánvalóan sajnálja, amit tett. Nagyon. Ezt azonnal látni lehet rajta. Az öltözködés ezer dolgot elmond helyettünk és itt is ez történt. A ruhái, az egész megjelenése azt mondják: ELSZÚRTAM. Azt gondolhatnánk, hogy egyszerűen mellényúlt a ruhásszekrényben, vagy az üzletben. (bár ilyen rossz darabok nem is lehetnének a szekrényében!)

Vagy lehet, hogy mégsem nyúlt mellé??

Nézzük egyenként!

oltozkodes_bunbanat_kriziskommunikacio.jpg

1. Az inge, amelyet úgy vett fel, ahogy kivette a csomagolásából, nem arról árulkodik, hogy jó helyen, jó minőséget vásárolt. Erre utal az is, ahogy az ing nyaka külön életet élve lebeg a nyaka körül. Ez az ing azt mutatja: "vacakul érzem magam".

2. A blézer gyászfekete és lóg rajta. Óriási széles ujjak, semmi dinamizmus, semmi lendület a szabásban. A hajtókája nagyon rosszul szabott,alig van tartása. Ez egy elkeserítő blézer.

3. Szövetnadrág. Alig van valami fazonja, lobog a szára. Nem annyira "mindenki mehet a pokolba" nadrág, inkább " a poklot megjártam" nadrág.

Egy szó mint száz, annyi energia volt a megjelenésében, mint egy döglött birka farkában. 

megjelenes_kriziskommunikacio.jpg

A fenti képen még tudta, mi az elegancia, és mi áll neki nagyon jól. 

Ne felejtsük el, hogy ő világ első számú golf játékosa, nem akármilyen vagyon és hírnév birtokában!

Ugyanakkor a nyilvános "mea culpa" -hoz választott megjelenése roppant okosan is volt összerakva.
Az öltözék, amelyet az első képen visel, szándékos kinyilvánítása annak a bűntudatnak, amelyet viselőjük érez. Nem viseli vaskos drága óráját sem, bár a Tag Heuer kiállt mellette. Nem vallana bűnbánatra, mint ahogy egy nyitott gallérú ing sem. Tiger inkább úgy fest, mint az alázatos vádlott mintapéldánya, aki a világ szeme láttára áll bíró, esküdtek és ítéletvégrehajtás elé.
Azt is hihetnénk, hogy egyszerűen egy kapkodó vásárlás eredménye ez a hozzá képest különösen szánalmas megjelenés, de joggal gondolhatjuk azt is, hogy ez a túlméretes zakó egy okos, tudatos választás eredménye, hogy szinte gyermekszerűvé kicsinyítse viselőjét.Egy ártatlan, kicsi, kiszolgáltatott ember, ebben a durva, felnőtt világban. Szegény Tiger! Szegény, okos Tiger!

képek forrása: CNN WhiteHouse

A bejegyzés trackback címe:

https://krizispr.blog.hu/api/trackback/id/tr165044179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.